S474N: treba klasicke umyslne strceni, kdy ti druhej kouka do oci a ma kecy ve stylu co si dovoluju (a narovinu rikam, ze jsem absolutne nekonfliktni typ) strci do me poprve, ja couvnu dva kroky a reknu mu naprosto v klidu vykasli se na to, udela to podruhy, a to uz mu na ferovku reknu, udelej to jeste jednou a ver tomu, ze to nebude stat za to a postavim se stylem, ze mu musi byt jasny, ze jak na me sahne, ze ji chytne.
A tohle se mi stalo tusim s nasima spratelenyma hnedocechama :)
A nerikej, ze jsi treba na skole nezazil o prestavce, ze prepisujes neco ze sesitu a prijde frajirek da ti takovej ten povyseneckej pohlavek a rekne ti, pis si to doma. Tak ho poslu doprdele, protoze na tohle nemam naladu, udela to podruhy, rekl jsem mu, at mi da pokoj a potretim pohlavku jsem mu naznacil (krev netekla, kosti se nelamaly), ze tohle skutecne ne. Jenom jsem ho drzel pod krkem u steny a z oci do oci jsem mu vysvetlil, ze se skutecne prat nechci. Od te doby naprosty klid :) A timhle jsem si prosel jak na zakladce, tak na stredni.
Netvrdim, ze pokazdy cekam az si 3x bouchne :) spis se to snazim ukecat, ale jak rikam, nejsem ten typ, ktery by s timhle mel problem a kdyz to nekdo zkusi, tak pochopi, ze si to libit nenecham.
Proste kolik ty potrebujes k tomu, aby mozek prepnul ze stavu "klidek pohoda" do stavu "ted mu zmaluju drzku, ze ho vlastni matka nepozna" :))) Samozrejme jsou situace, kdy se mozek do bojoveho rezimu prepne hned :)