• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    OOPS: eh, pokud budes cvicit cokoli tak dlouho abys dosahl ekvivalent 7. dan, tak bys ucinnej bejt mel:) ale sebeobrana je snad o tom za co nejkratsi dobu treninku se bejt schopnej branit ne:)
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Nevim jak je to s pokrocilym stupnem, ja jsem zkousel pouze prvni ale i tak me to moc nenadchlo. Pravda je ze je to system jednoduchy ovsem z hlediska sebeobrany mi postoje prisli prilis tvrde a neprirozene.
    Jak rikam, pokud ma clovek na sobe tezkou vystroj tak na nejakou akrobacii a pohyblivost muze rychle zapomenout. Z tohoto hlediska ma plus treba Systema. Je sice technicky velmi narocna ale co jsem se bavil s lidma ze zasahovky tak rikali ze s tou jejich vystroji (+- 30 Kg) ani nic moc jinyho pouzit nejde. Na cokoliv co vyzaduje pohyblivost muzou zapomenout tak jim opravdu zbyva uz jen to musado, Systema (sami si ji velmi vychvalovali) nebo par dalsich.
    Z hlediska vyvoje bych rekl ze musado je uz prezitek a davno prekonany. Bohuzel na to aby se cvicil kvalitnejsi system vetsinou chybi instruktori (napriklad na Systemu je na ceskou republiku jedina skola a to Brne kterou vede David Sykora).
    Z hlediska pouzitelnosti musada v civilu je jeste dalsi problem a to ze je na nej nahlizeno jako na "armadni zalezitost", prece jen je to system vytvoreny primarne pro likvidaci nepritele, takze kdyz pak clovek bude obhajovat proc tomu cloveku prerazil nohu a celist, nemusi byt uplne pochopen jako ze se branil primerenou sebeobranou kdyz umi takto "zabijacke umeni".
    Ale je to jen muj nazor.
    OOPS
    OOPS --- ---
    MILASEK: ja ti nevim no ... me prisel ten typek s tim sedmym danem celkem presvedcivej :DDDD
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    musado? to nemyslis vazne? Zkousel jsem ho cvicit a rekneme ze ma opodstatneni kdyz mas na sobe 20 Kg bagaze jelikoz s tim uz moc pohyblivej nejses ale jako sebeobranej prostredek mi to moc neprijde.
    System kdyz na tebe utoci takhle tak udelas tohle a pokud ten utok jde o 10 cm jinam tak jsi v ... mi neprijde moc ucinej.
    OOPS
    OOPS --- ---
    jinak soucasti Taekwonda jsou u zkousek na prvni dan i zaklady Musada - coz je pri nejmensim zajimave a maximalne ucinne.
    OOPS
    OOPS --- ---
    VENDULKA: karate je pro vsechny kdo ho chtej delat --- nicmene sem trenoval spoustu lidi roky Taekwondo a pulka lidi byli lidi co presli z Karate na Taekwondo ... takze pokud chcete opravdu neco akcnejsiho, ne tak utapleho a ztrnuleho, zvolte Taekwondo - vetsinou je tam i lepsi parta lidi a vsichni sou vubec vic v pohode ...
    ZMRZLINKA
    ZMRZLINKA --- ---
    POZOR

Kamos dela trenera KickBoxu a je tak hodnej ze nam bude davat lekce jak se ubranit na ulici zadarmiko. Myslim ze je to pro nas luxusni zalezitost a vyziti. Treninky by probihaly nejspise v nedeli, nebo podle domluvy. 1 trenink byl na Milade, ale presunuly sme se ven. Jinak sme dostaly nabidku zebysme mohly trenovat v telocvicne, kde je posilovna, sprchy hlavne pohoda....to uz by zadarmo nebylo, ale 50kc na telocvicnu neni snad takovej problem. Doufam ze budete mit zajem a zapojite se! Mame ve ctvrtek schuzy v krtkove kolone kolem 21h.
    DISPARITY
    DISPARITY --- ---
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    MILASEK: jaj máš pravdu, předpokládala jsem, že to je shotokan nebo goju ryu;)

JAMES_DICK: beru zpět všechno, co jsem ti napsala odrazujícího. Běž tam!
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    VENDULKA: hm, ty sis asi neprecetla co je to za styl ze? Pokud vim tak chranice jsou pro ne velka neznama a jestli do tehle skoly chodi deti ze zakladnich skol tak se budu moc divit.
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    JAMES_DICK: jinak karate žádnej velkej zápřah není. Nikdo tě tam nezmlátí a to nejtěžší co tě čeká budou patrně kliky, sedy lehy a podobný náležitosti v rámci "rozcvičky". Jdi to omrknout, za to nic nedáš
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    JAMES_DICK: připrav se na to, že karate je teď hodně in pro žáky základních škol, takže pokud to nebudou hodiny vysloveně pro dospělý, tak tě upřímně lituju. Karate a zadarmo? Možná tak ukázková hodina...taky utratíš minimálně litr za kimono, pár stovek za chrániče, poplatky do JKA nebo jak se to jmenuje, poplatky za zkoušky....
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    JAMES_DICK: Zajdi tam a uvidíš.
    JAMES_DICK
    JAMES_DICK --- ---
    nasel jsem ted kousek od domova jednu skolu karate. neznate nekdo? nebude prilis tvrdy pro zacatecnika s vahou 65,vyskou 175 a vyzickou celkem nahovno?
    a kolik to tak muze stat? nasel jsem tam rozvrh,kde se pise vstup volny,tak to mam chapat jako zadarmo?
    je to:
    http://www.kyokushin.cz

dik
    MCD
    MCD --- ---
    CODE: To bys po něm chtěl oxymoron
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    LODBROG: Ono je minimum videí s učinýma technikama na internetu, pouze semináře ze senseiem Hatsumim, žel krátké. Skutečnou účinost pozná člověk, teprve, když začne chodit. Těhle videí je milióny (rychlích,akčních,přehnaných), protože člověk, který slyší ninja/ninjutsu si představí, zamaskovaného válečníka z filmů. A to diváci vidět chtěji
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    CODE: Ale no tak.
    CODE
    CODE --- ---
    Viveko neser :(
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Ok.
    Já jen že jsi to sem házel poté, co se tu někdo říkal, že ninjutsu není tak rychle efektivní při použití v sebeobraně - takže bych čekal, že ukážeš efektivní použití technik (nebo aspoň stylu boje) na skutený útok.
    SATANAS666
    SATANAS666 --- ---
    LODBROG: sem to házim jako exibici

exibice je od toho,aby ukazovala, různé (často přehnané) chvaty, které člověk (některé) může k sebeobraně využít.

Nicméně,hodil sem to sem,jako exibici, nikoli, jako sebeobranu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam