• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ted by me zajimalo, jestli znate osobne nejakou takovou "dnesni" maminku, ja totiz nikoho? otazku myslim zcela vazne...
    protoze ty duvody, ktere vyjmenovavate, ze odrazuji, me spis prijdou jako plus...
    MAKU
    MAKU --- ---
    KLAARKA: Podle mě se snažíte moc pěkně - ta dobře tématicky vybraná celotáborovka, i graficky parádní zpracování (fotky a koláže na FB). Imo máte trochu nevýhodu, jestli fungujete "jen" jako letní tábor - děti, které tábornická romantika zaujala přece často do nějakého oddílu chodí i přes rok a jezdí pak na tábory s ním. (Dnešní maminky uvažují dost různorodě, řekla bych. Když sleduju (jen) Nyxí diskuze a vidím ty diametrálně odlišné způsoby výchovy, přístupu k rodičovství, mateřství i trávení volného času, tak mě to někdy až překvapí...)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MAKU: jojo, já si tohle všechno uvědomuju, ale stejně jsem se snažila přemýšlet i o tom, jak dnešní maminky uvažují a jakým způsobem je vhodné jim tedy tábor představit, aby pochopily, co je na něm tak jedinečného a zábavného, aby se nebály tam děti pustit a abychom je přesvědčili, že je to navíc hodně laciný způsob, jak dětem zajistit kvalitní trávení volného času.
    zdá se mi, že trochu selháváme, když svoje nadšení neumíme náležitě prodat. ale asi na to neexistuje jednoduchý recept :)
    MAKU
    MAKU --- ---
    KLAARKA: imo klesající zájem o tábornické aktivity bude souviset s postupnou změnou životního stylu od revoluce: v současné generaci rodičů (dětí ve věku, kterých se tábory týkají) je čím dál více těch, co s táborovou romantikou sami nemají zkušenosti a dětem takový způsob trávení času tedy ani nenabízejí. Můj muž je ještě z generace, kdy (pionýrským) tábořením prošlo 99 % dětí, protože neměli nic moc jiného na výběr. Za mne už to byla sotva čtvrtina třídy (skaut či jiné tábornické oddíly), třebaže v té době byl asi největší boom indiánsky orientovaného táboření. Teď se ve třídách objevují hádám tak 1-2 jedinci, co navštěvují nějaký tábornicky zaměřený oddíl, na letní tábory se jezdí za angličtinou, koníky, počítači atd. - každopádně jsou to tábory s kuchařkou v kuchyni, teplou vodou v koupelně, elektřinou, na sporty vybavenýmu hřiši atd. Hodně rodičů ani dětí (a právě zájem rodičů podle mne může zvýšit zájem dětí - ostatně rodič je ten, kdo tábor vybírá) si dnes už neumí představit, co je jako zábavného na táboře, kde si děti sami musí vařit, štípat dříví a koupat se ve studené vodě. Chtějí být (nebo děti mít) čisté, v teple, v pohodlí... S propagací to až tak souviset nebude - třeba Skaut se snaží mediálně propagovat dosti a stejně mezi dětmi nijak zvlášť "trendy" není.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    KLAARKA: Taky se mi to líbí, ani si nemyslím, že by dítě potřebovalo nějaký specializovaný tábor. Vzhledem k tomu, že já jako malá na žádné tábory nejezdila, rodiče mě to neumožnili, chci tohle svému dítěti rozhodně poskytnout. Takže vydržte, zrovna se vám vychovává další malý táborník :-)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    TULENI: _AMBRA_: děkuju moc oběma.

    ono je to tak, že když jedou děti jednou, jezdí pak až do konce základní školy, 90 % vedoucích jsou sami bývalí táborníci. nedaří se nám zkrátka přesvědčovat maminky, že se nemusejí bát s námi pustit špunty na dva týdny "do divočiny", že se jim děti vrátí možná trochu umazané od bláta, ale úplně šťastné. pořád hledám, kde je chyba, zkoušeli jsme už tisíc různých způsobů propagace, takže jste mi vlastně moc neporadily, ale zato alespoň pěkně povzbudily :). budu to tedy zkoušet dál, díky moc!
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KLAARKA: tak to fakt klobouk dolů a škoda, že se potýkáte s úpadkem dětí :/ když vydržíte ještě pár let, určitě vám nějaké táborníky odchováme :D
    TULENI
    TULENI --- ---
    KLAARKA: me se to jako taky dost libi, dost se tesim az nase deti dorostou do moznosti jet na tabor...ja jezdila prakticky od narozeni s mamou a pak sama az do "praktikanta" a chci aby si to moje deti taky uzily a odzili, klobouk dolu ze to delate pro radost! :)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    _AMBRA_: díky moc za reakci.
    3200 je se vším všudy, myslím, že máme snad nejlevnější tábor v republice :) je to klasický lowcostový tábor (tj. cena je vlastně za stravu-dopravu-odměny pro děti-vstupy na výletech), jinak se neplatí nic, tábořiště je naše a vedoucí pracují zadarmo pro radost :)
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    KLAARKA: zběžně jsme mrkla na vaše stránky a nevypadá to vůbec špatně...14 dní za 3.200,- to je bez stravy?
    (v Teplicích stojí ŠVP na 1 týden 4.tis...) ale o cenách táborů nemám přehled, takže fakt nevim jak se to pohybuje, tu vaší cenu bych ale klidně dala :)
    fajn je, možnost rozkliknout každého vedoucího (člověk má hned takový lepší pocit:)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    ahoj, chtěla bych se vás zeptat na malou radu. organizuju se skupinou kamarádů-vedoucích už léta dětský tábor a poslední dobou trochu trpíme odlivem dětí. náš tábor je klasický, stanový a mně se zdá, jako by se dnešní maminky bály pustit svoje děti a dva týdny "do divočiny" bez tekoucí vody a elektřiny. snažíme se všude možně tábor propagovat, ale nejsme moc úspěšní. dneska se spousta táborů profiluje přes různá zaměření: na angličtinu, moderní tanec, terénní auta, koně... jakoby klasická táborová poetika nebyla dostatečně přitažlivá, zdá se mi, že je to dnešním maminkám málo.

    tak bych se vás jako maminek chtěla zeptat, jak pro děti vybíráte letní tábory vy, co vás zajímá a jestli vás vážně tábor jako ten náš trochu odrazuje.
    tady jsou kdyžtak naše stránky:
    121.PS BOR - Bratrstvo Opravdových rytířů
    http://www.skupinabor.cz/
    https://www.facebook.com/letni.tabor

    budu ráda za jakékoliv případné rady, co se vám v naší prezentaci nelíbí, hodně se snažím přemýšlet o tom, jak nás vidí maminky a co bychom měli zlepšit nebo lépe vysvětlit.

    omlouvám se, pokud je můj dotaz OT, kdyžtak mě odkažte na lepší klub. děkuju!
    KEYA
    KEYA --- ---
    _AMBRA_: V Tescu v Praze na Národní mají celé oddělení, kde je mají... možná i tady u nás v papírnictví by měli... Jaké potřebuješ? Mohla bych ti je koupit a poslat za nějaké normální poštovné :).
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    NACITALKA: no, nechce se mi dávat ranec za poštovné, ale asi mi nic jiného nezbude :/
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    a co e-shop?
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    holky, poradte, kde se dají sehnat ty tlusté pastelky Stabilo??
    u nás jsou 3 papírnictví, v žádném o takových pastelkách nevědí !!
    Seženu je třeba v nějakém marketu Tesco, např.?
    díky
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    QUAACA: :]]]
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    NACITALKA: já si chci jít hrát k vám! :-)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ale! uzasna na tohle je zelatina, jak prodavaj takovy pytliky na dorty, me to teda neprijde k jidlu, ale da se s tim dobre patlat a pozorovat, jak se to klepe, jak je pruhledna, hnacat rucickama, mackat...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ZEMINO: ale trosku bacha na ty "chemikalie", loni jsem detem udelala taky superbublinkovou party ve vane, s pripravky pro deti, dcera strikla synovi kousek peny do oka a cely vecer mel jednu zornici uplne roztazenou, starala jsem se v tu dobu jeste o nemocnou babicku a byla jsem fakt vydesena, na ambulanci rekli at pockam do rana, ale uz to nechci zazit...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ehm, trosku se nam to prepenilo, snad nebudou nasledky :]]]

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam