• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    na vaše velkolepý stavby to nemá, ale já z toho mám radost jako před 25 lety když jsem si s tím hrával...:) dokoupil jsem si na bricklink skoro všechny chybějící a rozbitý dílky a můžu se zad věnovat jiným věcem :D

BATY
    BATY --- ---
    KAERO: Kodi - webshare - stream cinema 2
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KAERO: za mě je nejlepší webshare
    KAERO
    KAERO --- ---
    NAGASAWA: dik, zkousel jsem fastshare a to asi neni ta nejlepsi nahrada ulozto. Kluci uz to videli cele, ani nevim kde, ale chteji to na cesty autem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KAERO: Náhrada ulož.to by mohla posloužit

Ninjago - online ke zhlédnutí a ke stažení - Přehraj.to
    https://prehrajto.cz/hledej/Ninjago
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam ze LEGO dalo na youtube Ninjago:dragon rising, ale z prvni serie jen 5 dilu a z druhe serie 10 dilu. Nevite kde je vsechno? V ceskem dabingu...
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Vůbec nevadí - nespěchám, jen to mám jako položku "doplnit na sklad, až moje peněženka půjde okolo Kanady" :-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    EMMET: Teď se nějakou chvíli na nic nechystám. Nakupoval jsem Technic a Space - zatím stačí.
    EMMET
    EMMET --- ---
    BONGI: Ta vyšší cena je dána tím, že jsou to kovové kolejnice. Mimochodem, koukal jsem, že pořád rozšiřují sortiment.

@bongi: Až budeš zase někdy objednávat, mohl bych se přidat? Chtěl bych si pořídit.PFx Brick. Pak se můžeme nějak podělit o poštovné.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Prijmy firmy rostou a rostou, nove tovarny v USA a Vietnamu, a dalsi firemni pozitiva:

LEGO Group delivers record results in 2024 - About Us - LEGO.com
    https://www.lego.com/en-us/aboutus/news/2025/march/lego-group-delivers-record-results-in-2024?locale=en-us
    BONGI
    BONGI --- ---
    KVIIIK: RC vlaky nemám a nedělám, takže srovnat nemohu. Mašinky nevystavuji, nemám prostor. Mám je složené na chalupě a občas je vytáhnu pro vnoučata, občas doplním o nádraží či koleje. Fotka je 4 roky stará.

KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    BONGI: když máš srovnání: jak je na tom síla motoru 9V vs battery box? Pošleš fotku sbírky?
    BONGI
    BONGI --- ---
    KVIIIK: Jeden z důvodů je také to, že na kovových kolejích jezdí všechny lego vlaky, na těch plastových se serie MY Train nepohne. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Taky to mnohem víc vypadá jako koleje, ne?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KVIIIK: To je tak kdyz ten radius zatoceni jeden vyrobce meri k vnitrni kruznici, zatimco druhej k vnejsi kruznici:D nedejboze to pak nekdo odmeruje od osy!
    BONGI
    BONGI --- ---
    KVIIIK: No, asi ze stejného důvodu, proč se sbírají staré věci. Já se navíc soustřeďuji jen na parní mašiny.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    BONGI: trochu mensi sortiment nezbubTrixbrix, ale zato prehledneji zpracovany. Vsimnul jsem si, ze state 9V koleje pouziva i vetsina modernich sberatelu, pritom uz je v podstate nejde sehnat a vetsina prislusenstvi k nim vcetne vlakovych dilu a motoru uz je spis non-lego a custom vyroba. Jaky to muze mit duvod mimo elegantnejsiho napajeni ze site bez vymeny baterii? Modernejsi power up umoznuje mnohem vic moznosti ovladani, vic vlaku na stejne koleji se samostatnou kontrolou, programovani, etc.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: maji moc pekny katalog.
    BONGI
    BONGI --- ---
    KVIIIK: Jednou sem Emmet poslal link na koleje od Fx bricks https://shop.fxbricks.com/pages/fx-track. Dobrá kvalita, velký výběr, ale vyšší cena. Pro mě jediná možnost, protože sbírám je 9V vlaky s kovovými kolejemi. Ale koukni na to. https://www.fxbricks.com/downloads/FxTrackCatalogSummer2021.pdf
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    AXTHEB: oceňuji morální zápal, ale jiné koleje než R40 a dementně vymyšlené výhybky Lego nedělá. Až je dělat bude, nakoupím rád originál. Z originál LEGO kolejnic sice kolejiště stavět jde, ale je to spíš znouzectnost a třeba Orient Express to neprojede (protože jsou zatáčky moc příkré). O možnostech originálních Lego výhybek a jejich dvojité vlnce s ohledem na geometrii kolejí radši nemluvím vůbec, to je fakt tragédie... Trixbrix sice není Čína, ale 3D tisk má k Legu zhruba stejně daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam