• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    VXP: Jo koupit tu krabici je nejlepsi.. jednu serii jsem si vystavila mezi figurky, druhou osidlim hrady a stredoveky a treti serii si nechavam do budoucna na vymenu treba..
    Je to jistota no, ale neni to zas takovej adrenalin jako obihat hrackarstvi a hledat 😀
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    VXP: Ne, lego ti posle max 24 ks a v obchode Lego muzes koupit max 12 cmf
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    VXP: Treba nechapu, proc to neudela Alza. Uz ted na tom maji vetsi marzi asi 119, takze za set by meli 1600
    VXP
    VXP --- ---
    EMMET: někde se dá objednat krabice 36 ks, kde jsou přesně tři sady... to se dodává i do obchodů.

Ale když si objednáš 36 ks na lego.cz tak ti přijde 36 náhodnejch kusů... takže na pikaču ;)
    EMMET
    EMMET --- ---
    ADDALBERT: Ono to LEGO už od 25. série dělá - můžeš si koupit sadu 12 krabiček, kde máš.každého figa jednou. Jen to zjevně prodávají jen na velkých trzích jako je USA nebo Dánsko.
    VXP
    VXP --- ---
    ADDALBERT: njn, pokud chceš celou sadu, tak je nejlepší počkat týden po vyjití a pak jich je spousta na FB za 1100-1200 ;)

a ne jak NELLAS která pořád marně hledá draka :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADDALBERT: Zrovna v Legu tenhle týden DnD figurky vůbec nemají a taky mi chybí už jen drak... neměl bys (třeba do zprávy) tip na to vaše hračkářství? :D
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    VXP: To nepopiram. Viz ten reddit poat kde mas rozdl 0,08 g.

Ja na to nebyl. Vetsinou shanim jen neco. Treba orka. Jedine ted u D&D jsem chtel komplet set a to se mi povedlo tak, ze jsem si nase jedno hrackarstvi, kde byl jeden dragonborn.
    Jako pro pracujiciho je pro mne frustrujici jit do legostore a vedet, ze tam jdou lidi v 9 rano a vsechny vyberou. Ted mam uz klid

VXP
    VXP --- ---
    ADDALBERT: problém je, že ta krabička se lepí tekutým lepidlem a toho je tam občas o trošku víc/míň ... a některé figurky vážily jinak jenom o desetiny gramů... :)
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    NELLAS: Potkal jsem borce, ktery si kvuli tomu kupoval kalibrovanou vahu
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADDALBERT: No, ale taky to nebylo 100% spolehlivé, ty rozdíly tam jsou fakt minimální.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    NELLAS: Kdyz lego s paper boxy zacalo, tak vaha byla taky jedina moznost, jak spolehlive zjistit, co je uvnitr.
    Viz https://www.reddit.com/r/legocastles/s/BLA1aALELO
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DREEK: To se chodilo vážit.
    DREEK
    DREEK --- ---
    KAERO: S Kindervajíčkem se vždycky jedině štěrkalo. :D
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    KAERO: Myslim, ze nepatri. A jak pise Nellas, tak je to i zamer. U te prvni serie v papitovych boxech byly sktecne dva typy QR kodu. Predtim se casto delo, ze ty kidi, ty krabicky otevirali.https://www.reddit.com/r/lego/s/SmGzu9RaWK
    Myslim, ze by od lega bylo fajn, kdyby ti umoznilo si koupit rovnou cely komplet set CMF, jako to dela trba brickushka a spol
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KAERO: Zase Lego ale záměrně nechalo tyhle "velké" QR kódy. První část minulé série v krabičkách měla ty malé, ze kterých se nedalo vyčíst, která figurka je uvnitř.
    A Brick Search patří Bricklinku a ten patří Legu?
    KAERO
    KAERO --- ---
    ADDALBERT: NELLAS: no ano, takze to podle mne splnuje vlastnosti 'lootboxu', jakozto nahodny obsah. Firma to prodava s tim ze nevis co je uvnitr. Musis pouzit externi znalosti abys obsah odhalil. Stejne jako to kindervejce. Teda vlastne kindervajicko je horsi, tam nemuzes ani prohmatat obal :)
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jinak teda po netu už od té minulé sady běhají seznamy kódů (když naskenuješ QR kód na krabičce) a který patří ke které figurce.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KAERO: Funguje to v appce Brick Search a nedávno jsem objevila mnohem vtipnější rychleji fungující omgbricks.
    Oficiální lego appka to nejspíš neumí, ale třeba v Londýně jsem vlezla do obchodu a zaslechla, jak prodavač zákazníkovi doporučuje nainstalovat si appku, aby věděl, jestli bere tu figurku, po které touží :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    ADDALBERT: a to skenujes oficialnim lego programem? nebo pouzivas programy nekoho jineho, ktery si dal tu praci aby zjistil co a jak?

MIKEE: stejne jak kindervajicko. taky nevis co je uvnitr.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    MIKEE: Jako lootbox to uplne neni. Prijdes, naskenuje qr kod a vis, co je uvnitr. Stare pytliky jsi musel alespon "prohmatat". Tohle je spis tskove scanovani v tescu u samoobsluzne kasy
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    MIKEE: Ano, jsou z nove serie CMF
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam