• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    PTT: pouzivam nabijeci lionky ve tvaru AAA. Rychle se nabijou, nepotrebujes specialni nabijecku, a hlavne drzi plne napeti az do konce:
    https://www.aliexpress.com/item/33050282416.html
    PTT
    PTT --- ---
    Jake nabijeci AAA baterie pouzivate do vlaku? Ty co ted mam moc nevydrzi a chtel bych do noveho vlaku lepsi stavu :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Chtěl jsem si k Vánocům koupit Orient Express, ale když jsem teď viděl recenze, počkám si spíš na reprint :(
    Máte někdo odhad, jak dlouho může trvat, než se do prodeje dostane nová sada s opravenými chybami?
    HOOLIGAN
    HOOLIGAN --- ---
    Vetsi slevy na Lego jsou v Globusu na Cernaku.
    Treba nedostatkove Friends 41748 tam maji za 2.699,-
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BATY: dnes nam tu celu noc snezilo, stale snezi a malej som slubil, ze ked bude vonku sneh tak si pojdeme zajazdit. snad nas nestretne nieco podobne.
    BATY
    BATY --- ---
    EMMET: Včera motor dorazil a už se všechno zase točí :)

Ten rozbitý mám, ani ho nechtěli jako minule...

DREEK
    DREEK --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    PETJU: neee. sidebook je autor planetostroje, ktery velmi lehce cerpal z jinych napadu. Ale byl prvni kdo prisel s naklonenou zemi. Ta podobnost noveho lego setu a sidebookova je velika. Nejen celkovym pojetim, ale nektere pouzite principy tam jdou rozpoznat i z tech obrazku. Takze mi prijde ze se lego designer inspiroval, a proto mam pocit ze by bylo fer aby sidebook z toho taky neco mel. Ale to je jen dojem. Sidebook to nikdy na Ideas nemel. Na Ideas byly vzdy jen planetostroje ktere nemely tolik funkci jako sidebookuv moc. Teda byl tam jeden planetostroj co mel vsechny planety, nad tim jsem jednu dobu premyslel ze to postavim. Ale strukturalni integrita uz byla natolik na hrane, ze jsem se na to vykaslal.

Cocky z majaku jsou zajimavy napad. Anebo nemusis nic vymyslet a postavit to slunce z moji modifikace a mas vystarane :)

HADIAK: mnojo, ja vim, ale ja na foceni a videa moc nejsem, prudi me to. a ani me nebavi koukat na videa, je to moc pomale.
    PETJU
    PETJU --- ---
    PETJU: Tedy sidebook je puvodni autor, tak.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: nabuduce by som dal sancu stativu :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    KAERO: To je parada!
    No, ja to urcite koupim a upravim. Napada me dat tam ten cockovej system z majaku na zkousku, uvidim, ale urcite si s tim pohraju.
    Jinak tohle je vylozene tvuj napad, takze tim, ze to dali jako ofiko Technic set te vysachovali z rady Ideas nebo jak to mam chapat?
    KAERO
    KAERO --- ---
    PETJU: je tam i video. For je, ze pri techto malych vzdalenostech nechces aby slunecni koule zarila cela vsemi smery, to je prilis moc svetla na oci, a kazi to kontrast na zemekouli a mesici. Takze jsem tam strcil svetylko z technicu, namirene primo na zemi a mesic.

LEGO MOC Planet Orrery with shining Sun (MOD) by Kaero | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-11790/Kaero/planet-orrery-with-shining-sun-mod/#details
    PETJU
    PETJU --- ---
    KAERO: Mohl bys prosim ten svuj MOC vyfotit? Dost me to zajima..
    Ja jsem za tenhle set moc rad a urcite rozsvitit pujde - trans balonove panely se daji sehnat.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Od Art Legolego

KAERO
    KAERO --- ---
    Nove technicy. 3 sety z nove serie osidlovani marsu? Naproste prekvapeni. Doted to delali stylem ze nova serie (motorky, formule) zacala jednim setem, dalsi rok druhy atd., a ted daji 3 naraz? Nevim jestli si nadsene dite koupi tri nove technic sety najednou.

No a model slunce-zeme-mesic. Proste mam pocit, ze by lego melo dat alepson vsimne puvodnimu autorovi (sidebook), protoze uz jen tak od pohledu tam vidim obrovskou podobnost ve vnitrnim usporadani. Jenze kdyby mu dali vsimne, tak by tim priznali ze to je jeho napad. A sidebook dal vse verejne, takze vlastne to je v poradku, ale je to takove podivne.

No a jsem samozrejme zklaman, ze tam nedali svitici slunce, neboli muj napad. A svitici slunce je fakt super pro vysvetlovani detem. Zhasnete v pokoji, zapnete slunce, a ukazujete jak funguje den, noc, zatmeni slunce, raze mesice. Takovy zlvastni pocit mit doma MOC, ktery je mnohem lepsi nez nove vysly LEGO set.

LEGO Technic 2024: FIRST LOOK
    https://youtu.be/sGw_fyE5j8o?si=oBZc-fk1KEXkiR0k
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak jsem si dodelal osvetleni na ECTO-1 KAERO. Je to bozi! Ten set to pozvedlo o dalsi uroven.
    Nandat to tam byl ale opruz. Na takhle jemnou praci zacniam byt stary. Tenke dratky je potreba vinout vsude mozne, a nekdy i mezi kostkama, takze nektere casti ted sotva drzi. Navic to osvetleni co mam je asi nejaky cinsky bazmek, takze jsem jeden dratek urval a muset pajet pod lupou, a jeden dil mel vadny konektor, takze druhe pajeni pod lupou. Predpokladam ze u poradneho kusu z nemecka by se mi to nestalo, nebo bych to mohl reklamovat. Ale stalo to za to!
    NTR23
    NTR23 --- ---
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    BATY: A co chcete stavet? Mam to pres Vanoce v planu udelat taky (teda nejdrive postavim motorizovanou lanovku, ale pak bude chtit nejmladsi nejake auto - no jo, plany...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam