• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KYRYS: presne, hlavne at tam jsou hrady, na kosmonautiku sere pes. Hlavne at jsou domecky! :-)
    KYRYS
    KYRYS --- ---
    KAERO: aha a já myslel, že insvestiční je jen SW :-)
    KYRYS
    KYRYS --- ---
    KAERO: ale zase je tam spousta hradů a mašinek :-D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    PLAGUEDIL: to je zas druha vec, ze akokolvek si to ludia myslia (utf web etc) tak tento svet na diakritiku pripraveny nie je.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    HADIAK: jestli je nevetsi dopravce na zemekouli amater, kam bys zaradil ty mensi firmicky?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    pustat do tlace nieco co nie je v krivkach je amatercina.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    KAERO: nemuze to byt omezene napr tim pristrojem, co dela potisk na tu figurku, ze to neumi komplet ascii? nektere zebry taky nedavaji diakritiku, i presto ze ji mas v sapu nebo heliosu...
    KAERO
    KAERO --- ---
    Nove je LEGO minifigure factory oficialne dostupne i v Kanade. Evropa zase nic, a to uz to v USA bezi rok oficialne. Coz u nas, jak se ale asi citi v dansku ze nemuzou plne vyuzit moznosti jejich narodni firmy?

A na webu maji napsane:
    "What languages does this minifigure builder support? We're currently able to support text written in English, French, German, Portuguese, Spanish, Czech, Danish, Dutch, Finnish, Greek, Hungarian, Italian, Norwegian, Polish, Romanian, Slovak, Swedish, Turkish, Ukrainian, Hindi, Indonesian, Japanese, Korean, Mandarin."

Pritom kdyz jsem zkusil zadat vlastni text, tak tam nebylo ani jedno pismo ktere by zvladalo ceske hacky a carky. Fuj. A to pritom je moznost zvolit treba pismo Roboto, ktere normalne hacky a carky ma. To musel zkopat nejaky chytrak programator emerickej, ktery nechape ze svet nekonci za jejich hranicema.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Mě teď strhli platbu za Bricklink objednávku a ještě ji neposlali - je teprve ve stavu "zpracovává se".
    EMMET
    EMMET --- ---
    ADDALBERT: Jakmile pošlou balík.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    EMMET: A tusi nekdo, kdy si to lego strhava?
    EMMET
    EMMET --- ---
    ADDALBERT: Oni si ji reálně nestrhli. Tohle funguje tak, že dají bance informaci o nadcházející transakci a ta dá na peníze značku, že jsou alokované na danou transakci. Pokud transakce neproběhne do určité doby, tak z peněz odstraní blokační značku, ale transakce zůstává stále schválená.

Některé banky pak ještě kontrolují rozdíl mezi datem transakce a datem schválení a pokud je příliš velký, mohou preventivně zablokovat transakci jako podezřelou. To se mi stalo jenom jednou, kdy jsem si na Amazonu předobjednal knížku, která nakonec měla tři čtvrtě roku zpožděné vydání. Do banky jsem zavolal, co se děje, platbu jsme identifikovali a když jsem řekl, že vím, co to je a je to v pořádku, tak to odblokovali.
    KAERO
    KAERO --- ---
    ADDALBERT: kdyz jsem se ucastnil prvniho kola, tak jsem musel drzet tu castku (presneji mit dostatecny limit na karte). Na coz jsem samozrejme po 3/4 roce zapomnel, a pak mi prislo ze platba se neprovedla. Nastesti zkusili platbu pristi den provest znova a to uz jsem mel limit zvednuty.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    Ahoj, mam dotaz k Bricklink programu. Lego strhlo penize a ted se mi vratily. Mam drzet tuto castku na uctu a strhnou si ji zase sami, nebo az bude stavebnice odeslana, tak to zaplatim znovu?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KVIIIK: Prý mám 64% kostek na tu stavbu. Ale obávám se, že většina bude už použitá v nějakých stavbách :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    Vsak si tu Galacticu postavte, tady mate navod, staci sehnat 20152 kosticek:
    LEGO MOC Battlestar Galactica Super Scale by OnTheEdge | Rebrickable - Build with LEGO
    https://rebrickable.com/mocs/MOC-23242/OnTheEdge/battlestar-galactica-super-scale/#details

No a jestli chcete JWST v 1:110, tak tady jsou navody taky, namatkovym vyberem treba tenhle:
    https://kaerodot.gitlab.io/lego-rocket-mocs/index.html#MOCwillmjameswebbfull
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KVIIIK: Battlestar Galactica, ze? Tu verzi z novejsiho serialu bych vzal hned…
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: JWST by byl skvely! A jeste skvelejsi by bylo, kdyby ty jejich modely z kosmonautiky byly vzajemne alespon v podobnem meritku.

Za sebe bych ale nepohrdnul ani nejakym peknym scifi.

KAERO
    KAERO --- ---
    KVIIIK: JIMIQ: probudte me az misto scifi najdete starship nebo JWST.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    vesmírných stavebnic je tam teda dost :) i ten desert lab se může považovat za Mars Lab klidně :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam