• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: to ze tam my nevidime zadny vzor neni duvod ani pro, ani proti. A proc by nejaka procesni vec spojovani uctu mela omezovat provoz trziste? Nebo myslis ze v indii si nemuzou udelat ucet na lego.com?
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: Protoze tam neni zadny zjevny pattern, ktery by na to poukazoval. Zaroven by to nemeli duvod zatajovat. Spis jde ciste o procesni vec, ktera je spojena se slucovanim accountu s LEGO.com a tim padem slucovani s jejich ekosystemem.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BESH: selekce podle zemi prakticky vzdy souvisi s politikou, at uz na jedne nebo druhe strane. Proc tebe napadlo ze to s politikou pravdepodobne nema co do cineni?
    BESH
    BESH --- ---
    KAERO: S politikou to pravdepodobne nema co do cineni. Proc te to napadlo?
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    EMMET: Já tě nekritizoval za to co jsi napsal, cílovou skupinou byli lidé od Lega co jsou za to zodpovědní.
    EMMET
    EMMET --- ---
    SLAVIDAN: Já si to nevymyslel, ani nejsem kdokoliv z administrativy, nebo čehokoliv jiného, abych o tom rozhodoval. A podle odpovědí dostávají docela negativní odezvu na tenhle krok... Je ale otázka, jestli cokoliv změní.
    Ale jak už někteří psali - lidi se prostě přesunou na BrickOwl, jestli bude TLG pokračovat s restrikcemi na BrickLinku.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    EMMET: Tak pokud někdo neplatí poplatky, tak by měl za to pykat jen on, a ne všichni z dané země!
    EMMET
    EMMET --- ---
    SLAVIDAN: Nijak to neodůvodnili. Prostě oznámili, že provedli težké rozhodnutí a udělali seznam zemí, které nemají přístup na bricklink.
    Je možné, že důvod bude praktický - nemají v těch zemích jak reálně kontrolovat a vymáhat poplatky za prodej od daných prodejců.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    KAERO: Tak firma LEGO přestala být politicky neutrální už dříve, tohle je ale hodně přes čáru.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    EMMET: Proboha, proč vadí San Marino? Ukrajinci jsou trestaní za Ruskou agresi? Co je za šílenost? Taiwan nesmí být kvůli dobrým vztahům s Čínou? Jak to odůvodnili?
    EMMET
    EMMET --- ---
    NAVARA: Na seznamu jsou státy dlouhodobě usilující o členství v EU (Ukrajina, Moldavsko), a i ten Izrael by se dal započítat do západních zemí, Vietnam je překvapivý, protože tam chtějí otevírat továrnu, ale není tam Rusko - tedy, on obchod s Ruskem je už teď prakticky nemožný, protože nemáte jak dostat dostat transakci v rublech do Ruska a já už nějaký čas sháním někoho, kdo by měl kontakt třeba na lidi buď pracující pro ambasádu, nebo nějaké stálé reportéry v Rusku, protože v jejich bricklinkových tržištích jsou některé zajímavé součástky, třeba modré classic space helmy (nové verze bez "prasklého" podbradníku). Ale zatím se mi nepodařilo na nikoho narazit. Kdybyste měli někoho, kdo žije v Moskvě a byl ochotný zprostředkovat malý obchod, který bude v objemu, kterým snad nepodpořím ani nákup nábojů do útočných pušek, tak řekněte.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KAERO: Nejsou tam žádné západní země, to vypadá jakoby se soustředili jen na USA/EU/AUS a dropnuli ty méně zajimavé regiony
    KAERO
    KAERO --- ---
    Ze by zacatek konce Bricklinku? Oznamili ze prestane fungovat v mnoha zemich:
    BrickLink Discussion Forum - Message 1531488
    https://www.bricklink.com/message.asp?ID=1531488

Takze z neceho co bylo jen o dohode mezi prodejcem a nakupujicim (moje volba zda koupim kostky od Turka nebo Vietnamce) je ted velkou firmou rizene a (nejspis) politicky omezene trziste :(
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    CITRONAK: aaaaha, mea culpa, omlouvám se za svou selektivní slepotu. Ty slevy jsem sledoval dva týdny dopředu a hrad prostě přehlídnul :/
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    KVIIIK: Ale vědělo, to co jsem posílal za odkaz bylo na dnešní akci.

Tady je článek k Insiders Weekendu: https://www.brickfanatics.com/lego-insiders-weekend-2025-need-to-know/ a myslím, že tam měli i jeden tak týden před. Tenhle je stále několik dní před daným víkendem.
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    CITRONAK: nevědělo, a tím odkazem jsi to potvrdil. Set 10305 ve zmíněných slevách není ;)
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Obecně se ví, co bude bude v akci. I teď ohledně Black Friday (viz https://www.brickfanatics.com/rumoured-final-lego-black-friday-deals-2025/). O tom, že bude 10305 v akci se tedy vědělo. Nečekal jsem, že se ten set tak rychle vyprodá 😔
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    nejmensi LEGO dvojplosnik :)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    KARADUM: Jestli hru za 8k dokáže prodat sniper za 14k, tak to vůbec nemusí kupovat přes svůj lego účet se slevou - koupí všech 20 kousků co na skladě zbylo skrze obyčejný zákaznický účet, z "plánujeme" to přes "výprodej" hodí rovnou do "vyprodáno" a sniperům to prodá za 10k+ po kuse.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam