• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    hmmm ja byl sesnerovanej, ze jsem rameny nepohnul ani kdybych chtel a posadit jsem se taky sam z leze nedokazal ... ale srostlo to fest.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    hmm, tak týden pryč a pořád mi v to přeskakuje.. Asi se moc hýbu. :(
    A nosili jste ruku v tom trojcípym šátku? Ja to asi zkusim, doktor řikal, že nemusim, že stačí volně spuštěná ruka, ael i chuze mi stim ramenem škube.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Jo, mit to co nejvic v klidu, at to spravne sroste - ty kosti se musi proti sobe chytit a trva to nez je ten spoj natolik pevny, aby se zase hned nerozlomil pri pohybu. Nemusis nic tahat v rukou, lehke zakrouzeni rameny ti to polame klidne taky, dokud to neni dost pevne srostle ...
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ESELVIRA: No, asi tím nehýbat, aby to srostlo. Měla bys to mít fixované, aby se úlomky kosti nemohly vůči sobě pohybovat.
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    CYBERKOTLIK: jo, taky jsem se ještě nechala přiomotat normálníma obvazama, je to o trochu lepší. Ukazat se mu jdu za 5 dni, tak snad se to nějak zlepší. Oni mi toho na pohotovosti moc neřekli. Klidem myslíte co? Celodenně lůžko? To snad neni nutny, pokud nic netaham v rukou, ne?
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ESELVIRA: driv se delala fixace normalne sirkejma obvazama, a to podle me drzi lip, tak mozna zkusit skocit za doktorem, rict mu ze se to ejbe, nechat si klidne udelat rtg a at ti udela poradnou fixaci
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ASHRAK: Asi jim dal čas aby srostly.
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    to můj kámoš měl kdysi zlámaný obě klíční kosti a furt trénujeme
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    ZATRSATR: no do haje..
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    ESELVIRA: co ja vim, tak to hce cas a hlavne klid, nezatezovat.jednomu znamymu to nesrostlo, pac par dni na to zacal hned cvicit na kontrabas a preskakujemu to doted...
    ESELVIRA
    ESELVIRA --- ---
    Mohl byste někdo poradit co se zlomenou klíční kostí? Dostala jsem mandzenovu fixaci, ale stejně mi tam ta kost pořád přeskakuje, jsem zvědavá, kdy to začne srůstat..
    ASHRAK
    ASHRAK --- ---
    Máme novou anketu, tak hlasujte... :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    WITTENBORG: Hezké.
    WITTENBORG
    WITTENBORG --- ---
    aby to nikdo spatne nepochopil, psal jsem to v sest rano a taky to podle toho vypada :) ale potreboval jsem si utridit, jestli to po moralni strance bylo v poradku, nebo ne, nevim, zatim si nejsem jisty, kazdopadne jestli je nejake karate "opravdu pouzitelne" v boji a trenning je, rekl bych tomu odpovidajici, bude to kyokushin.
    WITTENBORG
    WITTENBORG --- ---
    VENDULKA: tohle me rozesmalo :) http://www.kyokushin.cz

vcera rano kolem pul ctvrte, jsem vyhodil dva, asi obcany ukrajinske narodnosti, nebo tak neco, na zastavce namesti republiky z nocniho autobusu 505 ve smeru jizni mesto.
    nejezdim takhle v noci casto, da se psat leta jsem nejel a kdyz, tak vetsinou ne sam, ale ze je to v nocni praze v takovemhle stavu jsem jenom tusil z toho co vidim prez den.. to ze jeden hlida, druhy sacuje spicim lidem kapsy bych pochopil, ale prijde mi uz opravdu trochu proti srsti delat to a ignorovat okolo sedici lidi, i kdyz jsem to byl teda vcera rano jenom ja.
    kdyz jsem jednomu z panu, ktery sedel vedle me natahujic se dozadu za sebe, na posledni radu sedadel poklepal na rameno a zeptal se, jestli si mysli, ze by s tim ti kluci souhlasili, ze je sacuje, prestal.. s venkovni naprsni kapsou, otocil se zady, celem do ulicky a nereagoval, ten druhy koukal z druhe strany, sedel krizem naproti ve vedlejsi rade sedadel, mel v ruce klice a pozoroval me.
    no, od te chvile mam vsechno takove trochu rozmazane, asi se mi nepodarilo dost dobre ovladat emoce a asi to bylo i videt, protoze po tech par minutach cesty na republiku z vltavske, kde se to odehralo, ten co mi videl do obliceje vystoupil na pozadani uplne sam, zpetne kdyz se k tomu vratim jsem mozna udelal chybu a sklouzl do tykani, na ktere ten vedle me zase vubec nereagoval, pouze kdyz jsem ho pozdal vice durazneji zacal rozhazovat ruce s tim ze "o co mi de" v tomhle okamzku mam ze sebe naopak velkou radost, stal jsem nad nim a neflaknul mu ji primo do xsichtu na rypak, nevykopal ho, pouze jsem ho chytil, zvednul a vyhodil, sice
    se zaprel ve dverich o tyce, ale vsechno jsem resil hrubou silou, tlakem, svoji vahou, takze jsem ho na druhy pokus prolomil a on proste vypadnul, jeste na me z venku kricel neco jako "delas frajera" nebo neco v tom smyslu, kolega ho jenom pozoroval.. zmizel z autobusu opravdu rychle, stacilo pouze mirne kontrolovat ke schudkum :) myslim ze jsem se zmohl na ty pokriky odpovedat neco jako, at je rad, ze nema zlomene ruce, autobus zavrel dvere ja si vzal batoh, ktery jsem si odlozil na protejsi sedadla a dojel na ip pavlova, kde vystupili i kluci.
    ten jeden se probral v prubehu konfrontace, ale nerekl nic, druhy to uspesne prospal. mozna jsem toho pana co sacoval mel nechat jet dal, mozna by nemuselo vubec dojit k tomu pretlacovani, ale nedovedl jsem si predstavit jeste x dalsich minut sedet vedle nej, po te co jsem vyprovodil jeho pritele, proste musel jit on nebo ja a vystupovat mi neprislo jako zrovna dobry napad :)
    kazdopadne ale nemam z toho celkove dobry pocit, mohli byt agresivni, mit nejakou zbran, nevim, cokoliv a ja tohle psal ted z nemocnice. jestli se ptate na bu a to jak mi pomohlo, kdyz jsem nepouzil nejakou techniku, tak to ani v nejmensim nebylo o tom, ale o mem chovani, reakcich na sebemensi pohyb toho co drzel klice, pripravenosti vyreagovat cokoliv co by na tu vzdalenost mohl udelat a asi i o tech drzkach, ktere jsem na nej hazel, ale to k vetsine "standartnich" bu nepatri, i kdyz me to pomohlo v tom mit v jeho pripade jednu jedinou, padnou vetu, ktera byla podtrzena jako fakt, na kterem nechce nic menit :)
    no ted se usmivam, ale prat se nekde s jednim clovekem, v hospode, utikat pred bandou nekde venku je uplne neco jineho, nez cekat v opravdu v malem prostoru se dvema dospelyma chlapama na dalsi zastavku a nevedet co od nich muzete cekat, opravdu dost neprijemne.
    OOPS
    OOPS --- ---
    CYBERKOTLIK: jenze to nejde :( ... znam malo lidi, co se umej branit (i presto, ze delaj bojovy umeni aktivne) a znam dost lidi co se poserou strachy, kdyz pred nima vytasis kudlu.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    OOPS: eh, pokud budes cvicit cokoli tak dlouho abys dosahl ekvivalent 7. dan, tak bys ucinnej bejt mel:) ale sebeobrana je snad o tom za co nejkratsi dobu treninku se bejt schopnej branit ne:)
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    Nevim jak je to s pokrocilym stupnem, ja jsem zkousel pouze prvni ale i tak me to moc nenadchlo. Pravda je ze je to system jednoduchy ovsem z hlediska sebeobrany mi postoje prisli prilis tvrde a neprirozene.
    Jak rikam, pokud ma clovek na sobe tezkou vystroj tak na nejakou akrobacii a pohyblivost muze rychle zapomenout. Z tohoto hlediska ma plus treba Systema. Je sice technicky velmi narocna ale co jsem se bavil s lidma ze zasahovky tak rikali ze s tou jejich vystroji (+- 30 Kg) ani nic moc jinyho pouzit nejde. Na cokoliv co vyzaduje pohyblivost muzou zapomenout tak jim opravdu zbyva uz jen to musado, Systema (sami si ji velmi vychvalovali) nebo par dalsich.
    Z hlediska vyvoje bych rekl ze musado je uz prezitek a davno prekonany. Bohuzel na to aby se cvicil kvalitnejsi system vetsinou chybi instruktori (napriklad na Systemu je na ceskou republiku jedina skola a to Brne kterou vede David Sykora).
    Z hlediska pouzitelnosti musada v civilu je jeste dalsi problem a to ze je na nej nahlizeno jako na "armadni zalezitost", prece jen je to system vytvoreny primarne pro likvidaci nepritele, takze kdyz pak clovek bude obhajovat proc tomu cloveku prerazil nohu a celist, nemusi byt uplne pochopen jako ze se branil primerenou sebeobranou kdyz umi takto "zabijacke umeni".
    Ale je to jen muj nazor.
    OOPS
    OOPS --- ---
    MILASEK: ja ti nevim no ... me prisel ten typek s tim sedmym danem celkem presvedcivej :DDDD
    MILASEK
    MILASEK --- ---
    musado? to nemyslis vazne? Zkousel jsem ho cvicit a rekneme ze ma opodstatneni kdyz mas na sobe 20 Kg bagaze jelikoz s tim uz moc pohyblivej nejses ale jako sebeobranej prostredek mi to moc neprijde.
    System kdyz na tebe utoci takhle tak udelas tohle a pokud ten utok jde o 10 cm jinam tak jsi v ... mi neprijde moc ucinej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam