• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    ...Nehledě na to, že karate a judo nepočítají se zbraněmi. Karatista i judista proti útoku holí je z 90% nepřipraven !!!
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    CYBERKOTLIK: Doufám, že rozumíš rozdílu mezi bojovým sportem a bojovým uměním.

Bojový sport má pravidla a je jimi svázán.
    Bojové umění - konkrétně taijutsu, jujutsu viz: http://www.aikidojournal.com/article.php?articleID=17 která jsou NEKOMPROMISNÍ, KOMPLEXNÍ mají v reálném světě - ve světě bez pravidel a bodů zásahu nutně navrh. To ty ale dobře víš, takže nevím proč takovou diskusi začínáš.

Karate konkrétně ujíždí na absenci pákových a úchopových technik (výjimky existují, ale zobecňuji)

Judo zase nemá rozvinuté úderové techniky a úchopové techniky jsou velmi často zbytečně komplikované a tudíž málo efektivní.

Co se týče tvého argumentu "ad hominem": "Jsi prostě mladý a blbý", tak na takovou úroveň se snižovat nebudu a očekávám od tebe také profesionálnější přístup.
    Nejsem žádnej pitomej usmrkanej školák a předpokládám, že se taky tak necítíš :-)) Boj. umění a sporty provozuju od sedmnácti do 26-ti a nikoli teoreticky = 9 let intenzivně = minimálně 2 x týdně více hodin !
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: itezstvi techniky nad silou je takovej virtualni pojem, pac zalezi na tom jak moc je ta sila silna, a jak moc ta technika natrenovana:)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CYBERKOTLIK: judo jako bojovy styl mozna, ale tezko ta sportovni varianta co se u nas uci... co jsem alespon na treninku videl, tak efektivne pouzit ho byli schopni jen ti, co by soupere umlatili i hrubou silou, nevidel jsem vitezstvi techniky nad silou.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VANAPRASTHA: promin, ale tys napsal tohle:

Stejně jako bojové sporty jako je džudo, nebo kickbox - ty jsou dobré na závody, nebo jako doplněk ke skutečné sebeobraně

coz je zkratka nesmysl, nebot tim odsuzujes cely dva styly. Nechapu kde vyzdvihuju nejaky svoje vlastni schopnosti. jen rikam, ez ty jako mladej kluk, kerej toho zas tak moc zazit logicky nemoh nemuzes jen tak odsoudit dva styly, ktery jsou tu x set let, a ktery uz k stovkam lidem v sebeobrane pomohly

takze hodnotim cos napsal, zadnou fotografii enbo webovou stranku.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    CYBERKOTLIK:

Ale ještě k tomu něco doplním, aby to nevypadalo, že se tady s tebou chci hádat:

Respektuji tebe, tvoje didaktické schopnosti a zkušenosti. Cením si toho, cos mě naučil před těmi čtyřmi lety. Myslím, že jsi dobrý učitel šermu.

Jediné co mi na tobě vadí je to, že své schopnosti - které nepopírám, že jsou kvalitní - často ještě nezdravě vyzdvihuješ - viz tvůj poslední příspěvek. Hodnotíš něco, s čím ses příliš neseznámil a mě paradoxně obviňuješ s toho, co sám děláš.

Takže tvojí kritiku beru a rád si jí často vyslechnu, ale tvůj výklad dovedností skrze fotografii, nebo webové stránky je opravdu výstřel mimo.
    Na to má opravdu málokdo ...
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    CYBERKOTLIK: To "šmahem odsoudil" bych docela rád viděl. Nemám ve zvyku něco šmahem odsuzovat. Myslím, že sis to špatně vyložil.

...Jinak se skláním před tvojí jogínskou velikostí - myslel jsem si to. :o)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VANAPRASTHA: no vzhledem k tomu ze ty jsi dokonalej judista a kickboxer, kterej smahem odsoudil cely dva styly jako nevhodne pro sebeobranu (prestoze sam cvicis dost obskurni vec nejakyho chytraka po kterym doted nestek ani pes, ucici holky paky na ruce k sebeobrane, uaa) , tak si muzu dovolit bejt jogin - mame k tomu oba stejne blizko:)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    VANAPRASTHA: Cenu meho vyroku o pistoli si urci podle toho vyroku, a ne podle meho zivotopisu. Neprejes-li si tedy byt povrchni.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    CYBERKOTLIK: To mě těší, že víš, co znám teoreticky a co ne. Nejsi náhodou dokonalý jogín, který pomocí meditační praktiky vstupuje do těl jiných lidí, aniž by o tom věděli ?

NAVON_DU_SANDAU: Děkuji za odpověď. Aspoň vím jakou má cenu tvůj výrok o pistoli.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    VANAPRASTHA: Inu, to je legitimni zajem :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    VANAPRASTHA: ono nema moc smysl debatovat o konkretnich vecech, kdyz je znas jen teoreticky:)
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Hele mě je to jedno, piš si co chceš. Jen mě zajímalo, jestli si tu pistoli někdy nosil, nebo je to takový dojem.

CYBERKOTLIK: Pokud neuvedeš konkrétní věc můžeš si psát co chceš. Hodně štěstí při mlácení do klávesnice ! :o)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZAPPO: on nejen ze se brani, on hlavne utoci, a vetsinou prepadem:)
    takze sice 99,9% zen v CR vi ze je snadny ubranit se kopem do rozkroku, ale, v pripade pokusu o znasilneni jim to k nicemu neni

VANAPRASTHA: hele, jsi jeden z mala lidi, kterej podle me rika upny nesmysly, cos e tyce sebeobrany, gratuluju:) prijdes mi dost slusne indoktrinovanej:)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja bych jeste z pozice teoretika;) dodal, ze spolehat se na vyctenou radu z internetu, ze ma utocnika poskrabat v obliceji a kopnout do rozkroku a tim ze je vyreseno je strasne spatne - jednak zjisti, ze to neni tak jednoduche, protoze se hajzl jeden brani:)) a druhak, ze to nemusi mit az tak uplne zadouci efekt (zaboli,ale nezastavi) atd.
    Cili iluze "vim, ze ho mam kopnout do rozkroku, tak je to v klidu" muze vest k nebezpecnymu podceneni te prevence o ktere jsem psal.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: spravne:)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    VANAPRASTHA: Na takovy dotaz se odpovida asi stejne snadno, jako na otazku: "Stale jeste bijete svoji zenu, kdyz jste opily?"
    Zkus to nejak preformulovat, pokud ti teda skutecne jde o odpoved a nebylo to jen tak, aby rec nestala.
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Osobní zkušenost ?
    MCD
    MCD --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: Koliduje, ale třeba se ptala jen proto, že ještě nebyla náležitě poučena ;-)

Jinak s tou střelnou zbraní je to bohužel hluboká pravda...
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    A jeste k tomu sebeobrannemu tematu:

PÁR DŮVODŮ, PROČ NEMÍT STŘELNOU ZBRAŇ:

- bojíte se policie víc než zločinců
    - bojíte se víc trestního stíhání než přepadení
    - bojíte se, že soudní výlohy budou větší než cena ukradených věcí
    - bojíte se, že na vás ostatní budou pohlížet jako na potenciálního zločince
    - bojíte se, že na vás bude policie pohlížet jako na potenciálního teroristu
    - bojíte se uplatnit své právo na sebeobranu
    - nebo se prostě bojíte...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam