• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBLego - stavebnice pro vsechny generace
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    CATHACK: my to pripojovali pres kabely a takovou interface-krabicku, taky to bylo cca v roce 1996, je videt, ze doba pokrocila

    tehdy to bylo jenom jako nejaky vyukovy projkt, normalne se to neprodavalo, vypada to jako faracka, doufam ze to zlevni, nechal bych se zavrit do blazince se vsim legem z detstvi + timhle a stavel bych monstrboty...a svet by i lezel u nohou...CHA! CHA CHAA!
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Btw, tvorba rozhrani autodraha x lego byla docela boj...
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Hm, zrovna nedavno jsem se zblaznil (ani zhulit jsem se nemusel, mam to od tohohletoho... od prirody) a postavil auticko z lega na autodrahu. Nemam motorek, takze musel poslouzit harddiskovej. (nebo byl z cdromky? hmmm...) Jezdilo, zatacelo, i krizenou drahu to ustalo, nicmene pak se mi zmineny motorek spalil. (nominalne je snad na 1.5 nebo 3V, ja do toho kvuli vykonu cpal 12). Takze ted smutne koukam :)
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    CZUPA: Právě to je ten Mindstorm. Dá se to přes speciální motorkosoučástku napojit na comp a přes infrared tomu poslat vlastnoručně napsanej program pro vlastnoručně postavenýho robota / vozidlo / cokoliv / cokoliv!! CHCI! CHCI!!!
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    a jeste si pamatuju, ze jsme meli jednou na zakladce na zkousku nejaky specialni lego, kde byly motory a senzory a sli tam stavet opravdovy pres pocitac rizeny roboti, nevite nekdo, jestli se to prodava?
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    jeee, klub o legu! na tomhle jsem vyrostl, rodice to koupili v tuzaci, ale dokud jsem byl maly, hrali si s tim oni (a prede mnou to schovavali, abych to nezbastil, architekti zparchanteli). Pak jsem si cele mladi nehral skoro s nicim jinym, mel jsem toho hafo, koncil jsem u Techniku, ktery jsem asi pred rokem zhuleny vytahl a kutil si slozite stroje

    co je Mindstorm? v tech novych radach se uz nevyznam. IMHO to neni, co byvalo, ty nove kostky uz nejsou tolik univerzalni (videl jsem jakesi rady, barbiny a roboty, kteri podle me jdou max kombinovat, ale nejde z nich nic postavit) , vyrabeji to v moc barvach, je to takove preplacane, i ty figurky maj takovej fuck face
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    AXTHEB: Nad tím Mindstormem jsem tam taky tuhle slintal asi půl hodiny, až musela přijít uklizečka s mopem. :) Doufám že se to třeba náhle radikálně zlevní pod Kč 2000,- ... no tak asi ne, no.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak sem se byl podivat ve sparkysu. Maj tam lego mindstorms, nemate nekdo zbytecnych 10 tisic? Nebo aspon znameho v nemecku, s nakupem pres nemecko by to vyslo asi na osmicku...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ja som mal leogo technik, bol tam aj diferencial. bola to bugina; odpruzene (teraz neviem ci len zadne alebo vsetky) kolesa; predne zatacatelne aj s volantom, 4 piesty, ktore sa hybali + dake vrtulky, nastavitelne sedadla (dopredu - dozadu a sklapacie opierky).
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    AXTHEB: Tak special dílek pro diferenciál jsem neměl, sám jsem si ho musel sestavit :)

    Hledal jsem na netu a vypadá to, že všichni používaj pro dif. stejný kolečka.. např. http://www.mastincrosbie.com/mark/lego/diffdrive.html
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    akorat ty kolecka, kterejma je to otoceny o 90 stupnu sou maly, takze to nezvladaj a prokluzujou. Budu je muset nahradit necim vetsim, ale nevim porad cim;(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Mno, ono to neni tak tezky:
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    AXTHEB: Moc hezký! Diferenciály jsem zkoušel jako malej s mojí sadou Techniku, ale neměl jsem na to bohužel dostatek kostiček.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Jaky tvary chces ladit?
    SALAM
    SALAM --- ---
    skyll, este poladit nejake tie tvary, ale vyzera to docela funkcne :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Moje sobotni prace:

    Na dalkovy ovladani, odpruzena predni naprava, zadni naprava hnana pres diferencial. Jeste to bude chtit trochu prace na ty zadni naprave, ale uz ted to vypada cool.
    GDY
    GDY --- ---
    kdyz byl GDY maly tak netouzil po nicem jinem nez po te nejlepsi stavevnici pod sluncem a porad skemral a zadonil az jednoho krasneho vanocniho dne se mu jeho sen splnil. I pres to, ze to byla jen jedna z mensich stavebnicek, dokazal si s ni do syta vyhrat: tolik neuveritelnych ruzne tvarovanych, leckdy hybajicich se dilku a casti!!! a co teprve, jak chtel jet do legolandu, kdyz z TV zjistil, ze existuje!
    A cas bezel a i kdyz stavebnice davno nekam zmizela, tak vzpominka na casy stravene hranim si s ni nezmizela.
    Jendou se vsak stala podivuhodna vec. GDY se stal specialistou pro rozhybavani a rozblikavani pravych reklamnich LEGOmodelu v ceske pobocce skandinavske rodinne firmy. Najednou se vratil do svych detskych let a zase si hral. A s nim si hralo cele oddeleni placenych modelaru:)
    Jenze vseho moc skodi a i kdyz je LEGO zcela nepochybne svetovym fenomenem a jednickou mezi stavebnicemi, tak fungovani filialek je uplne bez detske fantazie, i kdyz to tam hraje barvami a vse se tvari vesele. A tak GDY zase odplul pryc a detske radosti nechal za sebou..
    :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CATHACK: Dobry;)
    CATHACK
    CATHACK --- ---
    Já poslední dobou maximálně ulítnul na LEGO X-Pod, což jsou jakési tématicky zaměřené (auta, letadla, hmyz, roboti..) minisady kostiček určitého barvevného schématu. U stavebnic je pouze jakýsi "ideabook" a zbytek je na malém staviteli, aby vymyslel. Ačkoliv mi bude 20, s tímhle jsem poslední dobou strávil hodně času. :) Nafotil jsem dokonce pro jednu soutěž s X-Pody malý příběh..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam