• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    KVIIIK: aha, tak to jsem asi nikdy nekupoval exkluzivni sety. posledni dobou uz sety kupuju jen na kosticky (nebo detem). a jak se exkluzivni poznaji? je nekde seznam?
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KVIIIK: osobne bych teda taky vic bral tu klasickou prostredni kulatou.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: to ale plati jen pro non-exclusive sety. Ty exkluzivni se jinde dlouhou dobu sehnat nedaji, a kdyz jo, tak stoji stejne. Viz treba Orient Express, kde jsem na slevu nebo nakup jinde nez na ofiko obchodu cekal dva roky a nedockal se.

EMMET: vsechny stare varianty U.S.S. Enterprise byly skutecne kulate, pro stavebnici si ale vybrali modernejsi typ

DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: ok. ja na to ted koukam s detma, jeden dil tydne. jde to pomalu, ale bavi je to.

NAVARA: dali tam postavy z enterprise. prece jen Q je z kontinua. Me by spis zajimalo kdo je ta postava z raketoplanu (darek pri nakupu). Prijde mi ze by to mohla byt Ro Laren
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DURDIN: Jestli Q-linku mají za tak důležitou, aby tam z ní dali postavu, tak tam měl být Q :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: Viděl - ale vyrůstal jsem na těch sezónách, na které koupila TV Nova práva v devadesátých letech, což byly ty první. Tam se v podstatě neobjevovali ani Borgové, bylo to dlouho před tím, než ziskal Dat emoční čip a například jsem netušil, proč Geordi LaForge nemá své ikonické brýle, když jsem šel do kina na Star Trek IX: Vzpoura.
    Pak dokoupili Deep Space Nine a televizi jsem přestal kvůli bydlení na internátu sledovat někdy v době, kdy se u nás začal vysílat Voyager.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: Byla tam jako Guest Star, hlavně v příběhové linii s Borgy, ale byly i jiné epizody, kde hrála důležitou roli. Podle internetů byla v 29 epizodách, což je z 179 nějakých 16%. Na druhou stranu, klidně tam místo mi mohla být Tasha Yar (jedna z hlavních postav 1 serie), nebo dr. Pulaski (2 serie).
    Na celém setu pracovali dva trekkies, takže odhaduji, že vybrali podle svých preferencí:)
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: ale ja si to prece kupovat nebudu :) a talir byl ovalny. Goldberg-Guinan - to myslis vazne? Videls vubec serial TNG? Hraje tam klicovou roli, i kdyz se neobjevuje v kazdem dile.
    EMMET
    EMMET --- ---
    NELLAS: V seriálu? Já na TNG vyrostl a nějakou barmanku si fakt nevybavuji. Ve filmu ST Generations výrazná byla, to je pravda. Ale ten film je v mnoha směrech zvláštní.
    ZAK
    ZAK --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    EMMET: Já si ji vybavuju poměrně jasně jako jednu z výrazných postav, ač vím, že se tam vynořila jen párkrát :)
    EMMET
    EMMET --- ---
    Jsem asi jediný, komu ty minifigurky přijdou odbyté. Brickbuildové vybavení v téhle cenové kategorii? To už si podle mě váždě dělají z AFOLů prdel. A tradičné - plné nálepek, které barevně nesedí k odstínu šedé u kostek. Jak jim za tohle můžete platit takové nesmyslné ceny. Zejména Kaero, který je jednoznačně schopný si sám navrhnout takovýhle model.
    Vždyť to není nic víc, než dva šedivé talíře spláclé k sobě. Navíc ty talíře ani nejsou kulaté, ale divně oválné - já měl vždy za to, že ten modul je kulatý.
    Plus nevím, proč je tam figurka postavy, kterou hrála Whoopi Goldbergová - co je na ní tak důležitého, když se objevila jen v jednom filmu? Oprava - objevila se i v seriálu a minimálně se měla zúčastnit svatby na konci filmu Star Trek Nemesis, ale samotná skutečnost, že mi nijak neutkvěla v paměti, mi říká, že úplně nechápu, proč byla vybrána jako reprezentativní postava.
    KAERO
    KAERO --- ---
    KVIIIK: cena klesne. Treba jerab liebherr - na lego.cz je ted za 17 kKc. Podle heureky byl v obchodech nejprv za 14 kKc, a pri akcich se dal koupit i za 10,5 kKc. Takze minimalni cena versus lego cena je 61 %. Kdybych to tupe aplikoval na Enterprise, tak kdyz si pockas tak to sezenes za cca 6 kKc.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: cenovka je teda zase brutalni, ale co se da delat.
    VIDA
    VIDA --- ---
    KAERO: Ty minifigurky! ♡
    BONGI
    BONGI --- ---
    BAROLD: Asi jsem blbý. Můžeš mi napsat cestu k hodnocení?
    KAERO
    KAERO --- ---
    RUTHLESS: ani mi nepovidej. ale ne, zarekl jsem se ze ne. potrebuju vic dilku na Ariane 6, kdyz ted mela premieru.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KAERO: to mam velky svrbeni koupit dve...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam