• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ALDEMIK: diky, znam. Jde mi hlavne o konkretni zkusenost. Mas?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    IBERIA: Rosénka?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZARZAROSA: pohyb dětem má taky tanečky:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZARZAROSA: A kde? DDM na Praze 2 má kroužek Cvičení a tanečky pro nejmenší a Rytmické krůčky.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ...a doporučíte někdo prosím nějaké tanečky pro tříleté holky? Něco jako dřív moje generace chodila do rytmiky (pokud si někdo něco podobného pamatujete...)?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Doporučíte někdo folklorní soubor (ideálně moravský), zkoušky v Praze jednou týdně, pro pětileté dítě?
    RYNA
    RYNA --- ---
    ALCATOR: já jsem se žádným návodem neřídila, je to jen klasická kulatá palačinka svázaná jako měšec. Dovnitř jsem dávala špenát a vázala stébly trávy. Určitě by bývalo bylo lepší něco jedlého, jak psala Mioriel, ale nic nebylo po ruce.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Můžu poprosit návod na ty palačinkový váčky? Co je uvnitř, čím je to svázané?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RYNA: mně se nejvíc líbí ta kytice z trávy a lučního kvítí. fakt pěkný
    RYNA
    RYNA --- ---
    MIORIEL: MARKYSHA: NACITALKA: díky moc všem, to jste mi udělaly radost! chtěla jsem si s tím vyhrát víc, ale už nezbyl čas a zkrátka na výpravě jsou taky důležitější věci než jednohubky :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    RYNA: Krásné, smekám!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RYNA: teda to je nádhera!
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Ty jo, okurkovy drak je boziii:)
    RYNA
    RYNA --- ---
    Takhle nakonec dopadla trpasličí hostina v našich polních podmínkách, zkusili jsme masové kuličky i měšce z palačinek a všechno bylo super, takže ještě jednou díky za tipy. (U dětí stejně zvítězily palačinkové jednohubky s nutelou, ale tu zkrátka jen tak něco nepřebije).
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    V pátek 15.5. opět čtu s dětmi pro děti! Vstupné dobrovolné avšak rezervace nutná :)
    Podrobnosti v události: https://www.facebook.com/events/1632955396937776/
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    MIORIEL: uz vidim, jak to jedí moje děti (přidala bych další náhradní oblečení)...:D
    u nás oblíbené tortily - tortily kupujeme, omáčka ze zeleniny, fazolí, kukuřice, případně masa, zakysaná smetana a zabalit jako ve fastfoodu:)
    sladké muffiny, jsou u nás oblíbené. (konkrétně děláme-děti skoro samy dělají tyto: http://www.albert.cz/recepty/velikonocni-muffiny )
    Pak puding, ten se dá taky hezky nazdobit.
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Palacinky se pripadne daji v klidu upect doma a nahrat v troube. Nebo i za studena jsou super:) my jsme to v detstvi milovali a zustalo mi to:D (i kdyz neni cim se chlubit)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RYNA: nedávno sem Nacitalka dávala odkaz na web o vaření s dětmi a pro děti - http://www.natalirek.cz/ Mně se tam pro děti líbí třeba bramborové muffiny a minilasagne..

Palačinky jsou pro mě osobně spíš v kategorii "náročnější", vzhledem k tomu, že je budeš smažit pro 10 dětí.
    Finančně neruinující a dětmi oblíbená je pizza - těsto jen mouka, voda, droždí a olivový olej, den před odjezdem uděláš několik bochníků těsta v robotu, necháš odležet, na místě jen rozválíš placky a děti už se postarají o zbytek. Hobití hostina to není, ale aspoň se zapojí všechny děti :) A masové kuličky jsou moc dobré v rajčatové omáčce na těstovinách.

Je hezké, jak se chystáš. My byli nedávno o víkendu s 9 dětmi a jídlo bylo co nejrychlejší a nejsnadnější - na obědy těstoviny s rajčatovou omáčkou a rizoto, buchta z domova na svačinu a na večeře chleba nebo zbytky. Ovoce a zeleninu jsme krájely průběžně, jak to děti pucovaly.
    RYNA
    RYNA --- ---
    MIORIEL: teda to je boží! díky moc, určitě zkusím, vypadá to krásně a tematicky se nám to hodí!
    nakonec jsem se asi nechala nalákat masovými kuličkami viz KAIRRA: , takže asi budou v nějaké verzi zapečené na bagetce s mozzarelou, pak špízy z palačinek sladkých a slaných (jak tak na to koukám, asi budou ve slané verzi měšce) a pak různé ovocné a zeleninové jednohubky s nějakými dipy. na víc asi nebude čas a síla (a už vůbec ne finance), ale stejně to těm dětem skoro závidím :)
    ještě jednou díky moc vám oběma.
    MIORIEL
    MIORIEL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam