• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    ADDALBERT: Plánuji tam jet nejspíš na dva skoro celé dny, první celý den na Lego House, druhý lehce zkrácený na Legoland, tam bych rád navštívil Miniland, vyhlídku, projel se vláčkem a obešel co nejvíce atrakci a vyfotil si kostičkové kreace s nimi spojené /jenom bych je okukoval, odpadlo by tak zdržení spojené s čekáním na jízdu, navíc neholduji horské dráze a extrémním kolotočům. :) /, a také se podíval do obchodu v Legolandu, pro srovnání s tím z Lego House. A pokud by byl čas, rád bych se podíval do legokina. Plánuji si tam sestavit vícero figurek a dokoupit nějaké dílky na váhu, nevím kde mají větší výběr, zda v Lego House či v Legolandu). Lego vip body by měly být přidělovány v obou, to prý je letošní novinka (ještě si to prověřím). Zatím mám zkušenost jen z Legolandu v Německu kde jsem byl dvakrát, měli tam ve Figure Factory i dílky co již nebyly v dostupné v Legoshop pick a brick, Billundu by to asi mohlo být taky tak. Do Lego House bych koupil vstupenku online, do Legolandu za vip body.
    ADDALBERT
    ADDALBERT --- ---
    SLAVIDAN: Urcite v Billundu navstivit Lego House a hned od rana.
    Co se tyce Legolandu, co te zajima?
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Zdravím vás.

Chystám se do Dánského Legolandu a uvítal bych od Vás vás tipy a doporučení. Něco už mám k tomu načteno na internetu.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    dalsi ford... v emerike bude asi popularny;

Ken Block's '65 Ford Mustang Hoonicorn V1 77262 | Speed Champions | Buy online at the Official LEGO® Shop US
    https://www.lego.com/en-us/product/ken-blocks-65-ford-mustang-hoonicorn-v1-77262

KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: pro odber novinek je uplne dole policko pro email. Asi. Minimalne je tam pod tim napsane 'Thanks for subscribing'.

Jo, ma to blbe udelane, a hlavne me chybi nejake poradne video jak s tim podvozkem jezdi. Co ja vim jak moc zrychlene jsou ty sekundove zabery? Opravdu to jezdi tak rychle? Opravdu s tim jde delat smyky? Nevim a z toho jednoho videa to nepoznam.

Navic me to video neskutecne prudi. Tak on zacal studovat inzenyra mechanika a vyvoj produktu, pak skolu opusti protoze dela youtube kanal, a pak si stezuje ze placeni profesionalniho mechanika pro vyvoj produktu stoji strasne prachy? Eh...
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    AXTHEB: nebo za směšných 30 Euro : Jiabaile RC Drift Car 4301 1/43, včetně gyro a ovladače. Myslel jsem že to bude krám co vydrží měsíc, ale imho to v pohodě snese srovnání s mini-z a s přihlédnutím k ceně, s přehledem vyhrává. Sorry za off-topic.
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: nojo, tyhle veci jsou uz celkem dlouho propocitane a otestovane. Kapacita silnic je mimojine dana reakcnimi schopnosti ridice. Jde to jeste vylepsit, kdyz si roboti povidaji mezi sebou a treba se dokazou rozjet zaroven.
    Nejlepsi jsou ty priklady z realneho provozu, kdy mezi dvema nemeckymi mesty byla nejaka dalnicni sit, stavitele chteli zvednout propustnost, pridali propojku, a zacaly se tvorit vetsi zacpy, protoze vetsina chtela jet tou propojkou. Takze pridani silnic zhorsilo situaci. A to dlouhodobe, lidi holt nedokazou optimalizovat v absolutnim meritku :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: myslel jsem něco na opentx protokolu
    EMMET
    EMMET --- ---
    DURDIN: To video je hodně zajímavé - jenom mi přišlo, že je tam moc témat na jedno video. A zajímavý argument pro asistované řízení s využitím AI.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    EMMET: když zmiňuješ minifig scale rc auto, dneska na mě na yt vyskočilo tohle:

Why Traffic Jams Happen (with LEGO Cars)
    https://m.youtube.com/watch?v=kRPm3VDGqWE

On má brick technology vůbec zajímavé videa, ale ty malé autíčka mi připadnou hodně hezký nápad.
    EMMET
    EMMET --- ---
    HONCKA: A ty si to ty si ten programovatelný vysílač umíš naprogramovat? Protože moje zkušenost je, že většina lidí o tom jenom mluví, ale nakonec to neudělají.
    Na kroužcích programujeme jednoduchá až elementární dálková ovládání a i to je dost náročné i pro děcka, která to baví. (A časově náročné i pro nás, kteří jim dodáváme rovnice, podle kterých to mají programovat)

Hotové řešení za 100 EUR odpovídá hotovému řešení přímo od Lega. To je pořád konkurenceschopné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    EMMET: taky je to pro pár nadšenců, u tohu BuWizzu musí být nadšenci nadruhou, že si zaplatit 400 E za dálkový ovládání modýlku a pak to ovládat přes bluetooth na telefonu, v dnešní době, kdy programovatelný vysílače stojí pakatel
    EMMET
    EMMET --- ---
    TEAPACK: Tak mohl dát třeba předobjednávky, pokud si věří, že to zvládne dofinancovat sám (mně tedy v tom videu trošku přišlo, že ho to psychicky docela odrovnalo).
    Přijde mi trošku špatné PR, když přezentuješ něco, co vypadá skvěle, lidi to chtějí mít doma... a neřekneš jim ani, kdy to bude (což chápu, že neví), kolik to bude stát (to mě trošku trápí - to už by mohl mít touhle dobou naceněné, alespoň pro ty kdo mu to pomohou zafinancovat), a když už nevíš nic z toho, tak kde si alespoň mohu zapnout upozornění, že už to půjde do prodeje... Tahle jedna drobnost - nějaké jasně označené místo, kam si mohu kliknout pro odběr novinek a předobjednávku, to mi tam hodně chybí.

Ale jako, jasně, že je to něco, co mě zajímá. Minifig-scale auto je vlhký sen mnoha lidí a divím se, že s tím dávno nepřišlo LEGO samotné.
    EMMET
    EMMET --- ---
    HONCKA: Pokud to bude včetně dálkového ovládání a nabíječky, tak je 100 EUR naprosto konkureční cena, když kouknu, kolik stojí třeba BuWizz nebo ty nový Technic auta s proprietárním ovládáním přímo od Lega.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AXTHEB: to je imho na 90% tím gyrem, mám starý mini-z mr2 a driftuje mi mnohem líp noname číňan co jsem koupil komplet rtr za $40 děckám na blbnutí.
    Mě se to líbí, ale je to pořád hračka, ty Kyosho jsem kupoval na závodění s tím, že je to komplet rozebíratelný, jde to opravovat a upravovat.
    Tj záleží na něm, jaký bude mít podnikatelský plán, jestli to chce prodat pár nadšencům, nebo to prodávat ve větším, já jsem ochotný dát max litr za podvozek 1500 i s ovladačem. Pokud to bude dražší, tak si holt pár měsíců počkám a koupím to od číňana za cenu, kdy to budu moct mít na každým speed champions modelu.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HONCKA: Bez.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AXTHEB: s gyrem nebo bez gyra máš ty miniz?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HONCKA: Mám tu jak levný mini-z, tak drahý mini-z a to na videu driftuje líp než drahý mini-z z továrny.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    AXTHEB: právě že entry řada mini-z stojí 1500 i s vysílačem, pokud by to stálo podobný peníze, tak bych o tom uvažoval, tohle nemůžeš srovnávat z MR03/04
    TEAPACK: jaksi existuje nějaký kapitalismus, tj jsem ho schopný podpořit koupí produktu za mnou přijatelnou cenu klidně i v předprodeji, proto jsem se ptal na ten crowdfunding. Tohle není charita.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Navíc ho můžeš podpořit přímo na jeho stránce o RC podvozku =)

Support the RC-Chassis – Bricks, Blocks & MOCs
    https://bricksblocksandmocs.com/products/support-the-rc-chassis

(úplně dole)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam