• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    V této diskuzi se nebude striktně dodržovat rozdíl mezi sebeobranou a sebeochranou. Rozdíl mezi sebeochranou a sebeobranou je v tom, že v sebeochraně je kladen větší důraz na neublížení útočníkovi, kdežto v sebeobraně na tom tolik nezáleží. Samozřejmě v praxi většinou sebeochrana kontinuálně přechází v sebeobranu.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ode mne doporučená literatura ke samostudiu (vyzkoušeno):
  • V. Lorenz, K. Zrůbek: Judo, technika chvatů v postoji, Olympia, 1991
  • R. Hladík, T. Petrus: Kung-fu, Naše vojsko, 1992
  • A. A. Lebeda: Sebeobrana - sebeobranné umění pro každého, Olympia, 1984
  • V. L. Levský: Sebaobrana karate, Šport, Slovenské telovýchovné vydateľstvo, 1972
  • R. Srdínko: Malá škola juda, Olympia, 1987
  • R. Srdínko, M. Vachun: Judo - technika vybraných chvatů a trénink, Olympia, 1984
  • A. Matras: Sebeobrana, Naše vojsko, 1959
  • I. Jindřich, J. Müller: Příručka sebeobrany, Naše vojsko, 1980
  • V. L. Levský: Sebeobrana 500 chmatov - Karate, jiu-jitsu, sambo, TJ Červená hviezda Bratislava, 1968
  • I. Fojtík: Aikido cesta harmonie, Naše vojsko, 1993
  • Z. Náchodský: Učebnice sebeobrany pro každého, Futura, 1992
  • I. Jindřich, J. Müller: Příručka sebeochrany - Páky, jejich mechanismus, nácvik a použití, Naše vojsko, 1980
  • A. Matras: Sebeobrana ženy, Naše vojsko, 1968
  • H. Wolf: Sebaobrana s použitím džuda, Šport, 1985
  • V. L. Levský: Škola sebeobrany, Šport pro TJ Červená hviezda, 1966
  • ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A tady je seznam mých oblíbených stránek s budo:
  • www.czechjudo.cz
  • www.czechkarate.cz
  • www.judoinfo.com
  • www.sambo2002.narod.ru
  • www.jiu-jitsu.nsk.su
  • www.bojovaumeni.cz
  • www.kodokan.org
  • www.europejudo.com
  • www.ijf.org
  • www.sambo-federation.cz
  • www.bsambo.ru
  • www.sambo.spb.ru
  • www.bojovaumeni.ru
  • www.britishjudo.org
  • www.taijutsu.kvalitne.cz
  • ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Zde moje oblíbené on-line prodejny s bojovými potřebami:
  • www.hayashi.cz
  • www.ipponshop.cz
  • rozbalit záhlaví
    CODE
    CODE --- ---
    CYBERKOTLIK: A kdepak se to kona? .-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    Dne 6.11.2005 se kona seminar moderni sebeobrany. Jedna se o jednoduchy system, umoznujici resit vetsinu druhu napadeni (kopy, udery, uchopy, porazy) rychle nacvicitelnymi postupy, vyvinutymi zvlast s ohledem na snadnou pouzitelnost a maximalni funkcnost
    Seminar se kona od 18-21h, je vhodny pro uplne laiky v oblasti bojovych umeni, a fyzicky nenarocny. Cena je 400kc
    Vyucovat bude Roman Bittner (www.avse.cz) a Mirek Khun (www.magisterium.cz)
    NAF
    NAF --- ---
    Jaky mate nazor na Alogodos ? Znate to nekdo ?
    Setkal jste se nekdo s jejich system sebeobrany blize ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ale já pohled na krev nerad:)
    SYKES
    SYKES --- ---
    BRUKEV: to je otazka nazoru, pes co prosel nejakym vycvikem jak uvidi klacek (a naprah) tak te prestane ozuzlavat a pujde do tebe na 100% ... ale na druhou stranu se da ocekavat ze pes s vycvikem te nebude kousat na ulici ... a jeste poznamka k svedomi, roztristena lopatka se hoji hur a zanecha horsi nasledky nez hluboka rezna rana.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    :)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Vraj korenie je vyrazne ucinnejsie, ako slzak a vraj ani fetaci ho nezvladnu :-)))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad peprak. To že nefunguje, že to prej fetaci a mimozemstani zvladnou v pohode, tak to jsou kecy. Na to, aby vam umoznil z ohrozeni utect, to funguje naprosto dostatecne. Utocnika rozhodi, oslepi, coz je jejich podstatou, zcela spolehlive.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Přijde na to. Pokud si jdu zaběhat a naběhne na mě puštěný čokl, je ideální. nemusím riskovat pokousání, pokud chci použít pepřák. Nemusím mít výčitky svědomí, že jsem čokla pořezal kudlou. Pes není debil, if vidí nějaký klaceka třeba i dostane, spíš se stáhne.
    Pokud se mám bránit člověku, je pro mě taky dobrý. Správně použitý dokáže nepříjemné věci - údory na kolena, či švihy po žebrech docela bolí. A jelikož jusem nějakou dobu dělal kobudo, tak jde celkem v poho použít jako hanbo.
    NAF
    NAF --- ---
    BRUKEV: Podle mne je vubec obusek docela nebezpecna vec, protoze se muze snadno otocit proti tobe a pokud tim nezahanis nejake 15tile toye, tak i dost neucinna.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To je jasné. Zatím bych asi šel do obušku značky Fly, střední délky. Jen nevím, zda stačí nekelená or kalená verze. Nebudu s ním nikam cvičně mlátit, ani průběžně trénovat, půjde jen o preventivní zbraň.
    NAF
    NAF --- ---
    BRUKEV: Rozhodne bych si ho nejdriv sel nekam potezkat a vyzkouset rukojet, nenakupoval bych prez net.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Uvažuju nad nákupem teleskopu. nějaké zkušenosti, rady?
    HANT
    HANT --- ---
    tak aby rec nestala...
    ...tenhle clanek me celkem zaujal
    http://www.valka.cz/newdesign/v900/clanek.php?id=10518
    predevsim pak 2. dil:
    http://www.valka.cz/newdesign/v900/clanek_10633.html
    ...pro vetsinu z vas asi nic prevratneho, ale mne to pomohlo udelat si jasno:)
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    Nějak mrtvo, poslední dobou...
    WILDDUCK
    WILDDUCK --- ---
    ja mam koupenou penovej peprak, ekvivalentni normal spreji ale se da strikat i v tesne uzavrenejch prostorech prave diky tomu ze je to pena, vozim ji v aute a doufam ze ji nebudu potrebovat
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Jednu moju kamaratku raz prepadli a okrem okradnutia ju dost zbili. Ked si potom sla
    kupovat slzak do army shopu, chlapik jej odporucil jednoznacne peprak. Rozne narkomanske typky vraj slzak zvladnu v pohode. Iba ich to este viac naserie. Ale peprak vraj nezvladne nikto. Dokonca je na spreji pisane, ze je zakazane pouzit to proti ludom, iba proti zvieratam - co znamena, ze proti cloveku to asi fakt zabera :-)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Já tím reagoval spíš na
    ASHRAK, ve smyslu, že se pepřáky prodávaj spíš proto, aby je lidi nosili po kapsách a měli lepší pocit, než že by jejich prodejnost znamenala, že jsou skutečně účinné.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    TAURUS: Tohle tento nazor zajiste potvrzuje : NAVON_DU_SANDAU Jinak je to pochopitelne na pytel, jak uz modri vedi, ze. Klika ze ti policajti to nevedeli, jinak ho v tom kostele rovnou rozstrileli.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Jasně že fungujou; každej se s nimi cítí líp :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam