• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILAZAJICEKs detmi a pro deti ...tvorba, volny cas, rodicovstvi, cinnosti, vyroba, uceni, vychova
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LEJIMADA: trvala bych na hula hop. I s vedomim toho, ze by dceri ta barbie chvilku líto byla.
    ADD
    ADD --- ---
    SEVERINE: Zrovna domečky dělal Benýs na výtvarce tenhle týden. :-) On se tedy omezil na okno, psací stůl, poličku na knihy a otrevřenou knihu na stole. :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    objevila sem tenhle blog http://pavlarichterova.blogspot.cz/ a teda konečně tuším, co mi uniklo, když mě nikdy nedávali do výtvarky .. tak do týhle bych chodila hned.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LEJIMADA: Já bych naopak řekla, že bude zklamaná, protože si přeje hula hop obruč a nedostane jí. Místo toho dostane dárek po kterém netouží. Ať je sebezajímavější, prostě jí neuspokojí.
    Nevidím nic špatného, když děti dastanou rozdílné dárky. Naopak, není přeci možné darovat třem různým dětem stejnou věc, protože si to tak babička vymyslela a protože si to jedno z dětí přeje.
    Trvala bych na tom, že tvoje dcera si přeje obruč.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    LEJIMADA: Báječně se maj ti, co maj respektující příbuzný anebo příbuzný podobně výchovně naladěný. Za mě je super, jestli něco takovýho řešíš poprvý a přitom je nejstaršímu 11. To zní, jako že by s nima mohla být řeč a myslím že je to názorná demonstrace toho, že máte na výchovu tvých dětí odlišný názor. A - oni ty děti přecejen vychovávají všichni, koho necháme s nimi nakládat.
    Já tohle řeším odpradávna, můj tip je - nedávat nedůvěryhodnejm pramenům vážný přání dětí a to, co dostanou (u nás se ptaj, až když děti třeba viděl zabalenej dárek - jestli jako můžou .. nebo se neptaj vůbec), se pokusit nenápadně časem zmizet.

V tvým případe bych se pokusila trvat na tipu na hula hop obruče - podle mě se to může zvrhnout naopak a sestřenky budou závidět Madle. To s tou závistí, je taková vinná past, od tvý matky. Nenech se do ní chytit. Za mě - ať si to předaj všichno najednou - chtít po nich, ať si to předaj jinde, to mi přijde jako takovej pokus o izolaci zase z tvý strany. Kdyby to tak nebylo a Madla záviděla holkám - tak má tvoje matka báječnej dárek na vánoce a nemusí se stresovat, co jí dá - a ty máš (možná) do vánoc klid. Ony si ty děti stějně musej projít vším možným, aby našly, kdo opravdu jsou a co se jim opravdu líbí.
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    Ahoj, potřebuju poradit a doufám, že se za chvilku neobjevím ve Vegetě :) Máme mít rodinnou oslavu na zahradě. Bude slavit naše M.(4), a dvě neteře (5,3). Moje máma se ptala co bychom si představili za dárek. Naše dítko si přeje hula hop obruče. Narozeniny jsme doma už oslavili. Tohle jsme nekupovali, protože si dárky zarezervovala babička. Teď jsem se dozvěděla, že všechny tři holky dostanou nějakou mluvící a zpívající fejk Barbie, protože si ji nejstarší neteř přeje. Jsem neskutečně vytočená. Absolutně s fenoménem těchto panenek a vůbec se zvukovými hračkami nesouhlasím. Madla o ni nikdy ani neslyšela a nemá potřebu něco takového vlastnit. Samozřejmě do té doby než ji uměle vyvolají potřebu tím, že jí dostane. Jak byste řešily situaci vy? Babička se nafoukla, když jsem vyslovila absolutní nesouhlas. Argumentuje s tím, že M. bude smutná když obě holky panenku dostanou a ona dostane obruče. Nejspíš má pravdu. Sestře jsem řekla ať dají panenku holkám oni doma a na zahradě u našich ať dostanou něco jiného. V tu chvíli jsem byla nejhorší matka na světě. Nemůže prý mít jen dřevěné vzdělávací hračky. To bylo opravdu značně nadnesené, ale je pravda, že nechci dávat dětem věci z Číny, pochybným původem a nějakým způsobem neetické. To ovšem ale všichni vědí, protože mám děti tři a nejstaršímu je jedenáct. Přijde mi hrozně zbytečné dítě něčím takovým zahltit, když to není její toužebné přání. To bych asi i oko přimhouřila... Co ale teď? Btw pohlo mi i to, že jsem to sem jen napsala :)
    AMOPRA
    AMOPRA --- ---
    KAVÁRNA KLUBU CROSS - DIVADLO PRO DĚTI - VSTUP ZDARMA

Tuto neděli 19.3.2017 se bude od 14:30 konat v kavárně klubu Cross divadlo pro děti. Vstup je již tradičně zdarma.

MIKULKOVY POHÁDKY aneb Pět pohádek Aloise Mikulky.

* V první pohádce O KVÍČALE A ŽELVIČCE zachrání dvě nerozlučné kamarádky maličkou planetku před invazí žížal.
    * Druhá pohádka vypráví pravdivý příběh o tom, JAK TO CHODÍVÁ V PRALESE.
    * Třetí pohádka se jmenuje HASTRMANÍ PRINCEZNIČKA. Detektiv Leo Pinkalinka se svou stopovací rosničkou dopadnou kradačského kočičáka!
    * Čtvrtá pohádka O SMUTNÉM TYGROVI je oslavou přátelství a fantazie.
    * Pátá pohádka je snovým příběhem O RYBÁŘI, KTERÝ NIKDY NIC NECHYTIL. Zavede nás do bublajících mořských hlubin.

Hrají: Michal Hnátek a Zuzana Horová

Scénář a režie: Jan Prokeš, výprava a loutky: Zdeněk Hajduch,

hudba: Milan Krejčík, choreografie: Petra Mošovská,

supervize loutkových plánů: Waldtraut Ritterová.

BALAENA
    BALAENA --- ---
    RYNA: jo, prázdniny stavíme podle tohohle tábora a English campu. Až pak smíme naplánovat rodinnou dovolenou
    RYNA
    RYNA --- ---
    BARBORKA: Tady náš tábor, podle mě nejlepší na světě :)
    121.PS BOR - letní tábor
    http://www.skupinabor.cz/tabor
    Klasický, stanový, pro cca 35 dětí, v kraji, kde lišky dávají dobrou noc. Stejná parta vedoucích už jezdí asi patnáct let, každý rok je tábor nějak tematicky zaměřen.
    Klidně poskytnu více info v poště.
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    MAAJAA: Díky, to vypadá dobře :)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    BARBORKA: ahoj, mrkni na tenhle tábor, třeba tě zaujme. http://taborns.mzf.cz/portal/index.php/o-taboru-nedelky Znám většinu vedoucích osobně a vím, že to dělají poctivě a s nadšením. Každý tábor bývá tématický a tak. Prozkoumej stránky a uvidíš. =)
    BARBORKA
    BARBORKA --- ---
    ahoj,
    nevíte někdo o zajímavém dětském letním táboře, kam bych mohla poslat děti 6 a 11?
    Ideálně něco menšího - ty velké komerční tábory mě nějak odpuzují...
    Děkuju
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    ahoj, mam tu dva listky (dospely + detsky) na sobotni koncert pro deti Prazske komorni filharmonie, v rudolfinu od 10h. http://www.pkf.cz/153-d2-e2-muza-lehka/
    dite mi onemocnelo, nechcete nekdo?
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: No to asi ne. :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    ADD: tam už jsem toho udala hodně, ale lurexový střapatý se na keltské opasky moc nehodí :))
    ADD
    ADD --- ---
    KAIRRA: Pošli to do vašeho skauta, tam pořád vyrábějí nějaké tkanice a pod. Co se jim nebude hodit, to zase pošlou dál.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Kdybyste chtěli přijít na fakt pěkný masopust, děláme jeden příští sobotu v Roztokách :-)
    www.roztoc.cz/masopust
    https://www.facebook.com/events/542776335924875/

KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    nemá někdo zájem o krabici klubíček od tlusté vlny po střapaté a lesklé materiály? Ráda bych se toho ale zbavila naráz, takže do nějaké školky apod.,..?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERONIKA22: Pěkné! Podobný efekt dělá sůl nasypaná na povrchu oleje (sůl s sebou vezme bublinku oleje, ponoří se do obarvené vody, po chvíli bublinka oleje vyplave nahoru). Tohle vypadá efektněji, ale sůl si zase dítě samo sype...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam