• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    NACITALKA: ze nas tabor slavi letos uz tricate vyroci :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    jestli mají vaše děti rády Čtyřlístek, tak se dnes otevírá NAUČNÁ STEZKA okolo Máchova jezera, viz http://www.kudyznudy.cz/Aktuality/O-vikendu-se-otevre-naucna-stezka-Ctyrlistku-v-Dok.aspx
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    ať žijou domečky, schovky a stany...a hlavně kámoši! :) a velikonoce :))
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    tak u nás dnes sněžilo!!!
    díky tomuhle auditku vím, jak špunta zabavit .)

    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    EVELINA: hned jsem něco zkusila :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    PINDRUSEE: musim nekdy koupit alobal, uplne jsem zapomela jak se s nim da tvarovat :]
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KLAARKA: supr, na pozvance je v malem okynku dole cislo 30 s vykricnikem, co znamena? :]
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Milé maminky, protože mi před krátkou dobou mnohé z Vás radily, ať kromě tábora uspořádáme také nějakou akci během roku, rozhodli jsme se pochlapit a připravili jsme na duben dvě veselá odpoledne plná her, soubojů a soutěží na dvou základních školách v Praze (ZŠ Jižní na Praze 4 a ZŠ Na Slovance na Praze 8). Odpoledne je určené pro děti od 1. do 9. třídy, ale nějaká zábava se najde i pro mladší. Dorazit může úplně kdokoliv. Moc rádi Vás tam i s Vašimi princeznami a rošťáky přivítáme, tak doražte!
    Tady najdete odkaz na události na facebooku a taky na naše webovky:
    https://www.facebook.com/events/351572991560911/
    https://www.facebook.com/events/279025788842799/
    www.skupinabor.cz
    EVELINA
    EVELINA --- ---
    koukněte sem - moc pěkný blog grafické designérky a ilustrátorky...a hlavně, co já oceňuji, spousta nápadů ke stažení a vytisknutí
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    takhle sme včera večer blbnuly:)) krásný sříteček:)) moc srandy bylo:))
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    v Tchibu mají teď kolekci pro kreativní práci, tak se vám třeba bude něco hodit :-)

    Kreativní zpracování papíru, šperků a textilu
    http://www.tchibo.cz/Kreativni-zpracovani-papiru-sperku-a-textilu-t400006416.html
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KLAARKA: hlavne nam dej vedet! :]
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    KEYA: děkuju! o nějakých akcích během roku určitě budeme uvažovat, nejsi první, kdo mi to píše. uvědomujeme si to samozřejmě i sami, jen hrozně bojujeme s časem.
    ZEGA: jé, moc děkuju :) každá takováhle pochvala hrozně povzbudí.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    behani s draky

    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SANTAL: jj, oddych na hristi :]] a jeste lepsi je dovolena u more ;]
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Tak to s tím vajíčkem je supr, díky, použiju (čtyřletý před časem shodil ročního brášku z palandy, málem jsem měla infarkt, naštěstí nic než boule :-(

    Malý ve 13m vylezl (a slezl) na tu horní palandu, sám. A znáte to, neuhlídáte je permanentně... nyní má 20m, jít na dvůr - kde jsou prolejzačky - pro mě není žádný oddech, ale permanentní napětí; cochvíli je nahoře (úplně nahoře, aby bylo jasno, sedí na nejvyšší šprucli) a skáče dolů, do visu za ruce - pak je to "mámo, chytej, až se pustím" - ale ono i než se spustí, je to o infarkt, zda nepovolí ruce... A zakazování prolejzaček smysl prostě nemá. Zejména, je-li tam ten starší a 10 dalších dětí, že.)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    KOPRETKA: ja vajickem ucim krehkost zdanlive tvrdych kosti, predevsim lebecni, na vajicko si zatukali jak je tvrde a pustily do kybliku... Pak uz si davali vetsi pozor.

    A protoze bydlime v poslednim patre a pred okny mame jeste pres metr siroky parapet, ktery laka, uz od narozeni jsem jim ukazovala jak jsme vysoko na protejsim dome, ze staci jen jednou spadnout a je konec, dole je beton. A i kdyz jsem si nechtela moc vymyslet, tak bezvadne zafungovalo, ze kdyz ma okno otevreny ruce, a ja tam nebudu, tak te vezme a vyhodi. (pri tom jsem je zezadu prudce chytla a zvedla do vzduchu) To jsem teda musela uplatnit predevsim po vymene oken na jednokridla, predtim jsme meli ty stary zabezpeceny retezem. A stacilo to rict dvakrat kazdymu, pak uz povyrostli a to jsme uz vysvetlovali jak teleso muze prepadnout pres okraj, teziste atd. A to se hodi pak uz vsude, kde se clovek naklani pres okraj... Nikdy se nemuzu spolehnout, ze vzdy bude vse zavrene a bezpecne zejo, musi vedet sami co s telem a gravitaci..

    A na horky sporak (pouzivam teda jen zadni plotynky pokud neni nutne) jsem kapla studenou vodu a ten vysledny efekt je ohromujici, a sahnuti na horka dvirka trouby zvenci, par fotek popalenych deti na googlu, nejsou vydeseny, ale vedej kde si dat pozor...
    Sestricce se vylil hrnek temer vlazneho caje do klina, slezla ji tam kuze, byla na Vinohradech a na tu navstevu tam uz nikdy nezapomenu, a kdyz jsem byla mala byla jsem v nemocnici s holcickou ve velky ordinaci a sundavali ji tam spalenou kuzi z rucicky, to uz nechci zazit.

    A jinak vzdy upozojnujeme kdyz nekde neco je, jako otevrena trouba, ostry noze v mycce, horky pekac...

    Pak mam v oblibe knihy o anatomii, na nich se da lehce vysvetlit proc nechodit s kartackem v puse, drzet nuzky pri chuzi za ostri smerem dozadu, vydlicky hroty dozadu, neusnout s necim v puse, srovnat si pasy v aute, necpat telo to uzkych prostor, neschovavat se ve spotrebicich, nechodit k nekomu kdo seka travu zezadu, ke psovi zezadu, rozhlizet se vzdy atd. Vsak to znate :) protoze "copak ti maminka nerikala...?"

    Sama si vybavuju spoustu veci co me mama ucila a mam je tak pevne zakoreneny, vsechno mi poctive opakovala a vysvetlovala a ji jeji rodice, tak to asi mame v rodine :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam