• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    JON
    JON --- ---
    KAERO: tady dokonce pisou, ze na pruhledny naopak vzdycky tisknou nejdriv bily podklad a na to barvy, aby nebyly problemy s pruhlednosti ostatnich barev

Are you able to print white ink on clear stickers? | Sticker Mule
    https://www.stickermule.com/support/are-you-able-to-print-white-ink-on-clear-stickers?src=GOOG&cid=804721143&gad_source=1
    JON
    JON --- ---
    KAERO: proc u pruhlednych neudelas bilou barvu? To jsem urcite nekde videl.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HADIAK: to na plotru nevyrezes. ~30 bilych malych americkych hvezdicek milimetr sirokych.
    Potisk kostek by byl taky komplikovany, na modelu neni rovna plocha, ale nekolik schodu tvorenych destickama. Papir i vinylovy obtisk na ten povrch napasovat jde, ale u pruhlednych obtisku neudelam bilou barvu, a u papiru musim udelat okoli kolem hvezdicek stejnou barvou jako je kostka.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: mozno na to idem z uplne ineho konca, ale v praci mam UV tlaciaren a laka ma to skusit :)

samolepky by som riesil vyrezanim na plotri. :) otazne ake je to male, ci by to dokazal.
    EMMET
    EMMET --- ---
    DURDIN: Jak už psal PETJU, jsou z různých skladů - a měl by jít filtrovat podle sekce, navíc ty, co jsou "nejprodávanější", tak by měli mít označení. Každopádně obě kategorie mají velikost nákupu od kterého je už poštovné zdarma - to je proto, že kdyby si to lidi objednávali po pár kostičkách, tak je to hrozně zatíží administrativně, tak ať už si objednají rovnou větší objem.

A ano, dílky, které jsou nové a vyšly v pár stavebnicích tam bývají levnější, někdy i o dost, než na bricklinku. To samé se týká vzácných barev - různé barvy mají obvykle u LEGO Pick a Birck stejnou cenu, pokud tam není ještě další rozdíl v materiálu, jako třeba u barvy svítící ve tmě.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Chci si vytisknout obtisky (na Delta II), ale ty obtisky jsou komplikovanejsi. Obstrihavat jejich tvar je prilis komplikovane, a zaroven nemuzu pouzit pruhledny nebo bily obtisk protoze obtisky samy obsahuji bile plochy obklopene barvou rakety. Jde to ale vyresit tiskem na papir, s tim ze nektere casti budou mit stejnou barvu jako kosticka lego.
    Je to barva Dark Turquoise (rebrickable) 008f9b. Kdyz vytvorim ctverecek s danou barvou, a natisknu na barevne laserovce, tak je barva samozrejme uplne bokem, protoze tiskarna neni nijak barevne kalibrovana.

Tak me napadlo vytvorit gradient v okoli te barvy, vytisknout, a porovnat s kostkou a najit vhodnou. Zkusil jsem od oka vytvorit gradient, kde se menila jen hodnota Luminosity v modelu HSL, ale po tisku zjistuju ze to je uplne mimo od kosticky. Problem je nejspis v tom, ze barevny prostor je 3 rozmerny (minimalne, tiskarensky 4), a nevim v cem vytvorit alespon 2D gradient.
    Nejaky grafik co by si vedel rady? Nejaky lepsi zpusob jak trefit barvu tisku aby odpovidala kosticce?
    BATY
    BATY --- ---
    Race Recreation | 2024 Lego Monaco Grand Prix
    https://youtu.be/wPNYbBlC00o?si=51Doy8IcI5BslWjx

😀
    KAERO
    KAERO --- ---
    Uzasny MOC:

LEGO MOC Battetech (Mechwarrior) Catapult by Hansen_Bricks | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-174277/Hansen_Bricks/battetech-mechwarrior-catapult/#details
    PETJU
    PETJU --- ---
    DURDIN: Spatne nic nedelas, tak to je, protoze mene bezne dilky jdou z jinych skladu a objednavky Lego neslucuje.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Nakupujete někdo díly přes Lego Pick a brick? Jsem včera zkoušel naházet pár dílků do košíku, protože byly řádově levnější než na bricklinku, ale v košíku se to rozdělilo na dvě skupiny. "NEJPRODÁVANĚJŠÍ" a ostatní, a na každou sekci se napočítalo 150,- poštovné. To je tak vždycky, nebo dělám něco špatně?
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    EMMET: Já to dopředu nijak nezkoumal, tak bylo zábavný, jak se postupně „zjevovaly“ ty mechanismy.
    EMMET
    EMMET --- ---
    SPIKE411: Sariel v recenzi říkal, že má podezření, že designer se vsadil, kolik dokáže do takhle malého setu dát funkcí:-) Za mě je to skvělá inspirativní stavebnice, zvláště když člověka inspiruje k tomu zkoumat, na jakém principu funguje zátáčení té buginy.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Bugina z Alberta. Původně měla bejt pro cizí děcko, ale nakonec jsem si udělal radost sobě, když mi taky nikdy nikdo žádnej Technic nedal. :D

90 minut zábavy, jezdí, pruží, zatáčí, písty pracují.

TOMII23
    TOMII23 --- ---
    Kantýna a pár SW figurek :-)

VFISA
    VFISA --- ---
    Husty:

LEGO Ideas: The iMac G3 – 512 Pixels
    https://512pixels.net/2024/05/lego-ideas-the-imac-g3/

E42
    E42 --- ---
    AHARAZ: Teď jsem před tím krámem fyzicky byl, vypadá velmi v provozu, akorát samozřejmě o víkendu zavřeno. Mají otevíračku jen út-pá odpoledne.
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    E42: Bricksland Sokolovska 266, byla jsem tam tak dva mesice zpatky a celkem se dalo pohrabat :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Tak krabice na LEGO City Ocean Exploration Ship 60266 je hotová. Návod vytištěný, kostky rozdělené do sáčků podle původního balení. Dárek připraven.

AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    E42: Kdybys zjistil, ze to funguje, tak dej vedet :)
    E42
    E42 --- ---
    AHARAZ: Další pro mě skvělá lokalita, díky za tip!

Dílky z Desert Racera, které mi chyběly, se zrovna našly založené v jiné historické krabici, ale někdy to určitě využiju. Díky za tipy všem.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    E42: pakrkart jsem sel kolem Figurera - Lego Bazar v Nuslich, ale je to tak 2 roky zpet naposled. Nikdy jsem to nevidel otevrene..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam