• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ASHRAKSebeobrana a sebeochrana - teorie a praxe
    S474N
    S474N --- ---
    REDIVIDER: nejak nerozumim tomu, jak se debata o nutne obrane, na kterou jsem reagoval, presneji na tento prispevek YGGDRASSIL , dostala do roviny "presdrzku na stanici".

Taky nejak nerozumim tomu, proc by meli normalniho cloveka policiste mlatit toNfou. Ja teda nevim, ale sluzeben jsem uz navstivil nekolik, v ruznych krajich a nikde jsem presdrzku nedostal (OK uznavam, ze jsem nedostal ani ten caj s citronem). Stejne tak jsem nedostal presdrzku od justicni straze u ruznych soudu v CR.

Ono mozna by si to chtelo rozebrat ty situace, respektive podminky, za kterych se tvoji znami dostali na tu stanici. To by totiz mohlo leccos vysvetlit.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    YGGDRASSIL: no přesně jak řekl táboráček, tři roky podmínky si vysvětluji "pochybením" soudu.

Že ti někdo poukáže na nesmyslnost tvých tvrzení a ty na to zareaguješ machrováním a nadáváním, to mi už u tebe taky připadá celkem typické.

Takže pokud máš ze střelných zbraní "posvátnou hrůzu", je to jen dobře.
    S474N
    S474N --- ---
    YGGDRASSIL: jak jsem rekl, podle vseho si velmi vesela kopa. Uplne vidim, jak me, tahnou na zachytku a ja pri tom klopytam hlavou o radiator a uklouzavam v koupelne. :-DDD Tos videl nekde ve filmu nebo je to nejaka z tvych zivotnich zkusenosti?

Zacal si tu tvrdit neco o pravu, nekolikrat jsem se ptal a daval ti prostor na vysvetleni. Zjevne ti doslo, ze si prestrelil a ted k tomu vymyslis akorat povidacky a scenare, do kterych se cim dal vic sam zamotavas. Nu coz, je to nakonec tvoje vec, kdyz pred nekterymi lidmi budes za inteligentne svebytneho.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    YGGDRASSIL: trestni soudnictvi v teto zemi jiz nejakou dobu sleduji a troufam si trvdit ze zrovna tento rozsudek je jeden z tech spatnych. Proste soud neni meritko, kterym bychom se meli ridit, zvlaste za situace, kdy si soudce sami nevybirame, ale vybira nam je nekdo jinej na dozivoti a oni se podle toho patricne pansky chovaj.

Tedy pokud nekdo nekoho kopnul do hlavy a ten dotycny chytil druhou o lavicku, zvlaste bez zjevneho duvodu, domnivam se ze jde o vedomy a cileny pokus o tezke ublizeni na zdravi -> mel jit brucet a ne dostat slunickovou podminku.

Chapu ze ta diskuze tu neni o tom soudnim systemu jaky tu vedeme, ale o necem trochu jinem, jen bych rad usmernil ten nazor, ze soud ma vzdycky pravdu. Opak je pravdou, soud ma pravdu jen zcela vyjimecne a zejmena trestni tribunaly rozhoduji naprosto nekonsistentne a slendriansky a podle meho nazoru jsou nejvetsi ostudnou ceskeho pravniho systemu.
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    KENJIRO: jezis, jaky teorie? z komentare o dvou odstavcich nedelej vycerpavajici filosofickej system, kterej pokreje vsechny mozny sebeobranny situace

nastavim zrcadlo: na tom originalnim videu byl brutalni "smrtici" utok, kvuli kterymu ty nasrane blogujes, ale za kterej nicmene soud s klidem vymeril pohodovy tri roky podminky:) co na to reknes?

podivej, ja si uvedomuju, ze oproti normalu (prumeru) jsem dost mimo. stejne jako ty -akorat nevim, jestli ty si to taky uvedomujes. ty ses z nasili zjevne abnormalne posranej, mne je nasili zjevne abnormalne u prdele, a soudy, jak se zda, tvori kompromis mezi nasimi vyhrocene opacnymi uhly pohledu.

ja bych to shrnul asi takhle - myslim si, ze nez dite zacne behat, tak se musi nejdriv naucit chodit. z logiky veci. jinak se to bud nenauci vubec, a nebo bude behat blbe, a nebo si pritom jeste ublizi. s nasilim je to stejny. kdyz nemam ani na level jedna, tak se nemam co srat o patro vejs. proste se smirim s tim, ze na to nemam. budu se vyhejbat konfliktum, omlouvat se, nechat se urazet, mit srazenou prdel. a kdyby to nezabralo a nekdo me vrazdil, tak jako nejposlednejsi z poslednich moznosti, pred niz mam (musim mit!) svatou hruzu, lze mit strelnou zbran. muze ji mit i clovek, kterej na ni psychicky ani zkusenostma nema, jako nouzovou pojistku. kazdej si predstavte svoji babicku, jak ji nekdo vrazdi, a ona vystreli ze sve legalne drzene pumpovaci brokovnice. treba se ve stresu splete a nekoho zabije zbytecne. smolik, nikdo neni dokonalej, to je riziko hry - na strane obrance i utocnika. to je u me oukej.

ale oukej u me neni to, ze nekdo, kdo o tom vi lautr hovno, protoze na strileni do lidi kouka v televizi a hlavu mu taky nikdy nikdo nerozslapal, si da devitku do kapsy a najednou mu vyroste pero o pul metru a zacne "resit konflikty". chybi mi troska pokory typu "zbran mam, jen kdyby bylo nejhur, neumim si to ani predstavit, fuj", misto toho se tu o par prispevku niz vedou kovbojsky kecy, za ktery by se nemuseli stydet ani prazsky mafiani

GILHAD: jestli je to pokus me vmanevrovat do nejakyho absurdniho vyroku, tak to nezeru. hele, mas mozek a kdyz chces, tak umis i cist, tak nezamenuj UCINNE a NEPRIMERENE. v pripade fyzickyho utoku se ucinne a primerene fyzicky bran, to da rozum

S474N: s tebou ja se bavit nebudu, protoze to nema cenu - bud jsi troll, nebo jsi kolosalne naivni. tak jako tak, nemame si co rict, zij v miru na sve planete.
    a az treba nahodou jednou budes drzej na hlidku statnich, a oni ti za to daj pres drzku a nechaj te podepsat protokol, ze jsi cestou na zachytku vlivem opilosti upadnul, tak si na me vzpomen:)

BRUKEV: fakt. nejen si to myslim, ale uz jsem to i mnohokrat videl. a taky verim v to, ze cim vic nafouknutej balonek mas, tim rychlejc splaskne:)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BRUKEV: Celkem vzato tomu verim - znam par takovejch prcku v brejlickach, co jim rozhodne neni radno lezt do cesty kdyz maji blbou naladu - v tomhle ma opravdu Yggdrassil pravdu, ze nejde ani tak o svaly, ale o to, co je mezi usima.
    S cim nesouhlasim je akorat to, ze clovek bez mnohalete zkusenosti z ruznych (nejen hospodskych) bitek neni sto posoudit zavaznost situace a najit na ni adekvatni reseni, a ze bez takovych zkusenosti by clovek ani nemel sahat po palne zbrani.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    YGGDRASSIL: ... .. vsadim boty, ze kdyby k tomu "drsnakovi" prisel prcek v brejlickach, dal mu tecku a zacal na nej rvat, to bys koukal, jakym fofrem by splasknul.

...fakt si to myslíš?
    S474N
    S474N --- ---
    STENNY: tak mu dejme po tlame aspon virtualne :-D
    STENNY
    STENNY --- ---
    2MEK: Mno že v Arménii by ti dal každý z nás (nebo všichni naráz?) zle po tlamě... jinak ani ne.
    2MEK
    2MEK --- ---
    Vyresilo se tady neco, zatimco jsem vam mrdal mamy?
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    LODBROG: hele, klid :-)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    YGGDRASSIL: Kde a jak se Ti v hlavě spojilo "nikdo mě nemá co mlátit" a "sedět jako pecka"?
    To první platí, stejně jako platí že mi nikdo nemůže říkat že mrdá moji mámu.

Tobě na jednu stranu vadí že jsme tak měkký že týpek dostane do držky a není schopnej se bránit, ale na druhou stranu nás chceš mít tak měkký že se nezastanem slabšího?
    Udělej si v tom trochu pořádek.
    Kdybychom byli takoví sráčové jak nám tu líčíš, tak držíme hubu a budem říkat "hm, no tak dostal na hubu, bóže" jako to děláš Ty.
    A že nejsme tak pitomí abychom do vyeskalované situace šli s holýma rukama nýbrž se zbraní pokud ji máme? Fakt bys chtěl abychom kromě toho že jsme (podle Tebe) slabí, tak abychom byli ještě idioti?

Odstěhuj se do nějakého státu, kde jsou všichni už od narození tak drsní, že nikdy nepotřebujou pomoc od zdravých a silných spoluobčanů,
    a když dostanou nečekanou bombu ze zadu, tak to ustojí, seřežou útočníka holýma rukama a ještě na něj zařvou že mu šukaj mámu.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    YGGDRASSIL: ok.

Přemýšlel jsem nad tou tvojí "teorií začarovaného kruhu", tj. že proti útoku, kterému se dokážeš ubránit se střelnou zbraní, se stejně bránit nesmíš, zatímco proti útoku, proti kterému se střelnou zbraní bránit smíš, se stejně ubránit nedokážeš. I když pominu, že tahle teorie zcela pomíjí zásah třetí osoby :-) stejně mne zarazilo něco jiného: k použití zbraně k oprávněné a úspěšné obraně už v minulosti nejednou došlo, ačkoli podle tvojí teorie k tomu dojít nemělo a vlastně ani nemůže. Jak si to vysvětluješ?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Yggdrasil: takze vycitas cechum, ze kvuli par nesmyslnym slovum nezacnou rvacku s podstatne vetsim typkem, ale zaroven vycitas strelcum, ze se v pripade fyzickeho napadeni hodlaji ucinne branit, jestli to spravne chapu.
    S474N
    S474N --- ---
    YGGDRASSIL: ty jsi koukam dost veselej clovek. Nejdriv neco nakousnes a potom sam nemas koule si to obhajit. Asi ti nekdo v klubu rvacu rekl, ze jsi s tim zakonem mimo, ze?

Docela by me zajimalo, kdo kdy prisel za Kenjirem s tim, ze mu picha jeho mamu. V kazdem pripade jsou to velmi usmevne veci, zejmena kdyz se ve vsech bojovych systemech primarne radi se snazit aktivne vyhnout konfliktu. Ale ja to chapu, pro nekoho to muze byt zaminka, proc si do nekoho bouchnout. Vzhledem k tomu, ze dle vseho si sam zastancem reseni "rukama", tak ti nepreju, at narazis na nekoho, kdo tvou hru bude hrat s kverem v ruce.
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    STENNY: celkem snadna a legalni cesta je dat si rok dva nekde na cokoliv-boxu nebo mma, a zkusit treba jeden dva amatersky zapasy.. plus potom, az z toho budes mit rozum, probrat s nekym zkusenym takovy ty poulicni specifika - popelniky, koule, oci, vzdalenost, prevence, taktika atd.. zabijaka to z cloveka neudela, ale na klid do beznyho zivota to bohate staci. imho to cloveka ochrani lip nez noseni nadrcnuty devitky a kazdodenni cetba d-fense:)

LODBROG: mne prijde jako lhostejnost sedet jak pecka a spolehat na nejaky principy "Nikdo mě nemá co mlátit". ty principy si musime udrzovat sami. zkus prijit k cechovi, a rict mu: mrdam tvoji mamu. udela blbej oblicej a protoze nechce problemy, tak se ti jeste omluvi a odejde, proste jsme mekky. a ted to zkus treba v armenii. i kdybys byl dvakrat tak velkej, tak na tebe vystartujou, to je vec principu.
    nemuzes zastrelit kazdyho agresora pri kazdym drobnejsim konfliktu. ale celkem snadno jim muzes ukazat, ze padla kosa na kamen, ono kolikrat staci si zjednat respekt. jak jsme se tu na zacatku bavili o tom videu nakladacky v nejakym tom nakupaku.. vsadim boty, ze kdyby k tomu "drsnakovi" prisel prcek v brejlickach, dal mu tecku a zacal na nej rvat, to bys koukal, jakym fofrem by splasknul.

KENJIRO: obavam se, ze ne, protoze to uz je prilis zjednodusujici a oklestujici zkratka, ktera odpoved obira o vyznamy, bez nichz se ztraci smysl.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    YGGDRASSIL: Takže maj podle tebe lidi dvě možnosti: buď všichni do jednoho cvičit nějaký BU a naučit se rvát,
    nebo držet hubu a snýst to, že se je nějakej rváč rozhodně bezdůvodně zkopat do kuličky.
    Protože rozbitá huba nikoho zas tak nebolí.

S tím já nesouhlasím. Nikdo mě nemá co mlátit, nebo moje blízké, nebo někoho cizího který nikoho neohrožuje. Zvlášť ne bezdůvodně.
    Takováhle lhostejnost se mi příčí.
    TRIPRD
    TRIPRD --- ---
    YGGDRASSIL: Musim priznat, ze bych s tebou desne rad nesouhlasil ale jelikoz mas pravdu tak nemuzu. Je pravda ze par oslivych rvacek cloveku trosek zmeni nahled na vec.
    Jen s tim kolik clovek vydrzi nesouhlasim. Rozbit cloveka az zas takovy problem neni. Na to aby nekdo skoncil na den dva v nemocnici s hnutym krkem nebo prerazenou sanici zas tolik potreba neni. Bohate staci i ten otres mozku.
    S474N
    S474N --- ---
    YGGDRASSIL: tak s pravem si tu zacal ty a ja bych se rad poucil. Tak jak?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    YGGDRASSIL: ale vzdyt my si skoro rozumime. Jasne ze v praxi kdyz me, kancelarskou krysu, bude chtit nekdo sundat rukou, tak nebudu mit cas tahat a strilet. Ja ale hajim postoj, ze kdyz uz ten cas nahodou mit budu, tak muzu a policie mi ma maximalne pogratulovat, protoze mi slo o kejhak, stejne, jak bych tomu magorovi vypichl oko, nebo prekousal zily na zapesti. Pistol je jen nastroj, jako svazek klicu mezi prsty, jako kulecnilove tago, jako urazena flaska drzena za hrdlo a kdyz jde o zivot, tak se musi vyuzit vsechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam