• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    VACA: Hele, ja treba vubec netusil, ze se tam daji koupit podepsane. Pak mi nekdo v ceskem lego store rikal, ze podepsane modely se prodavaji i v Londyne.
    Obecne povazuji investovani do Lega za docela osemetne, protoze je desne narocne na prostor.
    Ja, co koupim to stavim. Bohuzel uz mi fochazi prostor. Jedina vyjmka jsou ty dve stavebnice z Lego House.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    VACA: Mne to spis prijde hezky. Ale uprimne u stavebni,ce, ktera dnes stoji 11500 uplne nevidim prostor pro upside, i kdyz bude s podpisem a to do doby, nez to stahnou.
    VACA
    VACA --- ---
    ADDALBERT: je to ftipny, ale taky je ftipny jak se to pak spekulanti snažej preprodat za x násobky ceny :D
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Tady jeste jine varianty

ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    SLAVIDAN: Ten podepsany ne a ted jsem nasrany. Mam ho objednany a nechtel jsem to vozit. A zaroven jsem ho chtel ale stavet. Koupil jsem si tam ale sosku pirata a kachnu.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    ADDALBERT: Koupil sis?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    Tak nakonec jsem problem KAERO vyresil nasledovne: v pythonu jsem vykreslil obrazek s dvourozmernym gradientem v okoli chtene barvy, vytisknul to, dal manzelce (zenska = lepsi barvocit) vyhledat kde v tom 2D obrazku je barva nejpodobnejsi kosticce, zpetne identifikoval na obrazku v pocitaci, takze jsem mel neco jako kalibraci tiskarny. to pak pouzil na okoli bileho textu a hvezdicek pro samolepku. Barevne to dopadlo dobre. Fotka je hnusna, fotit neumim. Ale vsimnete si papirove 'samolepky' na prave rakete (trochu odstava, musim to poradne prilepit). Vlevo raketa ma vinylove pruhledne samolepky, a na fotce sice jde videt kde je pruhledna cast, ale v realu to skoro videt neni. Rakety sice vyskove vypadaji hodne rozdilne, ale doopravdy jsou skoro stejne vysoke. Koukam ze kdybych se snazil, tak neudelam tak blbou fotku se vsemi moznymi fotkoneduhy :)

ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Dnes jsme byl v Billundu v Lego House a libilo se mi, jak tam prodavaji sety. Treba na den 1 u Barad Dur s podpisem designera

HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: nieco taketo

KAERO
    KAERO --- ---
    JON: kdyz si delam vlastni samolepky, tak je to obvykle tak napotreti. predstava ze nekde objednam za plnou palbu, a pak zjistim ze je v necem problem :)
    JON
    JON --- ---
    KAERO: maj tam i sticker sheet - 4x6 palcu za 33 USD + postovny. Levny to neni, no.
    KAERO
    KAERO --- ---
    JON: teda jeste jsem chtel napsat ze stranka to je pekna, ale 1200 Kc za jeden tisk, to si radeji koupim kosticky. Obecne co jsem videl tisk nalepek, tak to bylo strasne drahe.
    KAERO
    KAERO --- ---
    JON: moje laserova tiskarna nema bilou barvu. CMYK tiskarna jen pridava barviva, kdyz da vsechny, tak je cerna (nebo pouzije rovnou cernou kazetu).
    Pouzivam normalni barevnou CMYK laserovku, a tisknu na papir, vodni obtisky nebo vinylove samolepici pruhledne. Nic jineho nemam.

HADIAK: co je to za typ tisku uv?
    Jinak ja se snazim udelat na tenhle povrch (tyrkysova cast trupu):

strcit tyhle obrazky:

HADIAK
    HADIAK --- ---
    Jasne, na uv ide biela ako podkladovka.

A ked su male, tak uv je rozumnejsia volba ako ploter, to je tiez jasne.

A uv viem tlacit aj rotacne.
    JON
    JON --- ---
    KAERO: tady dokonce pisou, ze na pruhledny naopak vzdycky tisknou nejdriv bily podklad a na to barvy, aby nebyly problemy s pruhlednosti ostatnich barev

Are you able to print white ink on clear stickers? | Sticker Mule
    https://www.stickermule.com/support/are-you-able-to-print-white-ink-on-clear-stickers?src=GOOG&cid=804721143&gad_source=1
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SPIKE411: taky jsem si ho dneska taky složil, a na to jaký to je malý set, je teda hodně nabušený:) Ten se hodně povedl.
    JON
    JON --- ---
    KAERO: proc u pruhlednych neudelas bilou barvu? To jsem urcite nekde videl.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HADIAK: to na plotru nevyrezes. ~30 bilych malych americkych hvezdicek milimetr sirokych.
    Potisk kostek by byl taky komplikovany, na modelu neni rovna plocha, ale nekolik schodu tvorenych destickama. Papir i vinylovy obtisk na ten povrch napasovat jde, ale u pruhlednych obtisku neudelam bilou barvu, a u papiru musim udelat okoli kolem hvezdicek stejnou barvou jako je kostka.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: mozno na to idem z uplne ineho konca, ale v praci mam UV tlaciaren a laka ma to skusit :)

samolepky by som riesil vyrezanim na plotri. :) otazne ake je to male, ci by to dokazal.
    EMMET
    EMMET --- ---
    DURDIN: Jak už psal PETJU, jsou z různých skladů - a měl by jít filtrovat podle sekce, navíc ty, co jsou "nejprodávanější", tak by měli mít označení. Každopádně obě kategorie mají velikost nákupu od kterého je už poštovné zdarma - to je proto, že kdyby si to lidi objednávali po pár kostičkách, tak je to hrozně zatíží administrativně, tak ať už si objednají rovnou větší objem.

A ano, dílky, které jsou nové a vyšly v pár stavebnicích tam bývají levnější, někdy i o dost, než na bricklinku. To samé se týká vzácných barev - různé barvy mají obvykle u LEGO Pick a Birck stejnou cenu, pokud tam není ještě další rozdíl v materiálu, jako třeba u barvy svítící ve tmě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam