• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: no myslim ze by bylo vhodnejsi psat ze by jsi se POKUSIL uderit ho na dalku energii:) Jinak fajn, tve reseni situace je nam jasne:)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    CYBERKOTLIK: Ja, kdybych se ocitl v popisovane situaci a nebyl bych ozbrojen palnou zbrani, bych ho sice osobne spise uderil na dalku energii qi, nebo vyronem Univerzalni Lasky k bliznimu (v druhem zminenem pripade by upustil od dalsi agrese a zil by s ostatnimi v harmonii), ale je znamo, ze nekteri pokrocili japonsti Mistri meli tak silne kiai, ze jim a projekci sveho bojoveho ducha dokazali srazit nepritele k zemi.

A jisty psychiatr se zminoval o jiste zene, ktera dokazala tak silne a vysoko jecet, ze to udajne vyvolavalo snizeni krevniho tlaku a castecne mdloby.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CYBERKOTLIK: Přesně tak, ostatně pokud už by to zašlo tak daleko, že by ses dostal do kontaku, tak švihnutí nohy do soupeřových nohou. Pokud to teda situace dovoluje
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: smaz se a bez se nekam napit:)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    Taky by slo srazit ho na dalku dobre provedenym kiai, ne?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    jj, coz ti prave ten ustup da sanci poznat....vidis jak se hejbe, zda postupuje zbrkle a jak ma pod kontrolou cely elo, enbo zda se automaticky soustredi jen na zbrane, apod...
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CYBERKOTLIK: Ostatně taky záleží co je to za "profíka" v boji s nožem ;) Jesli to drží nějak speciálně, nebo shovaně atd atd..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: no nacvicuje se to ne jako "timhle t vyresis" ale "kdyz uz se dostanes do tehle situace, postupuj takhle"

ja osobne bych urcite resil vse za ustupu a snazil bych se behem pohybu vzad cimkoliv ozbrojit (klidne i blbou petflaskou nebo plechovkou od piva)

Osobne jsem toho nazoru ze v teto situaci cas pracuje pro mne, jelikoz pokud muzu ustupovat, tak me nekdo s dvema kudlama tezko bude nahanet nejak dlouho, tedy za predpokladu, ze sjem ve meste a ne nekde v lese:)
    idealni postup je podle mne ustoupit do vozovky, dostat mezi sebe a soupere zaparkovany auto a pak behem drzeni si vzdalenosti vytahnout telefon drzet ho u pasu, naslepo namackat 158 a hlasite popsat situaci

pokud bych byl donucenej ke stretu bez niceho v ruce (jakoze uzka slepa ulicka:))), tak bych se snazil vstupovat do tempa souperovych utoku nejakm hodne dlouhym lowkickem nebo pushkickem, abych mu rozhodil pohyb a rovnovahu, coz mu kratkodobe znemozni pouzit obe ruce )a zaroven zaah nozem pres boty a kalhoty nekam na holen neni tak fatalni jako kamkoliv jinam, a souper to ma uz pmerne moc nizko na reflexivni trefu)
    pokud bych se trefil, tak by to pravdepodobne soupere trochu predklonilo a klopytnul by (pokud by tedy rovnou neletel na zem) a dorazel bych ho kopem na hlavu

Jinak u techle situaci vseobecne tezko neco popisovat, jelikoz se vetsinou stane tisic nepredpokladanejch veci (clovek uklouzne, namotaj se tdo toho dalsi lid, apod) ale myslim si ze pokus o konfronatci telo na telo je v tomhle pripade primo sebevrazednej
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERKOTLIK: copak ona je vubec realna moznost, ze se beze zbrane ubranis nekomu se dvema nozi (natozpak svicenemu s nima)? ta moznost a) vypada jako nejmene bolestivejsi nez se nechat okusovat a vycerpat :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ITAL: ehm. pokud bys byl i ty zatizeny nejakyma BU, tak bys mel rozhodne vic moznosti nez a) stat bez odporu a nechat se zapichnout b) vrhat se sebevrazedne na kontakt proti dvoum nozum

Jinak se nenech mylit, dlouho pred tim nez jsi prisle na nyxu tu fungoval tzv fight club, kde si jednotliva idcka vymenovala sve zazitky z real bitek na ulici, a muzu rict, ze jich nebylo zas tak uplne malo, jak bych od internetove komunity cekal:)
    ITAL
    ITAL --- ---
    no a pak je druhá možnost - stát a nechat se zapíchnout bez odporu ...
    Nic proti, ale jste zatížený znalostmi různých BU. Já na ulici potkávám spíš různý zfetovaný a opitý individua, který maj vlivem různejch látek poněkdu posunutej práh bolesti a soudnosti, naštěstí ale nepotkávím moc lidí vládnoucích jakýmkoliv takovým uměním a bavících se tím že přepadávaj na ulici kolemjdoucí ...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZELENY: poradim ti. vem si perovku a kamose s dvema drevenejma/plastovejma nozema, a vyzkousej to-uvidis sam, ze realita se chova jinak nez si clvoek predstavuje:)

Gladiatori plast pouzivali, ale urcite ne k zabaleni OBOU rukou. a navic je pomerne velky rozdil mezi plastem a bundou - (ja techniky s plastem cvicil a s budnou to fakt nejde:)

JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    ZELENY: Haha, to bych chtěl teda vidět.. Bavíme se o dvou nožích ...
    ZELENY
    ZELENY --- ---
    CYBERKOTLIK: mel jsem namysli spis kdyz nosis perovou zimni bundu tak ji capnes do dvou rukou a snazis se zabalit do ni souperovy ruce s nozemi. Je to bezna taktika kterou pouzivali gladiatori v rime akorat meli plast. Nebo ji mu taky muzes hodit na hlavu a nez se vzpamatuje tak utec
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    CYBERKOTLIK: V pohodě já jen tak pro orientační info, navíc já už to nedělám, takže není potřeba..
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    NAVARA: No ano, přešně tak proč ne.

CYBERKOTLIK: více info zde, kam jsem také chodil a plánuji, že začnu znova: www.serrada.cz
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZELENY: jit proti dvema nozum na kontaktni je jista smrt, bez ohledu nato, jelti si obalis ruku - behem jedne vteriny te utocnik dakoze zasahovat treba na sesti mistech po celym tele...a kazdej utok nozem je dost podstatny zraneni
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ALYX: na sevření v zápěstích je dobré cvičit techniku lepivých rukou.. ;o) vyzkoušeno z praxe.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JUNIOR: "když už útočník někoho takhle bezmyšlenkovitě přepadne"

ale to uz ho muzes treba dloubnout do tech oci, mame tu spise utocnika, co naopak vyckava ze nekoho prepadne nebo dokonce primo tebe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam