• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak nakonec jsem problem KAERO vyresil nasledovne: v pythonu jsem vykreslil obrazek s dvourozmernym gradientem v okoli chtene barvy, vytisknul to, dal manzelce (zenska = lepsi barvocit) vyhledat kde v tom 2D obrazku je barva nejpodobnejsi kosticce, zpetne identifikoval na obrazku v pocitaci, takze jsem mel neco jako kalibraci tiskarny. to pak pouzil na okoli bileho textu a hvezdicek pro samolepku. Barevne to dopadlo dobre. Fotka je hnusna, fotit neumim. Ale vsimnete si papirove 'samolepky' na prave rakete (trochu odstava, musim to poradne prilepit). Vlevo raketa ma vinylove pruhledne samolepky, a na fotce sice jde videt kde je pruhledna cast, ale v realu to skoro videt neni. Rakety sice vyskove vypadaji hodne rozdilne, ale doopravdy jsou skoro stejne vysoke. Koukam ze kdybych se snazil, tak neudelam tak blbou fotku se vsemi moznymi fotkoneduhy :)

HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: mozno na to idem z uplne ineho konca, ale v praci mam UV tlaciaren a laka ma to skusit :)

samolepky by som riesil vyrezanim na plotri. :) otazne ake je to male, ci by to dokazal.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Chci si vytisknout obtisky (na Delta II), ale ty obtisky jsou komplikovanejsi. Obstrihavat jejich tvar je prilis komplikovane, a zaroven nemuzu pouzit pruhledny nebo bily obtisk protoze obtisky samy obsahuji bile plochy obklopene barvou rakety. Jde to ale vyresit tiskem na papir, s tim ze nektere casti budou mit stejnou barvu jako kosticka lego.
    Je to barva Dark Turquoise (rebrickable) 008f9b. Kdyz vytvorim ctverecek s danou barvou, a natisknu na barevne laserovce, tak je barva samozrejme uplne bokem, protoze tiskarna neni nijak barevne kalibrovana.

Tak me napadlo vytvorit gradient v okoli te barvy, vytisknout, a porovnat s kostkou a najit vhodnou. Zkusil jsem od oka vytvorit gradient, kde se menila jen hodnota Luminosity v modelu HSL, ale po tisku zjistuju ze to je uplne mimo od kosticky. Problem je nejspis v tom, ze barevny prostor je 3 rozmerny (minimalne, tiskarensky 4), a nevim v cem vytvorit alespon 2D gradient.
    Nejaky grafik co by si vedel rady? Nejaky lepsi zpusob jak trefit barvu tisku aby odpovidala kosticce?
    BATY
    BATY --- ---
    Race Recreation | 2024 Lego Monaco Grand Prix
    https://youtu.be/wPNYbBlC00o?si=51Doy8IcI5BslWjx

😀
    KAERO
    KAERO --- ---
    Uzasny MOC:

LEGO MOC Battetech (Mechwarrior) Catapult by Hansen_Bricks | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-174277/Hansen_Bricks/battetech-mechwarrior-catapult/#details
    PETJU
    PETJU --- ---
    DURDIN: Spatne nic nedelas, tak to je, protoze mene bezne dilky jdou z jinych skladu a objednavky Lego neslucuje.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Nakupujete někdo díly přes Lego Pick a brick? Jsem včera zkoušel naházet pár dílků do košíku, protože byly řádově levnější než na bricklinku, ale v košíku se to rozdělilo na dvě skupiny. "NEJPRODÁVANĚJŠÍ" a ostatní, a na každou sekci se napočítalo 150,- poštovné. To je tak vždycky, nebo dělám něco špatně?
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    EMMET: Já to dopředu nijak nezkoumal, tak bylo zábavný, jak se postupně „zjevovaly“ ty mechanismy.
    EMMET
    EMMET --- ---
    SPIKE411: Sariel v recenzi říkal, že má podezření, že designer se vsadil, kolik dokáže do takhle malého setu dát funkcí:-) Za mě je to skvělá inspirativní stavebnice, zvláště když člověka inspiruje k tomu zkoumat, na jakém principu funguje zátáčení té buginy.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Bugina z Alberta. Původně měla bejt pro cizí děcko, ale nakonec jsem si udělal radost sobě, když mi taky nikdy nikdo žádnej Technic nedal. :D

90 minut zábavy, jezdí, pruží, zatáčí, písty pracují.

TOMII23
    TOMII23 --- ---
    Kantýna a pár SW figurek :-)

VFISA
    VFISA --- ---
    Husty:

LEGO Ideas: The iMac G3 – 512 Pixels
    https://512pixels.net/2024/05/lego-ideas-the-imac-g3/

E42
    E42 --- ---
    AHARAZ: Teď jsem před tím krámem fyzicky byl, vypadá velmi v provozu, akorát samozřejmě o víkendu zavřeno. Mají otevíračku jen út-pá odpoledne.
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    E42: Bricksland Sokolovska 266, byla jsem tam tak dva mesice zpatky a celkem se dalo pohrabat :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Tak krabice na LEGO City Ocean Exploration Ship 60266 je hotová. Návod vytištěný, kostky rozdělené do sáčků podle původního balení. Dárek připraven.

AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    E42: Kdybys zjistil, ze to funguje, tak dej vedet :)
    E42
    E42 --- ---
    AHARAZ: Další pro mě skvělá lokalita, díky za tip!

Dílky z Desert Racera, které mi chyběly, se zrovna našly založené v jiné historické krabici, ale někdy to určitě využiju. Díky za tipy všem.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    E42: pakrkart jsem sel kolem Figurera - Lego Bazar v Nuslich, ale je to tak 2 roky zpet naposled. Nikdy jsem to nevidel otevrene..
    E42
    E42 --- ---
    KVIIIK: V Mapách na adrese Sokolovská 125 vidím thajské masáže a copy centrum a Hrabárna o tom na webu taky nic nemá. Zřejmě to tam bylo jen krátce někdy v/po roce 2019? Ale lokalita by to byla šikovná!
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    E42: Hrabárna na Palmovce už nefunguje? (dlouho jsem tam nebyl)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZELGARIS: Mají ho tam pořád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam