• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BONGI: jak moc to svítí? :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Tak první dárek k Ježíšku mám hotový.

MAJACHUNATA
    MAJACHUNATA --- ---
    Mela bych maly dotaz. Parkrat jsem nekde (napriklad v CAMPu) videla velke bedny ruznych lec jednobarevnych lego kosticek. Da se neco takoveho poridit?
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nova stolni hra s legem: Brick Like This!

LEGO Brick Like This! board game announced by Asmodee and the LEGO Group! - Jay's Brick Blog
    https://jaysbrickblog.com/news/lego-brick-like-this-board-game-announced-by-asmodee-and-the-lego-group/
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KAERO: u obou surovin by mela vetsina vydruzene suroviny koncit k recyklatu a ne spalovne, papir navic jde jeste do kompostu.
    BONGI
    BONGI --- ---
    GOSHEWAN: Těžko říct. Obecně ceny krabic se odvíjejí od cen setů. Dobře prodáš krabice od rytířů, hradů, zámků, pirátů, vlaků a některých speciálních edic např. Piráti z Karibiku. Kupodivu se dají dobře prodat krabice a krabičky ze City. Lidé jsou schopni (zvlášť malé sety) kompletovat, a s krabičkou se jim prodávají lépe. Ale tady jde, spíš než o kusový prodej, o prodej více kusů jako celek. Cena se dá odhadnout na Bricklinku, ale počet prodejů či zájemců moc ne. Snad by se dalo usuzovat právě podle ceny. Já bych případně měl zájem o nějaké City, Piráty z Karibiku a Hrady,. Technic je speciální kategorie. Lidé většinou Technic po nějaké době rozeberou a vrací do krabice. Také mixy kostek z Technic se prodávají za nižší cenu, než výše jmenované.
    KAERO
    KAERO --- ---
    GOSHEWAN: tezko rict. S prekvapenim jsem zjistil, ze Bricklink nema "Price Guide" pro krabice. Pritom v Price Guide jsou napsane pocty prodeju za poslednich 6 mesicu.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ma nejaky realny smysl schovavat krabice od setu? Navody jsou jasne, ale mam tunu rozlozenych krabic a vlastne nevim proc. Prodavat sety nebudu, po rozlozeni kostky rozdelujeme ne podle setu ale podle barvy (:
    Koukal jsem ze nektere stare se prodavaji za relativne hodne (namatkou mam flattened 6382 a dalsi z te doby), ale opravdu to nekdo kupuje?
    BONGI
    BONGI --- ---
    Já ty sáčky nevyhazuji ať už jsou celofánové nebo voskované. Snažím se je při otevření zastřihnout co nejšetrněji a dám je zpět do krabice. Když pak rozebírám, tak odzadu podle návodu a dávám to zpět do těch sáčků. Sáčky zasponkuji sešívačkou. Horší je to, když je postavená druhá verse nebo alternativní model či MOC.
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Je povoskovaný, protože s klasickým papírem a lepidlem se nepodařilo vyvinout efektivní baličku, respektive problém bylo to zavírání sáčků. Pracovali na tom dlouho a povoskovaný papír nebyla první volba.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Za me teda jestli se ma ve spalovne spalit plastovy sacek, nebo papirovy povoskovany, tak jsem jednoznacne za povoskovany papir. Jednak je lepsi palit strom pokaceny minuly rok nez preslicku z prvohor, a jednak kdyz to nekomu upadne pri ceste do popelnice, tak i povoskovany papirovy pytlik se rozlozi v rozumnem case, narozdil od plastoveho.

Ale proc to vubec musi byt povoskovany papir, to nechapu. Proc nestaci obycejny?

A ty male casti - nejsou v celofanovych pytlicich? To vidam docela casto, ze neco je zabalene v celofanu, ale neni napsane ze to je celofan, lidi to nepoznaji a hazou to do plastu. Celofan je neni z ropy ale ze dreva, a je plne rozlozitelny v kompostu.
    EMMET
    EMMET --- ---
    GOSHEWAN: Chvíli trvá vyměnit balící linky v šesti různých továrnách po celém světě:-) Zavádějí to postupně a když se některé části součástek kompletují ještě na starých baličkách, tak je to holt v plastu. U některých stavebnic se objevili různě balené verze, podle toho, kdy byly balené součástky. Ale už to výrazně pokročilo. Nevím jestli ty stroje testovali jen v Kladně, ale rozhodně by už teď Česká továrna měla jet kompletně na papírových baličkách.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GOSHEWAN: Náhodou, i ty menší části mají z větší části v papírových. Kočka měla 3 velké pytlíky a jen v tom posledním byl malý plastový pytlíček, zbytek byly malé papírové.
    EMMET
    EMMET --- ---
    TRAGED: Byly vyvinuté tak, aby obsahovali jen takové množství povoskování, aby to ještě šlo vyhodit do papíru - byť každý stát má jiná pravidla a neplatí to úplně všude. Zatím vím jenom o Kanadě, kde to nesmí jít do papíru. V ČR to do tříděného papíru jít smí.
    LBW
    LBW --- ---
    ANGELFREE: Shit, to budeme muset koupit. Protoze to detem nedokazu zatajit :-)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    TRAGED: Ano, aby v nich byly mensi casti opet v plastovych (:
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BUCKOWSKI: kdyz tam patri i obalky s vnitrni bublinkovou vlozkou...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    TRAGED: jo, ale jsou zevnitř povoskovaný, takže to imho nepatří do recyklace, ale do směsného odpadu, zlatý plasty
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Když jsme u těch pytlíku. Nové sety už jsou v papírových sáčcích.
    ANGELFREE
    ANGELFREE --- ---
    Bluey is getting some Lego sets...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam