• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CITRONAK: Říkal jsem si, že bychom tomu na výstavku dal nějaké světélka (light kit). Díval jsem se, že se jich prodává docela dost. Máte s tím nějaké zkušenosti? Co doporučujete? Nemám problém si za kvalitu zaplatit. Díky 🙂
    KAERO
    KAERO --- ---
    CITRONAK: chybejici dilky se daji koupit na bricklink.com, nebo pick a brick na lego.com (tam ale maji hodne omezeny vyber).
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Dalo mi to docela zabrat 😅

CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    DURDIN: Dostaveno. Je to jen obyc dilek, ktery nicemu nebranil k dostaveni. Koupil jsem nejake lego z druhe ruky a par dilku tam chybi. Je zkusim nekde koupit a vezmu i ten chybejici 🙂
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DREEK: Já měla teď u kozího pastevce navíc sýr i hůl.
    DREEK
    DREEK --- ---
    Ty malé dílky navíc mne docela vytáčí, po dostavění (většinou ve spolupráci s dítětem) pak nevím, zda je dílek opravdu navíc nebo jsme na něj při stavění zapomněli. 😅

U Friends jsou navíc třeba i nástroje - lopata nebo hrábě nebo smeták apod., u policejní stanice City jsme měli teď navíc třeba pouta nebo hovínko od psa.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    CITRONAK: může se to stát, obzvlášť u velkých setů (i když se mi už stalo, že chyběl jeden dílek u sáčku s minifigem), ale může být i v jiném pytlíku. A pokud by se jednalo o nějakou specialitu bez které nejde stavět dál, asi bych neváhal služby využít.
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: Ja jsem nekde videl ze prej novy sety uz vubec “b” model mit nebudou.. :(
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    CITRONAK: chybějící dílek je vzácnost, on někde bude
    BESH
    BESH --- ---
    CITRONAK: Obcas byva "chybejici" dilek v jinem pytliku, neodpovidajicim navodu.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Dekuju za odpovedi 🙂

Stavim 75252 a zatim mi chybi 1 dilek. Jak casto se to vam to stava?

Dival jsem se, ze Lego ma sluzbu, ktera chybejici dilky posle. Jen mi to prijde blby kvuli jednomu dilku vyzit.
    EMMET
    EMMET --- ---
    CITRONAK: Ty nejmenší dílky mají obvykle váhu nižší, než je odchylka strojů, které to přerozdělují, proto se přidává dílek navíc, aby přinejhorším chyběl ten (a opravdu jsem za osm let, co se tomu věnuji měl několik stavebnic, kde dílek navíc chyběl).
    Nově se také přidávají ve větším množství dílky nábojů navíc u různých vystřelovacích mechanismů, protože se rády ztrácejí.

A poslední případ, který je hodně vzácný, je situace kdy u malých stavebnic Technic či Creazor 3in1 používá alternativní model součástku, která vůbec není použita v hlavním modelu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    CITRONAK: na rebrickable.com byva seznam dilku navic.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    CITRONAK: jj, normal
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Dostal jsem se zpět k lego tak po 20 letech 🙂 Stavím teď jeden z větších setů, který jsem dostal k vánocům.

Je normální, že jsou tam kusy (části? nevím, jak to správně česky nazvat 😅), většinou ty menší, navíc?
    KAERO
    KAERO --- ---
    Jo a ten Wonka s tovarnou na cokoladu dosahnul 10 000 uz podruhe.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Me se taky libi fukcnost a propracovanost zdymadla. Ale je to hodne velky model, to nema sanci projit:

VACA
    VACA --- ---
    za me osobne teda vede traktor :)

Jinak wtc dvojcata mi prijde trochu odvaznej pocin. Me osobne to nijak neurazi, ale rekl bych ze zejmena v americe je to furt jeste docela tema, a aktualne symbol nejvetsiho teroristickyho cinu...
    Tam nevidim moc sanci na uspech...

Ve svetle udalosti lonskeho roku na me na takovej ten "prvni dojem" moc dobre nepusobi ani ta subnautica. Nevim proc, ale prvni asociace ktery to ve me vzbuzuje je tragedie ponorky u titanicu, ktera byla celosvetove dost intenzivni tema...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Italská riviéra, hodiny a service station. Naprosto dokonalý a chci!
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    me teda zaujala piratska truhla, galera a jako fanouska speed champs samozrejme A Team combo:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam