• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    NAF
    NAF --- ---
    CYBERKOTLIK: Ja o nich vim pomerne hodne, ale jde mne o neci osobni zkusenost. Je to takovy klub na pomezi sekty, s extremnimi naroky na cleny a rozsahlou teoretickou tvorbou v oblasti sebeobrany a sebeochrany. Zakladatel tohoto klubu mimo jine tvrdi, ze soucanse vymyslel i zcela novy mysticko-meditacni system ;-)
    Takze mne nepeskuj, jen chci znat i osobni zkusenosti lidi.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAF: nikdy sem o tom neslysel, takovejch spolku muze byt mraky...nicmene kdyz si to das do vyhledavace, tak ti vyleze spoustu vec, takze nemar cas planyma dotazama na nyxu a lets google (nebo atlas, v mem pripade:)
    NAF
    NAF --- ---
    K tomu Alogodosu nikdo nic ?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ANARCHY: no ja tuhle diskuzi tady ohledne spreju nechtel moc rozvijet jelikoz je to ohrana pisnicka, ale kdyz si to znovu nacal, tak k tomu taky neco napisu:)

Podle mych osobnich zkusenosti peprak funguje spis jako psychologicka zbran, tj kdyz s tim dostane nekdo, kdo vubec nevi co se deje, tak zazmatkuje. Ja jsem dostal sprejem 3x, 2x to bylo klasicky zblizka. Poprvy sem byl dost hotovej, skocil sem naslepo sipku mezi lidi (bylo to nekdy v roce 91, kdy moc jeste nikdo nevedel co a jak) kdezto podruhy a potreti jsem byl schopnej normalne pokracovat dal - clovek slzi, pali ho oblicej, ale to je vsechno, vlastni bitku to az zas tak mco neovlivnilo, jelikoz na kontakt stejne clovek oci moc nevyuzije, a zadejchanej je hned tak jako tak (podotykam ze nejsme fetak a jsem abstinent:)

Add teleskop - podobne jako se slzakem, laici maj tendenci precenovat pouziti zbrane, a selskym rozumem vymyslet, proc je ochrani. Nevymyslejte nic, a bezte nekam, kde vas s tou zbrani nauci, a kde vas nauci vyhody a nevyhody jednotlivych bezpecnostnich prostredku. Kazda vec (pistole, plynovka, nuz, sprej, alarm, obusek, boxer) ma vyhody a nevyhody, a vy se nejdriv musite naucit svoji ochranu poradne vyuzivat

konkretne s obuskem necvicenej clovek moc nedokaze - naucit se dat ranu tak, aby skutecne neco znamenala vyzaduje drill pod zkusenym vedenim, jelikoz pokud do rany nejde ani trochu vaha tela, k nicemu neni. Rozseknete kuzi pomlatite mu trochu hlavu a ruce, ale v tu chvili utocnika nezastavite.
    Pouziti proti psovi je jeste daleko komplikovanejsi, pes je daleko lepe pripraven na boj v kazde situaci nez lidsky utocnik, a trefit psa ktery skutecne utoci tak abyste ho zastavili je narocny.
    Samozrejme nechci polemizovat o tom, ze kdyz se vam do nohy zakousne jezevcik, tak ze ho ranou do hlavy nesejmete, ale k tomu snad nepotrebujete obusek. Kdyz si ho porizujete, uvazujte v extremech: jak zastavim 2mho chlapa, jak zastavvim bulteriera, jak zastavim, rotweilera, apod...

samozrejme i teleskop ma sve vyhody, napriklad vyborne pomuze udrzet alespon kraktou distanc, jelikoz maloktery utocnik ej tak zkuseny, aby sel proti zbrani na kratkou vzdalenost, a v pripade ze nepritel pouzije napr nuz vase sance diky tomu zvysuje dost razantnim zpusobem. Ale i v pripadech "velkej silnej chce bit malyho slabyho" je udrzeni vzdalenosti zasadni
    rozhodne bych ale s teleskopem nezkousel svihat na kolena (moc nizko a navic pohyblivej spatne zasazitelnej cil, clovek tim ztrati vzdalenost y vystavi tak hlavu utoku) nebo na zebra (v boji bych na zebra utocil razantneji, bud kolenem nebo roundkickem, kdyz uz) - teleskop ma smysl pro laika pouzit hlavne na souperovy ruce, srazet je udery od sebe a ustupovat. jakmile zautocite na telo, musite jit bliz a hlavni vyhodu teleskopu ztracite

Hanbo je trochu neco jineho, diky vyvazenosti, ja bych treba drevenym hanbem daval o dost vetsi rany nez zeleznym obuchem - je to vse o rychlosti, a teleskop s tezistem v rukojeti nezakcelerujete tak jako normalni tyc...

ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BRUKEV: Promin, ale mylis se, mam osobni zkusenost s tim, kdy na mne zlodej, co jsem ho nahanel, peprak pouzil, dokonce ho po mne strikal behem te honicky a strkanice dvakrat, a dalo mu to celkem jen asi 3-5 metru naskok kdyz mne jednou trefil do oci, ale nic vic, na zastaveni boje z me strany to bylo prece jen dost malo... Nerikam, ze nefunguje, kdyz dostanes plny zasah z blizka zaroven do oci, ust a nosu, ale v praxi v boji malokdy trefis tak presne a dokonale, staci, aby se instinktivne ten clovek kryl rukou nebo aby foukal vitr ze strany, a akorat ho tim naseres (jako tim nasral ten zlodej mne).
    Cetl jsem pred casem celkem rozsahly srovnavaci test ruznych drazdivych a paralyzujicich spreju, kde zkouseli jejich prakticke vyuziti v boji na dobrovolnych figurantech, a i kdyz se figuranti shodli, ze to je neprijemny zazitek, tak cca v 80% pripadu byli jeste stale schopni pokracovat v utoku, a moje osobni zkusenost to potvrzuje...
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    myslim ze mesta typu praha a brno z ruky nejsouz, kdyby se to konalo nekde v hodruse hamre, tak to by teprv byloz ruky:))
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    trošku z ruky
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ehm, presne tak:)
    ITAL
    ITAL --- ---
    CYBERKOTLIK: Aha, takže asi v Praze, že ... ;-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    v aikidoklubu karlin na krizikove...
    CODE
    CODE --- ---
    CYBERKOTLIK: A kdepak se to kona? .-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    Dne 6.11.2005 se kona seminar moderni sebeobrany. Jedna se o jednoduchy system, umoznujici resit vetsinu druhu napadeni (kopy, udery, uchopy, porazy) rychle nacvicitelnymi postupy, vyvinutymi zvlast s ohledem na snadnou pouzitelnost a maximalni funkcnost
    Seminar se kona od 18-21h, je vhodny pro uplne laiky v oblasti bojovych umeni, a fyzicky nenarocny. Cena je 400kc
    Vyucovat bude Roman Bittner (www.avse.cz) a Mirek Khun (www.magisterium.cz)
    NAF
    NAF --- ---
    Jaky mate nazor na Alogodos ? Znate to nekdo ?
    Setkal jste se nekdo s jejich system sebeobrany blize ?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ale já pohled na krev nerad:)
    SYKES
    SYKES --- ---
    BRUKEV: to je otazka nazoru, pes co prosel nejakym vycvikem jak uvidi klacek (a naprah) tak te prestane ozuzlavat a pujde do tebe na 100% ... ale na druhou stranu se da ocekavat ze pes s vycvikem te nebude kousat na ulici ... a jeste poznamka k svedomi, roztristena lopatka se hoji hur a zanecha horsi nasledky nez hluboka rezna rana.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    :)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Vraj korenie je vyrazne ucinnejsie, ako slzak a vraj ani fetaci ho nezvladnu :-)))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ad peprak. To že nefunguje, že to prej fetaci a mimozemstani zvladnou v pohode, tak to jsou kecy. Na to, aby vam umoznil z ohrozeni utect, to funguje naprosto dostatecne. Utocnika rozhodi, oslepi, coz je jejich podstatou, zcela spolehlive.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam