Achjo, jedno dite ze skolky mi dela starosti, muj malej tam uz nechce chodit, protoze ho bije, nebo podnecuje ostatni k takovymu nepratelskymu jednani, a to i vuci moji dceri - vcera se ji zacal s dvema jinyma smat, jakym zpusobem ji svacinu, okamzite jsem zakrocila a snazila se jim vysvetlit, ze to ublizuje, ze se nemaj jinym posmivat, tezko to napsat, ale snazim se jim to vysvetlovat tak, aby si sami na sobe predstavili ten pocit a nedelali to, ne zle, ale vazne, protoze tohle chovani nelze podporovat... tesne predtim mu i ucitelka velice vecne vycinila, kdyz nejakyho kluka bouchnul.
Nejvetsi problem jsou ale jeho rodice, jsou hodni, i ten kluk neni "zly", jen mu nedavaji mantinely kdyz je potreba, tata mu rekne "pockej doma si to povime" - k cemuz myslim ze nedojde a dite pak uz stejne nevi o co se jedna.
S detma si o tom hodne povidam, o moznych duvodech, proc se tak ten kluk chova, aby umely jasne rict Dost, tohle se mi nelibi!, nenechaly si tim srazit vlastni vedomi, rekly to ucitelce [coz uz jsem rada, ze se moc nenadava na "zalobnicka" - protoze veci se musi rikat, nelze to nechat byt]
S jeho mamou jsem mluvila uz pred dvema lety, kdy malyho shazoval na zem kdyz jen kolem nej prochazel... obavam se proto, ze se to nezlepsi, pokud rodice nezacnou jednat... reknu jim to znovu, nemohu to nechat jen tak, zbytecne by si ublizoval i jejich syn.
jak tohle resite?