• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MAKU
    MAKU --- ---
    ZEMINO: imo je to uvítací "hymna" skoro na všech cvičeních - u nás se to pro prcky používá dokonce i v sokole místo klasického sokolského pozdravu. Akorát teda jedna cvičitelka nám říkala, že z psychologického hlediska je to lepší upravit na "dneska si to užijem", protože ta verze o nezlobení není úplně ok (podsouvá to dítěti, že jindy zlobí a už dopředu se s tím kalkuluje, navíc i obsahově je "zlobení" dost vágní a negativní termín). :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    NACITALKA: my ten poslední verš používali na začátku cvičeni,kam jsme chodili,a děti kroutili ručičkama jao že nebudem! a na konci cvičení jsme ten konec měli,nashledanou za týden! .)
    MONKA
    MONKA --- ---
    PETJULE: taky čerpám z těchto stránek
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    http://pohyb-detem.cz/basnicky tady jsou nejake basnicky, v popissech kurzu pro deti se lze inspirovat...

    no a kdyz byly deti male, a nekdy i ted, tak jsem nasla basnicku:

    Dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje]
    dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje...]
    dneska mame krasny den, [...a pri narovnavani udelat velky kruch pazemy, nahoru, co nejvic dozadu a po stranach zpet do rovneho postoje, prsty natazene, hlava vzprimena, nezaklanet]

    nozicky jsou na dupani, [dupat nohama, sousedi nesousedi]
    rucicky jsou na tleskani, [tleskat ru-cic-ky jsou na tles-ka-ni]

    dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje]
    dobry den, [hluboce se uklonit, prsty na zem a zpet do rovneho postoje]
    dneska zlobit nebudem. [otacet hlavu doprava doleva, klidne, pomalu] - ad ten posledni vers, nelibi se mi moc to slovo zlobit v tom, proc nekomu porad zminovat nejake zlobeni, tak jsem tam rikavala treba "ted si neco zahrajem" nebo tak, co me napadlo...
    MALKE
    MALKE --- ---
    PETJULE: Ha, super! Sice je tam spousta věcí pro starší děti, ale ty pohybové básničky budou použitelné už teď a vatovou tyčinkou konekonců taky může vyťukávat slunce matka. Díky!
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    MALKE: co tuto http://www.predskolaci.cz/ ? Přijde mi to poměrně všestranné a některé nápady mě fakt baví.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Ahoj, hledám tip na nějakou knihu / stránku / něco, kde bych našla co nejvíc činností pro dvouleté dítě (Google znám, hledám něco osvědčeného, nejlíp "vícerozměrného" a blbuvzdorného a la "lepíme oslíka ze starých pohlednic, trefujeme se do terče, vzděláváme dítě veršem a písní, tleskneme vždycky na třetí slabiku").
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KOPRETKA: to je fajn, mít mamku v MŠ :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    já sem ted od mamky ze školky získala několik cd s výukou. Na každem je něco jiného.. dají se volit různé stupně obtížnosti. je tu pexeso, bud proti někomu,nebo sám s počítačem. pak takové ty věci, jako že je napsáno písmeno Aa a na tabuli sou jablíčka, v každém nějaká píjsmenka a ty máš za ukol kliknout na to samé. pokud je to špatně, řekne to je špatně a řekne i jaké písmeno tam je. No a když dobře, tak to pěje chválu, a pokaždý trošičku jinak, tak se to neomrzí.. hrají se různé kola.... Nebo třeba zase A sou obrázky a máš najít ty co začínají a.. a takovéto různé úlohy.. moc hezký.
    počítač máme u nás všichni. Muž je IT, já účetní, takže nás u toho vidí sedět docela často.Počítač podle mě není špatná věc, ale rozhodně jí chci naučit, že je to k získávání informací, učení a pracování. Hlavně at chci nebo ne, tak je to budoucnost. A jediný co můžu doufat,je že mi v deseti nerozšifruje všechny hesla. Jinak na pohádky koukáme večír místo večerníčku(nemáme tv). Ale i na druhou stranu jí ted zapíšu na keramiku a na balet. hodně se v létě snažíme trempovat, takže PC u nás není na prvním místě.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    :]] taky jsem byla paran, no, my oba s muzem pracujem prvazne na pocitaci, tak jsem je pri praci kojila, oba ty dva roky, takze se do toho vesmes vzily, no a koneckoncu tu jsem abych to regulovala co na tom delaj... a mluvim s nima o vsem, vyhledavame informace, porovnavame, no a se dvema aktivistama je kazda dalsi cinnost dobra, kterou se muze vystridat ta co uz nebavi...
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    NACITALKA: fakt jak začala sedět? já mám asi nějakou fobii z PC, náš David je unešený od mala z jakékoli techniky (celý tatínek) a mám nějaký vnitřní strach, že kompu bezmezně propadne (taky jsem dokázala pařit Machinárium pár dní v kuse, muž si vydrží s technikou hrát nonstop pořád) snažím se ho od počítačů v domácnosti držet dál, umí je zapnout /vypnout, chápe že myší se ovládá plocha, a to si myslím prozatím stačí....čím později začne pronikat do světa IT tím imo líp :D
    RANA
    RANA --- ---
    _AMBRA_: pouzivame akrylove barvy...v kvetnu oslavi tri roky..malovani fakt miluje a peclivy to on proste je alespon co se tvoreni tyce..
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    preklepum se zasmejte ;]]
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    jinak, vcera jsme samozrejme nastydly, takze jsou doma, musim pracovat a tak ted koukaj oba na tohle, ma to takovou uklidnujici hudbe, mirecek si k tomu na googlu dohledava informace, prepise si nazev na papir a pak do googlu, takze u toho cte a pise atd., anicku bavi to skrolovani

    http://images.4channel.org/f/src/589217_scale_of_universe_enhanced.swf

    (unzoooom)


    jo a jeste jedna moc pekna stranka http://www.poissonrouge.com klidne hry, bez casoveho omezeni nebo sbirani bodu, dite neni zklamany nebo ve stresu, jen musite na zacatku odkliknout prosbu o prispevek... je tam strasne moc veci, anicka s tim zacala snad jak umela sedet, klidna hudba, hezke barvy, poucne, nekycovite...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KOPRETKA: jak jsem se fotila na to ism a popsala sebe, tak anicka popadla fixku zmizela v pokojicku a zachvilku prisla
    a pry ze ma na sobe napsany zpravy i na brisku a nozickach ,)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    NACITALKA: hele a při čem se zmalovala tou fixou? .-)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    RANA: čím na ty kameny malujete? akryl.barvama?
    a jak starý je tvůj Picasso, vypadá neuvěřitelně soustředěně, máte doma parádního výtvarníka :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TULENI: jeste nam chybi labrador a budem jak z reklamy ;]]]
    TULENI
    TULENI --- ---
    NACITALKA: jojo je, resp. jsou oba :) a ano, je to opicka malicka a vzhledem k tomu ze pasmina uz nestacila tak jsem ji usila meitai a je to o dost lepsi manipulace :)

    hele je to zajimavy, Mira u vas je trosku Miry ale jinak mi prijdou taky oba vic na tebe, asi ty blondaty vlasky, by clovek nerek ze ty blondaty geny budou tak silny :))
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    TULENI: obe jste nesly miminko? :) mirecek nosil, kdyz jsem jeste nosila anicku, medvidka v satku :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam