• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    VERONIKA22: domaci plastelina super!
    ZARZAROSA: a ty karticky se zviratkama urcite zkusim, ty ho stopro potesi ;)
    No tak bezva, diky, diky!
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Nabídka - Pondělí, 25.11. - LIDL - správná volba. Kvalita je u nás na 1. místě
    http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-DCE8D941-D9CB1836/www_lidl_cz/hs.xsl/nabidka.htm?id=36
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    FOXOVA: chachaa, tu by celou sezral ;)) ale muzu zkusit, hned ji koupim..dik
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    ZARZAROSA: je to prevratny! tyhle "obycejny" veci jsou nejlepsi :) kdyz on u niceho nevydrzi dlouho no, odrazedlo ho bavi presne asi deset sekund, na pohadky mi uplne prdi.. Jediny cim se sam zabavi je oblikani bot a teplaku a hazi si drobny do kasicky :)
    Moc se mi libi hra na vylet, batuzek miluje :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    BARETKA: plastelina, u nas je to naprostej zazrak....:))
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SEVERINE: řekněte mi, kdy to ta maminka dělá??? myslíte, že má tak hodné dítko, které u toho třeba kouká? a hned si s něčím hraje? Já třeba kreslit s holkama zatím nemůžu-hned kreslí se mnou do stejného, když to nedovolím, vztekají se... když spí, tak sotva stihnu provozní věci a ... internet. Ano, to bude ono... :(
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    SEVERINE: jo a na odkaz kouknu, dekuju! Je to tezky, miluje byt venku a koupat se a ani jedno nemuze, tak se musim snazit, aby nebyl uplne zpruzenej..a ja taky :))
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    BARETKA: + k tomu, cos psala: koukáme na pohádky (:/ ... s komentářem - já říkám, co se zrovna děje, aby u toho vydržely), přesazování kytek (domácí pískoviště, chce to trpělivost), jezdíme doma na odrážedle. dlouho se cachtají ve vaně, házíme si s míčem, kutálíme. Vyndaváme a zandaváme obsah šuplíků, třídíme příbory do příborníku, stavíme opičí dráhu - já "předcvičuji" a holky lezou za mnou, dobrej je tunel. hrajeme na koníčka. duplo zabaví na dlouho. Koukáme z okna. věším prádlo a nechám si podávat, u každého oblečení zkoušíme ukázat, kam se to obléká. Od roku a půl začaly fungovat autodráhy ale jen ve smyslu, že já prstem ukazuju, kam se jede... trochu funguje i divadlo, nebo stínohry... ale vše je to na chvilku, chápu. Kreslení vydrží dlouho, když já kreslím, a říkám, co to je, nechávám "vybarvit (=začmárat vše), nebo nechávám "hádat" (resp. haf haf a auto :)...) různé přendavání věcí z jedné krabičky do druhé nebo ze šuplíku do krabičky. Teď je aktuální "hra na výlet" ale ony už dobře chodí - nandají si batůžky a chodíme po bytě a ukazujeme si, kde co je...
    asi nic převratného, že...
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    SEVERINE: o vikendu jsme jeli marodit k babicce a dedovi, tam jsem ho vzala na zahradu.. Sice mu stoupla trochu teplota, ale byl evidentne stastnejsi..;) Jeste prokoumam, kam bych ho mohla vzit u nas..nerada bych nekoho nakazila, to by me mrzelo

ALCATOR: krmeni ptacku neni vubec spatnej napad! Momentalne oblibeny zvire.. ;) A ten photocatching by asi jeste nepobral..

Kazdopadne diky za rady!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BARETKA: ještě sou dobrý inspirace tu - http://zlesa.blogspot.cz/
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BARETKA: možná zkuste číhat na ptáčky - udělejte za oknem krmítko a sledujte, zda nějaký přisedne.

A pro vyblbnutí doma se dá udělat "Domácí photocaching": Vezmeš mobil a uděláš detailní fotky mnoha zákoutí v bytě - stůl ze spodu, radiátor zpoza postele atd. Když jsou rozmazaný, tak to zas tak moc nevadí.

Fotky buď vytiskneš a vystříháš, nebo nahraješ například na tablet (a nebo i necháš v tom mobilu), a dítě pak zkouší najít, kde byly jednotlivé fotky pořízeny.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BARETKA: nedalo by se jít na chvíli ven - okolo baráku na odrážedle, nebo jen tak s holinama a pláštěnkou šlapat do louží? nebo na hřiště ukrutně brzo / pozdě, abyste tam určitě nikoho nepotkali? pro mý syny je povinnej pobyt doma delší dobu, když nejsou z nemoci gumoví, taky těžko snesitelnej.
    BARETKA
    BARETKA --- ---
    Ahoj! Poradte prosim, co se da jeste delat s 16m ditetem? Syn ma nestovice a musime byt 14 dni doma, pomalu mi dochazi napady.. Hrajeme si s hrackama, kostkama, prohlizime knizky, tancujeme, u pastelek vydrzi jen chvilku..pomaha mi s domacimi pracemi, hrajeme si na vareni, manzel dneska povesi houpacku, zveme navstevy..zacina to byt pekelne dlouhy a ja uz nevim, cim ho zabavit. napada vas jeste neco?? Diky moc
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERONIKA22: Ale tak děti můžou navrhnout siluetu toho, co se vyřízne, eventuelně vystříhne, může to být cokoli - domeček, tvor, strom, vanoční stromek, sněhulák... a nemusí to být zrovna na dárku ")
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Zase to není pro děti ale přijde mi to hezký :o)
    ADD
    ADD --- ---
    ANICKAJEDNICKA: Asi záleží na tom, jestli tam ty lidi znáš. Já bych to zvažovala, pokud by mi směřování komunitní školy byly výrazně blízké a se státní školou bych měla problém (třeba dítě vyfasovalo opravdu problematickou učitelku). Obecně se mi komunitní školy pro první stupeň líbí, ale zatím jsem nenarazila na žádnou, která by mě nadchla - je jednodušší doma doplnit oblasti, kterým se ve státní škole vůbec nevěnují, než měnit něco, co v soukromé škole podají zajímavě, ale neshoduje se to s mými názory.
    NIAM
    NIAM --- ---
    Včerejší večerní činnost (původně jako dárek pro dědu k svátku, ale trochu se to zvrhlo) - vykrajování tvarů z marcipánu a zdobení jmény babiček, dědečků a kamarádů cukrovými písmenky. Původní idea byla úplně jiná (chtěla jsem modelovat 3D), ale vběhla nám pod ruce písmenka, a protože písmenka u nás zrovna frčí, bylo jasno :-)
    Marcipán je z Lidlu a musím ho pochválit - dobře se táhne a není přeslazený. (Písmenka ze stejného zdroje).

ANICKAJEDNICKA
    ANICKAJEDNICKA --- ---
    ahoj:)
    mela bych dotaz a vlastne me zajima vas nazor:)
    mam dve deti, ktere navstevuji statni skolu+skolku, ale v miste bydliste mam i komunitni skolu, kde mi jeji uceni a vzdelavani je velmi blizke. co si o takovych komunitnich skolickach myslite vy?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    ZEGA: píšu ti +15. díky mnohým se inspiruji!
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    DARJEEL: Ja to tiskla na tlusty papir, nejaky canon crafting paper..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam