• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BUCKOWSKI: Postupně to mizí, nejdřív zmizel ten čínský strom, se mi zdá (nevím proč, zas takový zázrak to podle mě není). Aspoň ušetříš :))
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Cokoliv mě zaujalo, tak nebylo skladem,... Ale nevadí
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PJOTRIK: No jo, tak promiň :D
    PJOTRIK
    PJOTRIK --- ---
    NELLAS: akorat tak k vzteku, vybral jsem si 5 setu a zadny dva z nich nemeli na stejny prodejne :p
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    JIMIQ: No, to je to, co píšu (je potřeba objednat online a vyzvednout na místě). Musíš si to vyzvednout na prodejně - akce má platit do 20. ledna, co jsem tak pochopila.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    NELLAS: bohužel to (zatím?) nejde objednat na dovoz, pouze rezervace na prodejně. Ale pěkný ceny, budu to sledovat
    MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    KAERO: 2 ruzny mystery (s)hack? zajimavy na to, ze to neni zrovna nejnovejsi serial
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    jak jsem slíbil, ověřeno a vyzkoušeno. Bral jsem od Dominika 2 sety a všechno naprosto OK. Platil jsem předem a bedna jak hovado byla druhý předána PPL a za další 2 dny byla doma.

https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=7401871&idphone=5219026&jmeno=Kingdom%20of%20bricks
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Pokud jste to ještě nezaznamenali, Bambule má 30% výprodej i na nové modely, je potřeba objednat online a vyzvednout na místě. Neodolala jsem a mám kočku 3v1 :))

LEGO výprodej | Bambule Království hraček
    https://www.bambule.cz/lego-vyprodej/
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BONGI: cetl jsem ze u ninjago je nejaka sazka ze za kazdou propasovanou ruzovou kostku nekdo plati penize na vyzkum rakoviny.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    A Update - lega koupená na Bazoši úplně v pohodě. Pošlu pak jméno toho prodejce jako ověřený zdroj.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Máte někdo zkušenost s Lego Creator, kde nejsou číslované pytlíky?

Koupil jsem teda z druhé ruky, byť původně neavizováno. Mám se teď rozhodnout jestli si nechám, případně za kolik, nebo jestli vrátit.

Konkrétně mám Tower Bridge 10214 a žádné číselné označení sáčků tam není. Je to normální?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BONGI: jojo, měl jsem to i v podlaze kavárny ze setu F.R.I.E.N.D.S
    BONGI
    BONGI --- ---
    No, nevím. Teď zrovna stavím motorizovaný maják 18+ a v základech jsou i fialové kostičky (nikterak složité), které pak nebudou vidět. Asi to bude víc důvodů.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    BONGI: To už je tam roky. Typicky je to u různých postav jako je Yoda nebo Tuxedo Cat.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    BONGI: rozne farby pouzivaju skor na sprehladnenie pri skladani, aby to vsetko nebolo v jednej ~ dvoch farbach.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    BONGI: u slozitejsich modelu to je kvuli lepsi orientaci
    BONGI
    BONGI --- ---
    Už několikrát jsem si všiml, že u nových stavebnic Lego používá, tam, kde po dostavění nebudou vidět, kostky naprosto zvláštních a modelu neodpovídajících barev - fialová, žlutá, červená, zelená atd. Lego asi šetří a zřejmě vývojáři musí u některých kostek psát - na barvě nezáleží. :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    !!!

KAERO
    KAERO --- ---
    Kandidati na lego ideas, 3. davka za 2024.
    Zkouknete Turinguv stroj, silena vec ktera nema sanci, ale je to velmi zajimava stavba.

LEGO IDEAS - Blog - 54 Product Ideas Qualify for the Third 2024 LEGO Ideas Review
    https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/d7e1fb2b-e2a1-42a4-8d83-12fc623bda0e
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KVIIIK: tak mi (po týdnu) odpověděli i z jejich podpory, dám to sem veřejně, kdyby to někoho zajímalo.

Ptal jsem se, zda s tímto sete lze ovládat 4 výhybky, když obsahuje 4 servomotory. Odpověď je: "Ano, lze, stačí dokoupit navíc jeden ovladač a pár kabelů". Takže za cca 150 EUR to znamená automatizaci celkem 2 levých a 2 pravých výhybek, dostatek pro základní kolejiště.

Ještě přihodím, co mám v dlouhodobém horizontu v plánu zrealizovat v plné automatice. Zelená barva značí stoupání, kdy jedna kolej jede vzchem a druhá zajíždí do tunelu.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam