• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    LEGO jako firma ma porad obrovske zisky, takze asi cenotvorba funguje a delaji ji spravne (z pohledu firmy!). A zisky maji i pres konkurenci jinych znacek, coz me vlastne fascinuje vzhledem k tem cenovym rozdilum.
    BATY
    BATY --- ---
    VERCA_ZABA: To jsem taky koukal. Asi spadli z toho stromečku na hlavu už nebo nevim.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Lego vydalo krásný vánoční stromeček, ale ta cena? Jako jo, má to 3k kostek, ale v přepočtu ceny za kostičku je to dražší i jak Roklinka :/ Poslední dobou cokoliv otevřu, že se mi líbí, tak padám ze židle z té ceny.. (to jen takový povzdech)

https://www.lego.com/cs-cz/product/family-chritmas-tree-41843
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: myslim ze to lepidlo na tvrde plasty bylo tohle:
    Loctite All Plastics 2g +4ml SUPER GLUE bonds in seconds GLUE + ACTIVATOR 5010266375519 | eBay UK
    https://www.ebay.co.uk/itm/123843383301

Lepil jsem PP a PE, ktere se fakt blbe lepi, a timhle to slo perfektne a po mnoha letech stale drzi.

A uz o lepeni koncim, at nemusime volat exorcistu potreti :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TOMAS_23: Tady i lepení chápu. Mám doma hodně Botanicals a na některý se stačí zle podívat a "opadávaj".

Cute nápad.
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    VIDA: jj, presne tak :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TOMAS_23: Jakože nevěsta ponese lego kytku? To bych snad byla ochotná se i vdát!
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: jojo, potvrzuji, zapomnel jsem to dodat - lepidlo na polystyrenove modely neslepi lego kosticky. teda slepi, ale spatne to drzi :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: dik!
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    Dekuji vsem za odpovedi.
    Nejjednodussi bude asi opravdu pouzit vterinovy lepidlo.
    Jinak kosticky taky nelepim a ani nechci, ale tohle bude svatebni kytice (ne, hazet se s ni nebude . . . :D ) a bude o poznani vice namahana, nez jen "vystavena". Takze to bude prvni a asi i posledni prilezitost kdy pouzit lepidlo na Lego.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TOMAS_23: cokoli na ABS, tj asi nejjednodušší je vteřiňák, ten revell je na plastikový modely, který jsou z polystyrenu, nevím jestli bude abs lepit
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KAERO: ten stanley taky nesmrdí, resp abych něco trošku cejtil, tak jsem do toho musel srčit rypák, nebylo to otevřený dobře 3 roky
    BESH
    BESH --- ---
    TOMAS_23: "Lego mi odpovedelo, ze doporucujou kosticky nelepit" Lol, uplne vidim, jak v Legu po tvem dotazu museli povolat exorcistu. :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    TOMAS_23: říkal někdo lepidlo?

ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    KAERO: muzes ten louhovac vyfotit?:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    TOMAS_23: slepil jsem jediny model, ktery denne pouzivam jako louhovac caje, je na lince a neslepeny bych ho opakovane stavel dohromady pote co nekdo posune prkynko dal nez musi, nebo mu upadne lzice atd. nic jineho bych si nedovolil slepit, a i tak jsem slepil jen kriticke casti modelu.

pouzil jsem sekundove lepidlo. drzi to dobre, ale zasycha to mnohem dele nez u jinych materialu.

pak jsou lepidla na tvrde plasty, ktere maji aktivator - nejprv se tim potre lepena plocha, a po nejake dobe se teprve lepi. tim jsem lepil plastove casti vysavace, a i kdyz jsou namahane tak drzi jak pribite. uz si nepamatuju jak se to lepidlo jmenovalo, ale dulezity byl ten aktivator. samotne lepidlo byl kyanoakrylat, takze klasicke sekundove lepidlo.
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    Zdravim,
    chci se zeptat - lepite Lego ? Jaky pouzivate lepidlo ?
    Ke zvlastni prilezitosti (svatba) chci "par" kosticek slepit, ale nejsem si jistej lepidlem. Co sem koukal na internetech, tak by asi bylo nejlepsi lepidlo na modely Revel Contacta Professional (https://www.peckamodel.cz/339604-revell-professional-s-jehlou).
    Mate s tim nekdo zkusenosti ?
    Lego mi odpovedelo, ze doporucujou kosticky nelepit, pripadne kontakovat vyrobce lepidel (?!) . . .
    Diky,
    Tomas
    KAERO
    KAERO --- ---
    BONGI: dik!
    BONGI
    BONGI --- ---
    KAERO: Šel jsem si ještě jednou čuchnout a nesmrdí. Ale jsem kuřák, tak jsem raději nechal ještě čuchnout ženu a nic. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam