• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    SHANA
    SHANA --- ---
    Moje oblíbené a vlastně teprve nedávno objevené knížky v knihovně:
    Hry a nápady pro školáčky (Grada), Jaro - Zima
    Půjčila jsem si jaro a fakt mě zahřála u srdce (a přirozeně – rozesmála) tahle básničko-hádanka:
    Kabátek s puntíčky
    nosí brouček maličký
    ;)
    KELLEC
    KELLEC --- ---
    zdravim pritomne, studuju umeni a momentalne se nachazim na stazi v zahranici, jako jeden z atelierovich projektu mame zpracovat nejaky inspiracni zdroj nebo problem ktery nas na soucastnem umeni zajima, mam tedy v hlave tema Hra v umeni Napadlo me tedy lepe se seznamit s tim jak se asi decka citi pri sve oblibene hre a pripadne by mi pomohly nejake nejzasadnejsi hry pri kterych se projevuje jejich fantas. samozrejme nejsem zrovna starec ale jak to tak chodi pocatky sve aktivni tvorby sem jaksi pozapomel :) znam- omalovanky, vodovky, modelinu vystrihovani, lepeni, merkur, lego.... ale prijde mi to nejak malo :) prosim proto vas jako zasvecene pozorovatelky a tvurce her o nejaka moudra a pripadne by se mi hodily nejake obrazky vytvoru pripadne i deti v zapalu hry.
    NEL
    NEL --- ---
    Občasné znamená zhruba v tom rozsahu, co bys používala dílnu. Předpokládám tak 6 hodinv týdnu, nepravidelně, jen zápočtov´ě, ale zase tak, aby to šlo naplánovat - to znamená vy ste zdraví a já můžu vyrazit po úřadech nebo na nákupy. Pravidelnost není moje parketa, díky tomu, že víc jak pár dní dopředu nevím, co bude a neočekávám to ani u jiných, díky tomu, že můžou být třeba nastydlý.
    JACOB
    JACOB --- ---
    co znamena "obcasne hlidani" ?:)
    KEYA
    KEYA --- ---
    NEL: To je moc hezká nabídka... budu si ji pamatovat...
    NEL
    NEL --- ---
    Fifi, to je tááák krásná holčička :), snad taky jednou do téhle nádhery dorostem :)
    NEL
    NEL --- ---
    Holky pražandy - hlavně Smíchov a pod. - mám Na Neklance už dva roky nepoužívanou keramickou dílnu - hlína, pec, glazury ne, voda je 15 m na chodbě -takže žádný luxus, nicméně pokud máte někdo zájem využít ji občas v klasické pracovní době na oplátku za občasné hlídání mé dvouleté imunitně postižené nicméně čilé holčičky (takže nikoho neohrožujeme, každá rýma ohrožuje nás :( ), tak nabízím. Výpaly udělám jednou až dvakrát měsíčně v noci, glazury si musíte pořídit samy. MOžná to není nic extra nabídka, ale zase - třeba vás napadne něco, co by se hodilo vám. Jinak potřebuju ještě porady právníka v oblasti OSŘ a rozdělení majetku (to ty protislužby, chjo), omlouvám se, pokud to zní jako obchod, ale znáte to samy, z mateřské toho člověk moc nepořídí...
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    FIFI: to je super!! ale já si vzpomínám, že jsme něco takového se ségrou taky furt vyráběly, dokonce jsme dělaly jakési papírové "loutky" :)) taky zhruba v tomhle jednoduchém provedení.
    FIFI
    FIFI --- ---
    LIONA: Prave ze nas to vzdy prekvapi, co novyho ji napadne :-)
    LIONA
    LIONA --- ---
    FIFI: Je vynalezava a sikovna.:c))
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    fifi:pekny:)
    FIFI
    FIFI --- ---
    Moje dcera si ted casto vymysli ruzne postavy a zvirata. Vyrabi z to papiru, vzdy vystrihne jednotlive casti a pak to k sobe slepi. Musim to vzdy vyhazet, kdyz neni doma, jinak bychom tim meli zabordeleny cely byt.

    Na ukazku pro jsem ji dnes nafotila i s jednim vytvorem, to pry vyrobila sebe :-)



    This file was attached to message.
    LIONA
    LIONA --- ---
    FIFI: Hezke, je sikovny.
    FIFI
    FIFI --- ---
    Syn si prinesl na dodelani ze skoly slunecnici. Okvetni listky jsou z krepaku nalepene na kruhu ze ctvrtky a na ctvrtce jsou nalepena seminka. Syn mel ve skole spatne lepidlo (takovy ten Kores - vysouvaci tycinka) a seminka slunecnice nedrzela, tak to s manzelem doma nalepili Herkulesem:



    This file was attached to message.
    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    co vypadá děsně dobře je vzít tenký papír na pečení nebo podobný jemný průsvitný papíra čtvrtku tvrdého paíru, průsvitný papír natřít nějakou barvičkou, na čtvrtku si něco nakreslit - např motýla, vystřihnout ho + nějaký dírky, čtverečky, hvězdičky etc. a pak celou čtvrtku podlepit tím barevným papírem, nebo jenom mezery, je to na vás... je to samozřejmě věc na okno :)

    co je dobrý pro trénování dětí - nemyslim úplně těch malejch - v jemné motrice je nechat rozstříhat obrázek na 3x3 čtverečky a nechat je nalepit přesně s milimetrovou mezerkou... samozřejmě se správným nalepením i s náležitou ozdobou :) a dělat s nimi proláže - dva obrázky rozstříhat na stejné proužky (proužky každého obrázku zvlášť zezadu očíslovat!) a nechat je lepit je přesně vedle sebe nebo zase s malou mezerkou, vypadá moc dobře, je to efektní při dvou obrázcích typu animace a zas je to na tu motoriku..
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    my jsme ted s detma ,ktere jsem hlidala vyrabeli loutky z drevenych varecek a dopadlo to fakt krasne,skoda,ze nemam digital,staci jen nejake bavlny na vlasy,fixy,terba i kusy nepotrebnych latek na saticky,ale ty se daj vyrobit i z papiru,ted jsem cetla pribeh o jedne pani,ktera nechvala sve deti malovat po celem byte na zdi,aby rozvyjely svou predstavivost.
    WOOK
    WOOK --- ---
    FIFI: suprrr!
    SHERY
    SHERY --- ---
    nevite nekdo presny pravidla k twistru- pro 2 i vice lidi... ?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    FIFI: to je krasny -))) ale to pro pani ucitelku je fakt dojemny.... :-)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    fakt sikovna :]]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam