• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SEVERINE: proč z Ikey hlídat, já koupila netoxický, smývatelný v Pompu a normálně fakt jdou ze všeho, i z rukou.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    QUAACA: děkuji za plusy, tetám ve školce jsem vyřídila, že se jejich tvorba líbí, tak měly radost :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    BEBERA: Presne "))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SEVERINE: 2 babicky a 3 dedy se mi podarilo omezit domluvou, ze se všichni slozime na JEDEN velky drahy darek - koupila jsem za 4k velikou krabici použitého Lega Toolo - da se z toho postavit spousta jakýchkoliv stroju, robotu a katapultu. S legem si hrajou oba kluci nejvic, ostatní hracky tu vicemene jen tak zavazi. 1 babicka dal zarputile trva na svých darcich - vloni od ni syn dostal asi tisíc věci, hral si s tim párkrát a prestalo ho to bavit.

Na omezovani množství hracek doma používáme velke plastove krabice ve sklepe - jednou za mesic dva odnesu 2 krabice nepouzivanych hracek do sklepa a prinesu ty, které tam jsou. Podarilo se mi zredukovat množství hracek doma cca o tretinu a i mají kluci ze znovuobjevenych hracek vetsi radost.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    FOXOVA: U nas jsme to letos omezili. Loni to bylo silene, deti zavaleny papirem a darkama a poradne se na nic nesoustredily.
    Takze u nas letos kazdej jedno vetsi lego, po dvou knizkach, povleceni, pyzama (to uz je takova tradice), aquadoodle malovaci podlozka.
    A diky bohu u nas prarodice nekupuji blbosti a ptaji se, takze dostanou kolobezky a trampolinu na ven.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    FOXOVA: čtyřapůlleťák by měl dostat kolo 16 palců velký (ne nový), lyžařský brejle a konvičku na zalejvání (od jedný babi dětskej boxovací pytel, fajn hrací plány a lego, od druhý koleje na merkurovej vlak co máme), skoro tříleťák dřevenou zobcovou flétnu, fixy z ikey (budu ho muset hlídat, ale je mi jasný že je miluje už teď), dřevěný koleje a dřevěný hodinky (a byl v plánu ještě mini příměstskej vlak značky siku - ale vidím že toho má nějak moc, tak to asi necháme na jindy) (od jedný babi triangl, fajn mašinku a lego, od druhý plastový sáně) - taky se to znažím udržet na 3 a dost u nás a stejně u našich, kterejm kdyby člověk řek jen jeden dárek a dost, tak koupěj 5 věcí nanic každýmu - proto tam má každej i lego, to se u nás využije vždycky a prarodiče se vybijou.

RYBKA: tchýně je spolehlivá a v pohodě, ale naši si taky vždycky vyberou nějakej šunt nebo pět podle sebe - taky sem zvědavá, jestli to letos dopadne podle dohody, nebo se na ni s prominutím vy*erou.
    uf teda, ale tohle RYBKA + LAURA zní děsivě .. mně tak vaděj neužitečný věci .. za mě máte svatozář.

ZEGA: já myslím že je super mít to takhle nastavený - neměla bys něco, čím bych mohla nakazit svý rodiče, aby se s nima dalo domluvit taky na 1 dárku? oni snad žijou ve válce, nebo v jiným háji, že tak oblibujou věci a ignorujou naše decentní žádosti i děsivý scény. vystřílela sem už všechny náboje.
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    Ja se letos zase vykaslala na obleceni, detem po tom prd a na vanocnich vyprodejich je zasobim zase na celej rok. Holkam 15 mes. jsem usila hadrovy panenky a perinky do kocarku a k tomu dostanou dreveny kocarky a pak par knizek (aby byly u nas taky konecne uz nejaky knizky pro holky:)), 3lety synator dostane poradny traktor a vlecku, coz si strasne pral, plastova farmarska zviratka, jednu takovou chytrou hru, knizky, sadu razitek s motivy ruznych aut a znacek, a vsichni dohromady par hracek do vany a fixy na textil...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Vyrobila jsem vcera rano z krabice... "))

MALKE
    MALKE --- ---
    MALKE: (ale jsem sama zvědavá, jak to dopadne, loni toho dostali mnohem víc, tak doufám, že letos se bude rodina krotit. Mikuláše už jsme zkrouhli na přijatelnou míru - MY, dospělí, jsme od nich dostávali plnou igelitku sladkého, Benovi jsem nakonec musela v červenci zbytek sežrat, jinak by to jedl doteď. letos dostali kluci kalendář a čokoládovou rybu, sláva! ale trvalo to asi deset let, takže uvidíme, jak dlouho ty Vánoce...:-D )
    MALKE
    MALKE --- ---
    FOXOVA: mladšímu (rok a půl) dvě knížky, jedna je stříkací do vany. staršímu červa na klíček (přání) a auto na dálkové ovládání. u babiček vím o "společném" houpacim koni, spuntovce a určitě ještě něco, co už jsem zapomněla. snažím se to moc neprehanet, přijde mi, že jsou zavaleni kramama...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FOXOVA: Pro syny 3 a 6, předškoláci:
    Dětskou Bibli. Pohádkovou knížku. (obojí na čtení před spaním, to se u nás fakt užije)
    Deskovky (asi 4ks. počítáno i to, co jsme koupili za dědečka a babičku, navíc nějaké zapojování elektrických žároviček, zvonků atd. - ty se dají pod stromeček až přijedou po vánocích, takže najednou toho tolik nebude).
    Hru na kinect. Ještě nevybráno :-) Aby bylo něco na pohyb. To tedy bude tak nějak pro celou rodinu .-)
    Auto a dva plyšáky (co dones manžel z nějaké akce na podporu charity, takový ten výprodej, no... )
    Pyžama (ještě nekoupeno), rostou jak z vody a vím že je hezké pyžamo potěší.
    Uvažuju o další sadě "vědeckých pokusů" - jednu jsem koupila jen tak, měla velký úspěch (u staršího).
    Lego - sada špeciálně koleček, pokud se povede koupit - neb kostiček máme hodně, koleček nějak ne... A lego postavičky - těch taky není dost. Nebo prostě podezřele mizí. Vše se ověřeně šikne .-)

Věcí na tvoření máme zásoby jak vesnické papírnictví, takže tohle letos asi ne...

FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    BLANQ: jezis to ne.... :)
    BLANQ
    BLANQ --- ---
    FOXOVA: jsem myslela, že to chceš k vědeckým účelům :-)))))
    BLANQ
    BLANQ --- ---
    QUAACA: záliba to úplně není, ale souvisí to se zajímáním se o ty kostry. Její oblíbená kniha na prohlížení je obři doby ledové MAMUTI, není to dětská kniha, jsou tam zobrazeny vykopávky a lebky atd. a tak si občas povídáme samozřejmě na téma smrt atd. proto tedy ty mumie.. :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: To mi přijde jako super přístup (ten přítelových rodičů) :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA:
    LAURA: já to u přítelových rodičů naprosto chápu a tam mě to vlastně nemrzí, i my se snažíme nezahrnovat děti dary a oni mají pět dětí a 19 vnoučat, čili je jasný, že nemůžou nikoho zahrnovat dávají spíše drobnosti. Ale zahrnují okolí přízní, jezdí za námi, pomáhají všem svým dětem, a když se něco slaví, nikdy na nic nezapomenou, včetně mých velkých dětí, které taky prohlásili za svá vnoučata.
    Moje máma bohužel no comment, už jsem tu psala, zájem v podstatě nula nula nic.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ANNAWA: chápu, že tě to mrzí.. ale u nás je to přesnej opak, oboje prarodiče jsou rozvedeni, a všichni si libují v darech, takže dostáváme dary takto ze čtyř různých míst, plus ještě k tomu manželova bezdětná teta posílá něco nonstop svátky nesvátky.. jako vypadá to u nás šíleně, hračky kam se podíváš. Takže taky žádná výhra... Já bych to hrozně ráda někam podarovala, ale to moje dítě si se vším hraje, tak moc nemám srdce mu to udělat :/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: U nás je tchýně z vnuček pořád strašně nadšená, krom toho, že si je často vyžádá na sobotu, nebo i víkend (za což jsem vděčná), jim svou náklonnost vyjadřuje i hromadama darů... Naši jsou umírněnější, ale dohromady to prostě dá strašný kvantum věcí... Zkoušeli jsme už prosadit, že holky dostanou od každého jeden dárek (i tak by to bylo až dost - maj 2 babičky, 2 dědečky, 2 prababičky, 3 tety a 1 pratetu, dohromady by to bylo 10 darů + něco jim chcem taky dát my, jakožto rodiče), ale nějak to nefunguje...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: u nás od babiček nehrozí nic, od jedné tedy maličkost, od druhé vůbec nic, je mi to trochu líto, ale na druhou stranu nehrozí mi zavalení blbostmi, pravda :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    My jsme to letos nevydrželi a pořídili kuchyňku z Ikey, holky (2 a 4 roky) teď pořád vařej, takže budou šťastný jak blechy, k tomu nějaké drobnosti, knížku, hrneček s kočičkou, pyžamko, lahev na pití... Spíš se děsím, co bude u babiček, protože ty si vždycky nechaj něco doporučit a doplněj to dalšíma darama. Počítám, že po Vánocích si budem moc otevřít hračkářství... Snažím se je aspoň směřovat na vodovky, štětce, pastelky apod., protože toho je spotřeba a hodí se to vždycky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam