• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Škoda, že LEGO neuvádí důvody zamítnutí alespoň některých Ideas, protože čas od času odmítne majitel IP poskytnout práva a může se tak stát, že LEGO by zájem mělo, ale nedostane licenci a opakovaně tak odmítá některé modely, anižbychom se dozvěděli, že brzda není na jejich straně.
    Řekl bych, že když vydali ISS a k raketoplánu vydalo teleskop od ESA, tak by mohli mít zájem i o další vesmírné technologie (i když chápu, že sovětské/ruské teď nebudou vydávat už jen protože by museli o práva žádat Ruskoi federaci, z jejíhož trhu se stáhli).
    Jenom si tak říkám: Má nějaké zajímavé technologir Čína? Na to, že je to třetí největší vesmírný hráč o nich nic nevím.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ha, launchpad jsem necekal. Vypada to na dobry pomer ceny za kosticku. Pry 260 $.

Jojo, SLS jsem tusil ze ji udelaji, proto jsem se ani nepokousel postavit si vlastni. Tady jde proste videt jak je USA nejvetsi trh a jdou jim na ruku. NASA je proste narodni znacka, takze SLS ma prednost i kdyz letela zatim jedinkrat, zatimco prulomovy Falcon 9 lego set neni i kdyz 2x dosahnul 10 000 hlasu v Ideas.

NTR23: bylo by dobre davat zdroj. Asi odtud, ze?:
    LEGO Artemis Space Launch System leaked ahead of May launch
    https://9to5toys.com/2024/04/17/lego-artemis-space-launch-system-leak/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    GREW: Eliška má přes 90 metrů, byla to nejvyšší obytná budova v Praze (teď je tuším druhá). Celkově čtvrtá v Praze a první co není černošedá. https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Seznam_nejvy%C5%A1%C5%A1%C3%ADch_budov_v_%C4%8Cesku
    GREW
    GREW --- ---
    FARIN: Jenom ten vyber budov se mi zda takovy "čudný"... Treba o existenci nake Rezidence Eliška, jsem se dozvedel az tohodle MOCu.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    77WHITE: zrovna dneska jsem jel kolem https://jungplast.cz/ , a říkal jsem si, jestli to je v provozu (neomitnuta budova z porothermu, neupravené okolí), takže pokud jedou lowcost, možná by to vyrobili levněji..? Kdo tam zkusí zavolat?;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BATY: schvalne kdo se toho chopi driv a udela to poradne, forma na vstrikovanej plast vyjde na circa 2k EU.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    BATY: Náhodou, takhle to vypadá jako už pěkně jetá guma .)
    ACID
    ACID --- ---
    HONCKA: pokud je příčetný, vytiskl to z flexu a ten asi vyhladit nepůjde
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: jinak acetonem se vyhlazuje ABS, PLA chloroformem
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: nebo to vytisknout z resinu
    BATY
    BATY --- ---
    ACID: Ender 5
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: nevim jestli to je aplikovatelne v tomto pripade, ale cetl jsem ze lze 3d tisky strcit do par acetonu(?), ktery pomalu rozpousti plast, a povrch se zahladi. takze pneumatiky by byly hladsi?
    ACID
    ACID --- ---
    BATY: na čem to tiskne?
    BATY
    BATY --- ---
    Kamarád mi poslal alfa test tisku předního kola. Vytiskl to celé černé a nápis jen přejel červenou lihovkou, protože nemá bílou... Ale finální verze vyleze s bílým nápisem už z tiskárny...

SOJKA
    SOJKA --- ---
    já na nalepky používám malou špičatou pinzetu a jde to s ní dobře
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    SLANINKA: ja pouzivam nuz, na mensi samolepky urcite lepsi :)
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Ahoj, k Vánocům jsem dostal LEGO z řady Speed Champions a vůbec jsem nečekal, že mě to tak moc chytne - jako dítě jsem skládal furt něco, ale v pubertě se objevily jiné způsoby zábavy, tak jsem na kostičky úplně zapomněl.
    Tak teď po znovuobjevení LEGA skládám jak o život. Baví mě auta a u nich je samolepek většinou na můj vkus docela dost. U prvních stavebnic jsem se s nimi docela natrápil. Ale říkal jsem si, že musí existovat nějaká možnost ulehčení. A taky že jo - na YouTube jsem narazil na tohle video a od té doby každá nálepka přesně na svém místě!
    Tak pokud někoho samolepky také trápí, tak zkuste podle tohoto postupu: https://youtu.be/H-xuoABuTTs
    A jestli už ho všichni znáte, tak se omlouvám za spam :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    BATY: No bezva, tak ja to jdu taky objednat!
    Pismenka zvladnem ;)
    BATY
    BATY --- ---
    Tak už to přišlo a vypadá to kvalitně...

PETJU: Měls pravdu, jsou tam i ty polepy na pneu! Akorát to vypadá, že se to lepí písmenko po písmenku :D o-ou

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam