• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    KATJA
    KATJA --- ---
    srdečně zvu na první z workshopů výroby pomůcek a hraček inspirovaných montessori přístupem.
    netvořte jen doma, přijďte mezi nás navzájem se inspirovat! :)

[ Montessori PEXESO" - výroba pomůcek a hraček / workshopworkshop / 19.3.2015 / CR - Praha - Atelier Pexeso, Bratří Čapků 26, Praha 10 - Vršovice ] anebo https://www.facebook.com/events/637802029699232/

ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    28. a 29. 3 máme v Roztokách u Prahy druhý ročník víkendové dílny animovaného filmu pro dvojice/trojice dítě-rodič, sourozenci, kamarádi či jak je vám libo. Více informací ZDE, výtvory z loňska ZDE.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    prosím nápady: potřebuji poradit, ráda bych nalepila na lyže samolepku (k edukativním účelům:), jaký materiál, aby to vydrželo alespoň jeden den?
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Myslim, ze jsem se prekonala. Stegosaurus a Spinosaurus :)

LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    tak se taky pochlubím... co synek dostal Vánocům :)
    Dárek od 6 do 99 let a klidně pro chlapy :) | nejen o šetrném šití, žití, tvoření..
    http://lejimada.blog.cz/1502/darek-od-6-do-99-let-a-klidne-pro-chlapy
    WREES
    WREES --- ---
    Se musím pochlubit...:-) opět jsme měli velký úspěch :-)

AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    ZÍTRA - 21.2.2015 - DIVADLO PRO DĚTI - KAVÁRNA KLUBU CROSS - 14:30 - ZDARMA

Zítra se koná opět dětské divadlo v kavárně cross, a to od 14:30... Přijďte.. Mamazon i my se na Vás těšíme... vstup klasicky zdarma.

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KETHAMINA: tak jo, ja jim napisu, to jsou skoro sousedi :) dekuju za tip
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MARKYSHA: Děti milují FROZEN, a ta je fakt lepší... (a hlavní záporák je princ - oblbovač, to se líbí i mě, tkaové poučení pro dnešní svět).
    Psát to Andersen, sněhulák roztaje (aniž si to někdo všimne).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SANTAL: Já z těch pohádek bývala smutná, hlavně děvčátko se sirkama a Cínový vojáček, to mě hodně trápilo. Ale měla jsem ráda Ledovou královnu.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: No tak z něj akorát to ošklivé káčátko, to alespoň končí optimisticky, byť ani to se mým dětem nelíbilo, neb to prostě k němu není fér.

A nějak jsem dost vděčna, že mé děti brali špatně i původní Sněhurku - jednak tam je ten "vtipný" motiv se želvou, co se vždy někam tak plazí, snaží se - a pak přes ni ostatní zvířátka přeběhnou a ona upadne, roztočí se, prostě je zase poslední a možná ohrožená a naprosto nikdo ji nepomůže.
    A princule odejde od trpaslíků za naprosto neznámým princem, a na trpaslíky se vykvákne.

ale třeba by se dala převyprávět ta princezna, co je taková facebookovská nána, jak se nechá líbat (dnes by posílala sexi selfíčka) pasáčkovi, takže se ji jako lehké vzdá jak její otec král, tak zmíněný princ-pasáček (neb si takovou couru přeci neveme).
    Je to taky Andersen, ne? Princezna, co se líbá za dárky (inu, líbá bude verze pro děti)...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: Tak hlavně jako manželka je taková princule naprosto k ničemu, a patrně taky byla nemocná, ta její modrá krev byly permanentně se tvořící modřiny, má křehkost cév způsobená nemocí nebo naprosto nepříčetnou stravou... a pravděpodobně umře na mrtvici, předčasně. ;)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    NACITALKA: Toho Andersena mam na objednavku totiz, neni to moje volba.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    SANTAL: Hmm, začínám přemýšlet, že to přepíšu/zaimprovizuju do nějaké vtipné podoby, aby se děti hlavně smály a bylo to pro ně příjemné, a napříště dám asi Princeznu na hrášku a pak přečtu pohádky co mám ráda... Nevíte, proč se ta princezna toulala sama v noci a dešti venku a pak ani nespěchala domů? :)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    NACITALKA: Na mě působí celý Andersen depresivně, svým dětem ho fakt nečtu.
    Ještě horší level je pak Hermann Hesse (Podivuhodné poselství z jiné hvězdy) - jako dítě jsem ho schovala na dno nějaké skříně.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ZARZAROSA: ahoj, jo znam a do te zahrady chodi a jeste maji nejaky samizdat a setkavaji se obcas na Zvonicce v Praze 12.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    A co teprve bratři Grimmové :))
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Nojo :) Nám v internátě četli bez obrázků, ani televizi jsme nesměli, tak jsem si to představovala vždycky jinak, podle sebe :) Největší hrůzu jsem měla z obálky Der Struwwelpeter.

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MAKU: já taky!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MAKU: Když Bouda, tak Strašidlo Cantervilleské, ty ilustrace mám radši než samotný příběh :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam