• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAROLIAN: Chápu a díky. Nicméně kromě toho, že asi nemáme doma fén, tak legopokoj nemá nikde prostor, kam bych chtěl prach odfouknout. Prachovku už jsem zkoušel a to je peklo, jak píšeš - je pak plná prachu a navíc tedy buď nevezme všechno (tlačím málo), nebo ničí model (tlačím moc). Swiffer je podle internetu taky jen prachovka. Respektive značka, co dělá prachovky a mopy. Nebo jsem minul nějaký konkrétní výrobek (který není prachovka)?

Našel jsem různé minivysavače do ruky, ale neumím si představit, že to nevysaje kvítky z kytek a podobné věci. Proto právě sonduju, jestli má někdo něco ozkoušeného.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CAROLIAN: Mám pocit, že je na českým trhu relativně krátce
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    CROSS: díky.... nevěděla jsem, jestli to v ČR existuje pod tímto jménem
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ETHAN: fény mají nastavení na studený vzduch... a odfouknout prach někam, kde ho pak můžeš vyluxovat imho není od věci.... nezkoušela jsem to, to byl jen nápad.... já bych asi použila takovou tu kulatou prachovku (moje babička měla peří nalepené na tyčce, ale prodávají se i moderní). Asi by to smetlo některé jemnější kousky, ale zase ti zůstane prach v té prachovce
    CROSS
    CROSS --- ---
    ETHAN: Swiffer dokáže docela hodně.
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    CAROLIAN: Samozřejmě tak, aby to Lego přežilo, tedy žádný zdroj tepla. Navíc odfouknout prach mě nezbaví prachu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ETHAN: co to vzít z opačného konce a věci vyfénovat?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Čím vlastně ty vystavené věci zbavujete prachu? Nedávno jsem začal přesouvat město zpět do sklepa a při té příležitosti jsem to všechno umyl a usušil, ale to je něco, co s tím běžně dělat neplánuju. Je něco, čím nevysaju malé kostičky z domů, minifigů a podobně (nebo celé minifigy). Prachovka je na nic, to jsem zkusil. A normální vysavač se nehodí, protože vezme všechno.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    To je pecka

PETJU
    PETJU --- ---
    KAERO: Uz jsem videl par fotek s prasklyma nohama od studu, ale je to fakt pomerne vzacny jev. Nicmene bych byl opravdu nerad, kdyby praskly nohy u chromovanych figurek, tak minimalne u nich ty podstavce pouziju. Pro klid duse :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    PETJU: myslim ze praskani nastava opakovanym namahanim. takze pokud to stoji ve vitrine a nesaha se na to, tak je to imho uplne v pohode.
    PETJU
    PETJU --- ---
    TOMII23: Ta pravdepodobnost, ze dojde k prasknuti nohou kvuli delsimu stani na studech je mala, ale jistota je jistota.

TOMII23
    TOMII23 --- ---
    PETJU: Který mezikus přesně myslíte?
    PETJU
    PETJU --- ---
    TOMII23: Nj, puvodne to byla taky jen ta mensi vitrinka, ale postupne se to nejak zvrhlo :)
    Amidala se da sehnat pomerne snadno.
    Kazdopadne ja ted asi budu resti podstavce - dam tam takovej ten mezikus, aby figurky nestaly na studech. Hlavne ty chromovany chci chranit vic.
    TOMII23
    TOMII23 --- ---
    PETJU: Moc pěkná sbírka :-) Koukám, že máte Padme.Tu ještě nemám.Snad brzo na ni taky dojde :-) Ale nejdřív musím dokoupit rámečky, protože nemám všechny figurky vystavený a pak mám ješte několik figurek na dokompletování :-)
    PETJU
    PETJU --- ---
    TOMII23: Moc hezky, kolego! :)
    Ja mam tedy tu SW vitrinku jen jednu, ale dal jsem si hodne zalezet - chybi mi uz jen dve figurky a mam to komplet (cloud city Boba Fett a Finch Dallow).
    Nedavno jsem zacal jeste s mensi LOTR/Hobbit vitrinkou a dokonce i Ninjago (to jen okrajove).
    V planu mam jeste dve mensi vitrinky Harry Potter a Marvel.

TOMII23
    TOMII23 --- ---
    PETJU
    PETJU --- ---
    TOMII23: Nejak ty fotky nevidim, ale vzhledem k tomu, ze sam figurky sbiram, tak by me tvoje sbirka zajimala ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    TOOMIX: zelene desky jsem zatim nejlevneji videl za 157,-, ty velke sede za 237,-
    Nejvetsi peklo na shaneni jsou piskove, je hrozna skoda, ze se prestaly vyrabet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam