• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: 6000,- Mam to ted prvni mesic a majitelka nastesti pocka, zatim splacim jak to jde...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: kolik platis mesicne najem?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    RYBKA: To je dobry napad! :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NACITALKA: Nebo udělat nějaké dva "tarify" - třeba pro skupinku do 5 dětí 150 na hodinu a pro větší skupinu víc? Pokud tam budeš započítávat i nějaké občerstvení a materiály, je to obhajitelné.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    JELLYBEAN: Mas pravdu, to musim promyslet jinak, tady jsem vhodila do debaty vlastne uplne prvni kalkul, proto jsem vdecna za pomoc... :)

Koukala jsem se ted na webu na nejake jine ucebny k pronajmu a je to v prumeru za 150Kc/hod. To by slo, co rikate? Bez priplatku za dite.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    NACITALKA: osobne si myslim, ze si opravdu beres malo...jak cena 100,- ve skupine, tak 200,- za individualni hodinu. A ze zkusenosti vim, ze se vzdycky najde nekdo, kdo bude nadavat, ez je to drahe. Ty sama moc dobre vis, kolik energie a nakladu, ktere nejsou videt, do toho davas - vubec se tim nenechej stresovat a stuj si za svoji cenou.

Na druhou stranu ale vidis, ze pokud si od tebe bude chtit nekdo prostor pronajmout pro sve volnocasove aktivity, bude muset s cenou dost vysoko (aby se mu to vubec vyplatilo). V hlave jsem dosla k castce cca 7.000,- za rok (kdyz pocitam v prumeru 35 lekci za skolni rok) . Coz je dost.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NACITALKA: díky :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    LAURA: Pokud je nemá ukotvené, tak bych to taky nepřeháněla může se objevit zmatek, sama jsem bilingualni a třetí jazyk jsem se učila od pěti cca.. Takže času dost.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NACITALKA: jasný, mně jen přijde, že u toho bilingvního dítěte by asi bylo lepší dát mu prostor ukotvit si ty dva mateřské jazyky a další přidávat až později.. nebo se pletu?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    LAURA: No v úterý mám právě tyhle menší děti okolo tří let, a docela to jde, berou ten jazyk prirozene a pomalinku se ho uci pouzivat, už druhou hodinu použijí třeba některé barvy samy od sebe atd., spíš je důležitý aby umělo mluvit, vyslovnost se uci bez problemu... Ale neocekavat ze budou mluvit na povel, to je jasny :) mají dost času, každý svým tempem, buď je aktivní samo, nebo pozoruje ostatní a tím se taky učí.
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    BEBERA: Aha. :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANDRASTE: tam mělo byt "skoda, ze nejsem z Prahy"...:)

NACITALKA: ono to vedle dotovanych kurzu za 60Kc/hod vypada hodne, o tom zadna :(
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    BEBERA: Když kouknu na FB na adresu "Ich kann Deutsch", tak je tam Praha 4, Podolí. :o)
    LAURA
    LAURA --- ---
    NACITALKA: :( no, co na to říct.. já bych se vůbec nezdráhala takovou cenu zaplatit a přemrštěné mi to vůbec nepřijde (ale mám doma učitele angličtiny a tak vím, co práce za tím učením jazyka je). Od kolika doporučuješ výuku NJ? Synovi je 3 a 1/4, je bilingvní (ČJ, AJ) a o němčinu bych určitě měla zájem. Ideálně jsem si říkala tak od 4 let..
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: To jo, když jsem do školky dala loni první plakát s 200 na hodinu, nějaká babička velmi nahlas a důrazně na celou šatnu nadávala jací to jsou zloději, jak si tohle může někdo dovolit, no já se hambou málem propadla, nezmohla jsem se na reakci, ale chápala jsem ji, nevidí do pozadí a vím že to není levné... velmi mne to mrzelo. Proto jsem pak šla s tou cenou tak dolu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: Skoda,ze nejsi z Prahy, hned bych k tobe syna poslala :) Jak to popisuješ, je to skvele. Tech financi je mi dost lito, taky bych za výtvarnou nemcinu ocekavala vic nez 100 Kc/hod...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: I když dalo by se to pojmout jako téma, ve tmě...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: A přesně, z největší části to dělám protože mne to baví a cítím určitou zodpovědnost jako dospělé osoby učit děti když jsou právě lačné a je to potřeba... Už bez toho učení asi taky nemůžu žít a je to strašně náročné musím se opravdu hodně učit, abych dokázala dobře odpovědět, neodbývám to "nějakou povídačkou", chci aby pokud možno pochopily co je zajímá, aby je to bavilo, aby to samy chteli, aby si mohly vybrat, byly sobestačné a uměly si pomoct a pomáhaly... asi je to moje OCD .)!

Mohlo by to probíhat pouze slovně bez svačiny ve studené mítnosti na zemi, ale nemusí.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: Treba tu vytvarnou nemcinu jsem nasadila na 100Kc za hodinu, delam dvouhodinovky a material vetsinou dotuju ze sveho, nebo mi musi pomoct manzel :/ ale nekteri rodice mych zacku by dali i vic, ocekavali 200Kc/60min. Proto uz nechci moc zlevnovat, abych to mohla udrzet... V te cene je proste prilis polozek, ktere vyplyvaji na povrch behem provozu... A nechci klesat s urovni a nabidkou. Sama vydelavam ve sve praci max. 6000. Takze chapu, ze ne kazdy si to muze dovolit, ale treba zbyde na nekoho potrebneho, kdo by nemel doma moznost vyzkouset ruzne techniky, iPad, mluvici knihy, cizojazicne, terapeuticke nastroje... Deti se ke me tesi, chodej i o dvacet minut driv a nechtej domu. Tesej se i na kamarady, mam rozpeti od 3,5 do 8 let, vzajemne si pomahaji, ty vetsi vymysli ukoly, individualni mam jednu holcicku na 200/60min je velmi inteligentni, napul americanka a hodina je dost intenzivni, mluvime tremi jazyky nekdy i vice, skvele a rychle chape, jeji osm ale stejne se tesi, kdyz se objevi moje deti a chce se ucit i s nima ( rodice to vi).
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BEBERA: grant je dobré mít každopádně, celé to utáhnout jen z příspěvků na lekci je hodně obtížné, pravě proto, jak píše Nacitalka, že je třeba řešit materiál, úklid, nájem, lektorné,...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Jak se vlastně v Praze pohybují ceny kroužku? Syn chodí na výtvarný kroužek pro male děti a stoji to 60/hodinu (10 děti,2 Pani). Prijde mi to teda už extrém,bud na to maji nějaký grant,nebo to maji jako koníček,jinak to nechapu...materiál,příprava,nájem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam