• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    NACITALKA: asi jsem mimo, ale nemela by to mit mensi skupinka drazsi nez vetsi skupinka?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tak zas vymyslim to najemne, slo by 1-5 deti za 100Kc na hodinu a od 6+ deti za 150Kc? (vlastni deti bych mozna nepocitala? svoje taky nepocitam, protoze se mnou uklizej a podilej se na vyuce).

Chtela bych treba udelat seminare o stromech/rostlinach - kreslit, vytvaret tvar listu, typicke znaky atd. ..., uzlovani, nekdo by mohl delat matematicke a fyzikalni "tvoreni"..., historie - urcita obdobi...

Vim, ze jsou ruzna mista kde to videt, ale stejne jich neni dost, a tohle by se dalo vyuzit jako netradicni detsky koutek napriklad, blizko jsou obchodni domy... nemusi byt pravidelna dochazka ale mohlo by se jednat o urcity ciklus treba dvou az trihodinovy? od noveho roku bych zacala, co vy na to, mate nekdo zajem? muzete si vyhradit treba kazdou prvni sobotu v mesici od dvou to peti...

Ja mam ucebnu v pondeli od 16-17h, utery od 14-16h a ctvrtek od 14-16h.

Ale nejsem zamestnavatel! Byla by to volnocasova aktivita toho kdo chce! deti naucit neco rozumneho, praktickeho pro jejich samostatny zivot - Help me do it myself! :)

Ja vim, ze uz s tim otravuju ")

A taky predcitani by bylo dobre!
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    toto co sem davam je z D-cka z poradu "Sikulove". bohuzel jsem nevyfotila vysledek. tak jsme se do toho zabrali, ze jsem na to zapomela. kazdopadne je to velmi jednoduche, velmi rychle a vysledek je fakt super. zkuste! ....nalijte plnotucne mleko do talire. nakapejte ruzne barvy inkoustu tak, aby jste se nedotykali stetcem mleka, jen aby spadaly kapicky na hladinu. pote vezmete spejli, namocite jeji konec, staci jen velmi malinko, do jaru a tukejte tim pojarovanym koncem zlehka na hladinu mleka s inkoustem. obrazce, ktere se pred vami budou rozvijet jsou fakt uzasne. nakonec se da jeste prenest obraz na ctvrtku a to tak, ze ji zlehka polozite na hladinu, pote papir otocite a nechate uschnout. pote se da tento duhovy papir pouzit treba jako pranicko nebo podklad pro dalsi malovani....
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    JELLYBEAN: Hele, nejdůležitější bylo, že chutnal dobře, dala jsem tam poctivé suroviny včetně té poctivé mouky :p a že to děti bavilo! A drobilo jak sníh :)
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    NACITALKA: :-)) vidim, ze jsi na tom jeste hur nez ja
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Tak, poučení dneška, nepéct perníčky z polohrubé mouky.
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.569972243083690.1073741838.464752773605638&type=3

A pak jsme využili koberec a Lego :)

NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: 6000,- Mam to ted prvni mesic a majitelka nastesti pocka, zatim splacim jak to jde...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    NACITALKA: kolik platis mesicne najem?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    RYBKA: To je dobry napad! :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NACITALKA: Nebo udělat nějaké dva "tarify" - třeba pro skupinku do 5 dětí 150 na hodinu a pro větší skupinu víc? Pokud tam budeš započítávat i nějaké občerstvení a materiály, je to obhajitelné.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    JELLYBEAN: Mas pravdu, to musim promyslet jinak, tady jsem vhodila do debaty vlastne uplne prvni kalkul, proto jsem vdecna za pomoc... :)

Koukala jsem se ted na webu na nejake jine ucebny k pronajmu a je to v prumeru za 150Kc/hod. To by slo, co rikate? Bez priplatku za dite.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    NACITALKA: osobne si myslim, ze si opravdu beres malo...jak cena 100,- ve skupine, tak 200,- za individualni hodinu. A ze zkusenosti vim, ze se vzdycky najde nekdo, kdo bude nadavat, ez je to drahe. Ty sama moc dobre vis, kolik energie a nakladu, ktere nejsou videt, do toho davas - vubec se tim nenechej stresovat a stuj si za svoji cenou.

Na druhou stranu ale vidis, ze pokud si od tebe bude chtit nekdo prostor pronajmout pro sve volnocasove aktivity, bude muset s cenou dost vysoko (aby se mu to vubec vyplatilo). V hlave jsem dosla k castce cca 7.000,- za rok (kdyz pocitam v prumeru 35 lekci za skolni rok) . Coz je dost.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NACITALKA: díky :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    LAURA: Pokud je nemá ukotvené, tak bych to taky nepřeháněla může se objevit zmatek, sama jsem bilingualni a třetí jazyk jsem se učila od pěti cca.. Takže času dost.
    LAURA
    LAURA --- ---
    NACITALKA: jasný, mně jen přijde, že u toho bilingvního dítěte by asi bylo lepší dát mu prostor ukotvit si ty dva mateřské jazyky a další přidávat až později.. nebo se pletu?
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    LAURA: No v úterý mám právě tyhle menší děti okolo tří let, a docela to jde, berou ten jazyk prirozene a pomalinku se ho uci pouzivat, už druhou hodinu použijí třeba některé barvy samy od sebe atd., spíš je důležitý aby umělo mluvit, vyslovnost se uci bez problemu... Ale neocekavat ze budou mluvit na povel, to je jasny :) mají dost času, každý svým tempem, buď je aktivní samo, nebo pozoruje ostatní a tím se taky učí.
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    BEBERA: Aha. :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANDRASTE: tam mělo byt "skoda, ze nejsem z Prahy"...:)

NACITALKA: ono to vedle dotovanych kurzu za 60Kc/hod vypada hodne, o tom zadna :(
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    BEBERA: Když kouknu na FB na adresu "Ich kann Deutsch", tak je tam Praha 4, Podolí. :o)
    LAURA
    LAURA --- ---
    NACITALKA: :( no, co na to říct.. já bych se vůbec nezdráhala takovou cenu zaplatit a přemrštěné mi to vůbec nepřijde (ale mám doma učitele angličtiny a tak vím, co práce za tím učením jazyka je). Od kolika doporučuješ výuku NJ? Synovi je 3 a 1/4, je bilingvní (ČJ, AJ) a o němčinu bych určitě měla zájem. Ideálně jsem si říkala tak od 4 let..
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: To jo, když jsem do školky dala loni první plakát s 200 na hodinu, nějaká babička velmi nahlas a důrazně na celou šatnu nadávala jací to jsou zloději, jak si tohle může někdo dovolit, no já se hambou málem propadla, nezmohla jsem se na reakci, ale chápala jsem ji, nevidí do pozadí a vím že to není levné... velmi mne to mrzelo. Proto jsem pak šla s tou cenou tak dolu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam