• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    VACA
    VACA --- ---
    Jenom tak pro pobavení obecenstva, oficiální Zetros set zadní náprava vs náprava mojí konstrukce co se snažim stvořit pro LTT:

(obě s uzávěrkou)

162g vs 92g, pravda je že jsem hodně uspořil díky pneumatickýmu ovládání.
    Abych to dostal do tohodle stádia tak mi to trvalo dva dny:D Snažil jsem se o nízkou pevnost konstrukce při nízký hmotnosti...
    Jen teda ještě nevim jak bude upevněná do šasi, který ale taky ještě vubec žádný nemám:)

AXTHEB: soory :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VACA: typ
    VACA
    VACA --- ---
    koukám že jsou různý druhy plastů...

Ten druhej tip je součást tohodle setu, jsou matnější na pohled i omak, a nevydávaj takový to pěkný cvaknutí při zaklesnutí...
    Týká se to teda i černejch, a všech dalších pinů v tomhle setu..
    Originály to jsou

Je to ten biodegradable plast co lego zkoušelo?
    VACA
    VACA --- ---
    PLAGUEDIL: toho jsem se trochu bál jestli se to neomele... Prášek na prádlo je teda v pohodě?
    BONGI: dobrej tip!
    CHIX: trefa:)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Tak zase jeden podařený kup. Koupil jsem igelitku mixu lega a zjistil, že je to vlastně mix z jedné stavebnice. Tak jsem po inventarizaci doplnil nějaké kostky ze zásob, něco dokoupil na BL - šlo většinou o dílky minifigů a kostky s potisky. U cca 5 dílků jsem musel nahradit, protože nebyly k dostání ani na BL - tedy u českých dodavatelů. Vytiskl jsem návod a tady je výsledek. Ještě dodělám hezkou krabici a za cca 600KC to bude hezký dárek pro vnuka.

BONGI
    BONGI --- ---
    PLAGUEDIL: Dělám to stejně. Jen mám ještě nastříhaný molitan na cca 10cm kostičky, které do toho piolštáře přimíchám, aby se tolik nemlátily o sebe.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    VACA: ja na to mam stary povlak na polstar na zip a pak to dam do pracky na male otacky a na malou teplotu.
    KAERO
    KAERO --- ---
    VACA: jo takove myti jsem taky provadel. kdyz jsem pak kosticky susil na podobnych miskach a obracel aby dobre proschly, tak jsem si pripadal jak zlatokop :)
    CHIX
    CHIX --- ---
    Medak
    VACA
    VACA --- ---
    tak jo dalsi zkušennost práce s legem. Tentokrát trochu netradičně:

:D
    přinesl jsem to domu výhodně, s krabicí manuálem a samolepkama (naštěstí žádný nenalepený)

Začal jsem to trochu třídit mimo svoje díly že to postavim abych věděl jestli je to komplet, ale velmi rychle jsem od toho upustil. Bylo to nějaký umatlaný, celkem "disgusting"...
    Tak jsem to naložil na pár hodin do vlažný vody s hodně jarem. Teď jsem to procedil čistou vodou a vypadá to fajn:)

soutěžní otázka: jakej set? :D
    asi je to ez

ve finále to z těch foto misek půjde i líp probrat a postavit.. A pak hned zase rozebrat :D
    tak teď jen doufám že to bude kompletní :)
    E42
    E42 --- ---
    Kdyby někdo nevěděl o akcích na May 4th a den matek...
    Store Details - LEGO® Store Westfield Chodov Mall, Prague
    https://www.lego.com/en-cz/stores/store/chodov-mall-prague
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Ale nutno říct, že už dřív LEGO dělalo to, že co vyšlo jako velký set, tak později udělali jako zmenšenou verzi (zejména v technicu), jen to tentokrát otočili...
    KAERO
    KAERO --- ---
    VFISA: jojo, ten puvodni je vyborny, mame doma, klukovi to vydrzelo neskutecne dlouho (spolu s dalsimi navody z rebrickable).
    Jen prave nevim, jestli ten velky set by mel stejny ohlas, u kluka i u mne. Precejen vic kostek znamena tezsi stavba. Urcite lidi vymysli hromadu dalsich dinosauru, ale uz to by pro mne bylo mnohem tezsi zkouset z toho delat dalsi zvirata.

Me spis prijde fakt podivne ze nechali cely design stejny. T. Rex, pterodaktyl, triceratops. Proc ne jine dinosaury. A stejny design krabice. Takove kopirovani sama sebe. Zvlastni.
    VFISA
    VFISA --- ---
    KAERO: za me uplne v pohode, pze ten puvodni 3in1 je uplne fantastickej set
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Tak na ten automat na minifigurky už si zajistili dost kupců (včetně asi i mě): Udělali fanouškovské hlasování, jestli tam chtějí nového rytíře, nebo novou narvu classic sopacemana

ETHAN
    ETHAN --- ---
    VACA: Chápu. Já to mám pověšené na zdech plus jsem pořídil takový ten otočný stojan na dvanáct marsek. Mám jich tam tedy zatím jen osm, ale další tam nejsou v zásadě jen proto, že zatím nebyly třeba. Je to hodně dobré. Ale co jsem přestal věci rozebírat a dost je vystavuju, tak už toho vlastně v marskách tolik nepřibývá. Na vlastní stavění bez návodu není od narození syna čas a teprve pomalu dorůstá do věku, kdy to naopak půjde dělat s ním. Takže jsem už leta nemusel koupit novou marsku.
    VACA
    VACA --- ---
    ETHAN: Mars skrinky jsou super, znam je z dilny.
    Ale pro me by to ted byl asi overkill..
    spis je mi zatim pralticky mit to v teh organizerech ktery muzu sbalit a nacpat kamkoliv se zrovna vejdou :)
    VACA
    VACA --- ---
    EMMET: Na tom asi neco bude.

—-
    Jinak, i kdyz nejsem cilova skupina tohodle setu. Tak musim rict ze ta puvodni (mensi) mi prijde super.
    Libi se mi na tom i to jak je to “ekonomicky” postaveny, a tim padem by to bylo cenove dostupnejsi.

Nejsem zastancem za kazdou cenu megalomanskejch setu co se poctu kostek tyce, pro spousta lidi to pak neni dobre pristupny…

—-
    Jinak 2, me by se libil tem Ansel Adams set:D
    Ale chapu ze to nemusi bejt obecne atraktivni tema, a ve vysledku bych si ho nejspis stejne nekoupil :D
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO+TOOMIX: Chaloupka Baby Jagy se mi také moc líbila a řekl bych, že drobné prvky ruských pohádek si přeci jen našli cestu do CMF (mluvím minimálně o figurkách houbičkových skřítků). Ale v současné době, kdy LEGO vyklidilo ruský trh, tak podle mě nemá šanci nic ruského a už vůbec ne něco, u čeho by hrozilo, že by museli žádat o práva někoho z Ruska.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam, dobry napad se musi vytezit, a po dinosaurech 3 v 1 (set 31058), naslednem vydani tehoz s modryma kostkama 77941, a temer toho sameho jako set 6914 s cervenyma kostkama, prichazi to same, ale s vetsim poctem kostek:

KAERO
    KAERO --- ---
    DURDIN: mozna bych si umel predstavit nejaky technik, kde by bylo predstaveno par primitivnich/domacich/dilenskych mechanismu. Naklonena rovina, sroub, paka, lampa s pakovym ramenem, skladaci stul/zidle, splachovaci system, pakove nuzky, primitivni sekacka na travu, sici stroj?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam