• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: aha. ale to prece nema logiku. primarni zajem firmy je vydelavat, a ne provadet misionarskou cinnost. 75 % lega sice vlastni nadace KIRKBI, ktera tvrdi ze jejich primarni zajem je 'lepsi budoucnost pro deti', ale hned pod tim se velkymi cisly chlubi kolik vydelavaji.
    JOPS
    JOPS --- ---
    VERCA_ZABA: Uff, tak naštěstí se mi to teda vůbec nelíbí 😅 ten co mám je o hodně hezčí a hlavně levnější 🤣
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREW: jj to máš pravdu, ale většina těch funkcí souvisí se satanem, taky funkce že to můžeš to rozložit aby se to dalo strčit do krabice, mi přijde vzhledem k tomu, že se jedná o lego zbytečná. Předpokládám, že pokud člověk vezme víc těch sad, tak asi nebude problém postavit větší stromek. Jinak vzhledem k tomu, že hraju 40k, tak lego je ještě za suprový prachy, tam je cena plastu ještě úplně někde jinde :)
    GREW
    GREW --- ---
    HONCKA: Ten 40573 ma daleko lepsi pomer cena/kostka, na druhou stranu ten 41843 ma suprovy "funkce", je pak tedy hlavne otazka, jestli ty "funkce" za te priplatek stojej...
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: No ze asi nebylo uplne potreba nam tu vysvetlovat, ze Lego tyhle ceny dava, protoze i tak jim to lidi kupuji. Tomu tady asi vsichni rozumime. Ten apel byl spis, ze by nemuselo byt tak nenasytne. To je cely.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    VERCA_ZABA: ono má i tenhle asi si ho pořídím satana klause nepotřebuju a vypadá, že oproti přírodnímu bude kočkoproof
    Vánoční stromek 40573 | Ostatní | Oficiální obchod LEGO® CZ
    https://www.lego.com/cs-cz/product/christmas-tree-40573
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERCA_ZABA: Jo, ale to je "starší" model. Ty novější (někdy od letoška) se cenově fakt utrhly z řetězu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NELLAS: jak který. Poslední, co jsme kupovali, byl Peely Bone pro syna (kterej je teda fakt skvělej) a ačkoliv je to Fortnite, tak cena "normální". HP nebo Star Wars, to je jasný, ty jsou napálený všechny a teda dření to o sto šest. Ted koukám, že i Černá Perla má za kostičku víc jak 3 Kč.. No, holt Lego není stavebnice pro všechny, se s tim smiřím:))
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: a?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERCA_ZABA: Poslední dobou ceny za kostičku vzrostly, všechno lego podražilo.
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: O obri zisky LEGO se tady asi nikdo nebal, myslim.
    KAERO
    KAERO --- ---
    LEGO jako firma ma porad obrovske zisky, takze asi cenotvorba funguje a delaji ji spravne (z pohledu firmy!). A zisky maji i pres konkurenci jinych znacek, coz me vlastne fascinuje vzhledem k tem cenovym rozdilum.
    BATY
    BATY --- ---
    VERCA_ZABA: To jsem taky koukal. Asi spadli z toho stromečku na hlavu už nebo nevim.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Lego vydalo krásný vánoční stromeček, ale ta cena? Jako jo, má to 3k kostek, ale v přepočtu ceny za kostičku je to dražší i jak Roklinka :/ Poslední dobou cokoliv otevřu, že se mi líbí, tak padám ze židle z té ceny.. (to jen takový povzdech)

https://www.lego.com/cs-cz/product/family-chritmas-tree-41843
    KAERO
    KAERO --- ---
    KAERO: myslim ze to lepidlo na tvrde plasty bylo tohle:
    Loctite All Plastics 2g +4ml SUPER GLUE bonds in seconds GLUE + ACTIVATOR 5010266375519 | eBay UK
    https://www.ebay.co.uk/itm/123843383301

Lepil jsem PP a PE, ktere se fakt blbe lepi, a timhle to slo perfektne a po mnoha letech stale drzi.

A uz o lepeni koncim, at nemusime volat exorcistu potreti :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TOMAS_23: Tady i lepení chápu. Mám doma hodně Botanicals a na některý se stačí zle podívat a "opadávaj".

Cute nápad.
    TOMAS_23
    TOMAS_23 --- ---
    VIDA: jj, presne tak :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TOMAS_23: Jakože nevěsta ponese lego kytku? To bych snad byla ochotná se i vdát!
    KAERO
    KAERO --- ---
    HONCKA: jojo, potvrzuji, zapomnel jsem to dodat - lepidlo na polystyrenove modely neslepi lego kosticky. teda slepi, ale spatne to drzi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam