• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KAERO: To máš těžké, kniha je písmenka a i s podrobným popisem k tomu nemáš jeden vizuál, který by každý poznal. Tam pracuje představivost každého čtenáře trošku jinak. A určitě bude jednodušší zpracovat vizuál z filmu než ho vymýšlet podle knihy.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    KAERO: mě napadl Snowcrash, stačil by Hiro se svojí pizza dodávkou a Y.T. na skejtu ; ]

Vor už by byl too much :D
    KAERO
    KAERO --- ---
    EMMET: Ja netvrdim ze stoji za to delat stavebnici podle knihy ktera nebyla zfilmovana. To by Lego asi proste neprodalo takovy set. Ja tvrdim ze je spousta skvelych knih, ktere ale vetsina lidi nezna do te doby nez to nekdo slavny zfilmuje, a pak najednou je ten pribeh slavny i kdyz ta kniha tu byla treba 40 let. Teprve zfilmovanim se vytvori dostatecny trh aby pro to Lego udelalo set. Protoze lidi nectou, lidi musi mit pribeh zpracovany do hybajicich se obrazku aby se namahali vnimat.

Takze cekam az zfilmuji Gateway od Pohla, nebo mozna Berserkri od Saberhagena by mohl byt dobry akcni popkulturni film, na to by lidi hodne chodili a pak by z toho bylo lego plne vrazednych robotu! Moji srdcovku Anathemu asi nezfilmuji, to je pro beznou populaci moc komplikovane. Ale mozna cokoliv od Gibsona, spravne cyberpunkove lego bych si fakt nechal libit. Klaster svateho Leibovitze bych taky bral vsemi deseti, chramova lod plna vynalezu by byla sranda, a namet je zfilmovatelny vyborne. Ringworld, to by mohl byt set s rekordnim poctem dilku. Stir z hyperionu, treba by udelali spoustu stribrnych dilku...
    EMMET
    EMMET --- ---
    KAERO: A jaký by byl příklad knihy, podle které by stálo za to udělat stavebnici, která nebyla zfilmovaná?
    KAERO
    KAERO --- ---
    KVIIIK: hm, rocky me neurazi. Ale urazi me ze v popisku je "Mission Length: 13 Earth Years". Pricemz doopravdy doba mise byla 13 roku let tam, a 4 roky na navrat brouku, ne? 13 pozemskych let je predpokladana doba doziti toho kosmonauta. Coz je teda drsne kdyz to tam takhle napisou :)
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    KAERO: mně by teda víc prudilo, že Rocky není postavička ale jen změť dílků :( (btw:film sice kvalit knihy nedosahuje, ale rozhodně je to povedená a důstojná adaptace pro široké publikum. I jako fanouškovi knihy se mi líbil.
    KAERO
    KAERO --- ---
    Koukam ze je set lodi podle filmu Spasitel (Project Hail Mary). Film jsem nevidel, ale trochu dost me prudi ze vec musi byt zfilmovana aby se stala znama. Lidi nectou :( Hadam ze kdyby Jackson nenatocil Pana prstenu, tak Lego o tohle tema ani nezavadi.

No a dusledek je ze mame set podivne lodi podle filmu misto podle me logictejsi lodi podle knihy:

https://www.lego.com/en-us/product/project-hail-mary-11389

Verze podle knihy od OrchardBuilds:

https://rebrickable.com/mocs/MOC-270636/OrchardBuilds/hail-mary-full-of-grace/#details
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KAERO: ano. jaguar e type je najkrajsie auto na svete. povedal to aj enzo :)
    KAERO
    KAERO --- ---
    HADIAK: nejkrasnejsi auto na svete? Ale oficialni lego model Model Lamborghini Miura jeste neni.... ;)
    BATY
    BATY --- ---
    HADIAK: Já zachytil a po delší době autíčko, do kterého asi půjdu...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    som dako ani nezachytil, ze lego spravilo najkrajsie auto na svete!!

ale mam pocit, ze sa im dako moc nepodarilo zachytit tie krivky...

https://www.lego.com/en-sk/product/jaguar-e-type-11381

KAERO
    KAERO --- ---
    Nejake pekne detaily k mustku enterprise - slidy z nejake prezentace:
    Star Trek: The Collector Frontier San Diego Comic Con 2026 Panel Recap - The Brick Fan
    https://www.thebrickfan.com/star-trek-the-collector-frontier-san-diego-comic-con-2026-panel-recap/
    KAERO
    KAERO --- ---
    Gillian Anderson reopens the X-Files | LEGO® Ideas | The LEGO Group
    https://youtu.be/lhHKsgH39XI?si=iXNb43NA0Pt2BOyz
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    BATY: jeste bych na to nechal vyriznout z nejakeho pruhledneho plastu "okno", aby se na ne neprasilo...
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: huh, cekal jsem skoro 1 kg. fakt dobre.
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Takže cena za to celé je méně, jak jedna ta figurka 😅
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Moji kluci už moc ne, ale hlavně, tohle jsou figurky z těch collectible sérií, ty přece nejsou na hraní!!! :o)

Tady do toho, co je na obrázku se vlezlo 5 kompletních sérií...

Sežralo to hrubým odhadem 368,13 g Alzamentu PLA, takže když počítám jen materiál, tak to vyšlo na 87 Kč.
    KAERO
    KAERO --- ---
    BATY: kolik kg to sezralo? moji kluci maji porad vsechny ninjago minigy v akci, to znamena ze se soustavne vali vsemozne na podlaze, stole atd.
    BATY
    BATY --- ---
    Vytiskl jsem synkovi takovéto hexagony na vystavení minifigů :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam