• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: :) to že je to nejúčinější neříkám jen já, ale i vědecké studie...tai jutsu neni jen o pákách, sou zde údery,kopy a body. Pokud se člověk naučí základ a zvládá ho (1rok-2) je schopen se ubránit...
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: kdyz si vlezes do klubu o bojovych umenich tak tam najdes tunu lidi ktery si mysli ze neznaji nic lepsiho nez je styl ktery cvici. Z hledka sebeobrany je nejucinejsi se bud naucit vyhnout pripadnemu konfliktu a v pripade krajni nouze co nejrychlejsi a co mozna nejbezpecnejsi reseni pro tebe. Mel jsem moznost cvicit poupraveny kobudo kde byly zahrnuty ty nejzakladnejsi prvky co clovek potreboval znat a bylo to velmi ucine. Ja osobne neco malo z tai jutsu ovladam a ve vetsine pripadu kdy se s nekym na treninku rezu to bud konci bojem na zemi a nebo ho umlatim. Na paky si ani nevzpomenu. Proto rikam ze min 3 roky treninku abys mohl nejak efektivne zacit pouzivat tyhle techniky i v pripade realnyho konfliktu.

SATANAS666: maj to hezky secviceny.

SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    http://www.youtube.com/watch?v=WaU0k0heaHk

jedna z mnoha škol, doporučuju shlédnout celý... konec mluví za vše
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    MILASEK: Já ho cvičim...neznám nic efektivnějšího. Záleží na mistrovi, ale celkově je to nejefektivnější sebeobrana i bojové umění, co sem tak četl a viděl.
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    SATANAS666: Ninjutsu? to mi neprijde moc jako vec pouzitelna na ulici. Urcite ne po prvnich 3 letech treninku.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    ANTTOSH: osobně bych ti doporučil ninjutsu tedy konkrétněji tai jutsu, vynikající věc na sebeobranu...boj se zbraní i bez ní. Zkus si najít BUJINKAN
    STENNY
    STENNY --- ---
    James: závisí na tom, kolik máš zkušeností, jak dlouho jsi trénoval s nějakým dobrým instruktorem - naučit se sebeobranu jen tak z nějaké knihy nebo z DVD nejde, spíš nachytáš chyby, které odhalíš teprve až to nebude fungovat jak by mělo. Hoď mi mail, kde můžu, pomůžu.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    zdravim,
    chci se zeptat,zda neexistuje nejaka ucebnice sebeobrany pro samouky,ktera by byla volne stazitelna z internetu.dik
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Ja nebyl v Hradci Kralove, oni prijeli do Brna.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MILASEK: jsi mel rict, ze jdes navstivit :)
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Ted jsem mel seminar chlapcu z Hradce Kralove "Sorudo". Jejich system je celkem propracovanej. Nerikaji cloveku "presne takhle by se melo v tehle situaci reagovat" ale spis naznaci (pokud uz clovek neco zna, pokud ne tak i nacvici) nejvhodnejsi mozny zpusob sebeobrany v dane situaci.
    Jejich zpusob vycviku probiha (v Hradci Kralove) v realnem prostredi (zastavky a tak) takze je to co nejblizsi realite a hlavne to maji obahaceno o utoky na psychiku cloveka coz je podle me nejdulezitejsi slozka takoveho souboje.
    RADO1
    RADO1 --- ---
    NAVARA: Nuz, chodieval som aj na treningy, co sa konali 19-20, aj 20-21...
    Je mi jasne, ze to zavisi od zaujmu cviciacich, moznosti prietorov aj ochoty cvicitelov.
    Len som konstatoval, ze mam smolu. Nikde som nepisal, ze kvoli mne musia menit rozvrh treningov...
    Napr. pokrocili uz su aj v case, kedy by som stihal. Ale som lama-zaciatocnik...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    NAVARA: to neni pravda, naopak je rozdil jestli je cilova skupina zaci, ktery maj volno po 16-17, nebo pracujici lidi, tkery ho maj az po 19-20 hodine
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RADO1: spise jsem tim chtel naznacit, ze prakticky veskere aktivity krom hospod probihaji behem pracovnich dob, pro vetsinu lidi pracujicich v kolbenkach, soucasnych...

(ostatne proto spousta lidi nezna jinou zabavu, nez jit do hospody)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    NAVARA: na urad clovek nechodi 2x tyzdenne... Tolko dovolenky nemam...
    ...pouzi obcas autocenzuru...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RADO1: a brat si dovolenou kvuli navsteve uradu ti nevadi? :)
    RADO1
    RADO1 --- ---
    VANAPRASTHA: Sakra... Zaciatocnicke lekcie mate casovo vhodne akurat tak pre skolakov :(((
    VANAPRASTHA
    VANAPRASTHA --- ---
    ANTTOSH: Pokud chceš umět se ubránit na ulici, tak můžeš zajít i k nám do Modřan - www.taijutsu.kvalitne.cz - na nekompromisní sebeobranu, ale pokud chceš fyzičku doporučuju kombinovat s fitkem, nebo bojovým sportem. (Jógou)

O co u nás můžeš přijít - je například iluze toho, že namakanej (kickboxer) kdokoli (sportovní boj.odvětví) musí vždycky vyhrát ...
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ANTTOSH: priberes caem, v mladi maj lidi vetsinou rychlej metabolismus

bud si najdi primo nejakou primo sebeobranu, pripadne BU jako wing tsun ci thajskej box (dve asi nejrenomovanejsi bojovy styly co se tyce schopnosti novacka se ubranit na ulici)
    Wingtsun neni tak fyzicky narocnej (coz je vyhoda i nevyhoda zaroven:)

Myslim ale, ze problem dnesni sebeobrany netkvi v tom, jak se ubranit netrenovanemu utocniku, ale jak resit situaci kdy dotycnej neco umi (box, karate, kickbox, apod) jelikoz neco podobnyho dneska trenuje kdekdo:)

NAVARA: hele, kazdymu sedne neco jinyho - to ze ty si neschopnej neni chyba juda:) A jako proti presile by ti jakozto novackovi nepomohlo zadny BU....
    Kazdopadne ja sem netvrdil ze judo je nejakej sebeobrannej system, judo uz je vylozene sport, nicmene vim o lidech kteri se snim ubranili, takze si nemyslim ze to je dobry jen na zavody:)
    ANTTOSH
    ANTTOSH --- ---
    ZAPPO: Nechci nikoho napadat, zabijet atd., ale jak sem uz napsal, spis zacit delat nejakej takovej sport, s tim, ze bych rad, v pripade nejakeho konfliktu, ho mohl uzit, dejme tomu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam