• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Matčin tuzexový yorkšír si zlomil nožky. Dvě. Oprava stála dvakrát tolik, než stál pes.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A modli se, at neonemocní, to lítají peníze pořád.
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    PARILOSSS: tak to je jasny, ale aspon vis jestly sou schopny chodit bez voditkaa jak reagujou na cizi lidi (na tebe) a ne ze sou trebas jen zavreny v kotcich a sou jen na stenata,ale kdyz nevis vubec co je tata zac no nvm pride mi to jako zbytecnej risk
    PARILOSSS
    PARILOSSS --- ---
    MOUXXS: no to je docela rozumny.......ja jsem treba rodice meho psa videl a nevim estli mi to nejak pomohlo.... !!! ...ale kazdopadne k cemu to je,uvidis ho 3 x reknes si ,ze jsou v poho a oni treba stejne nejsou...to bys je musel videt castejs !!! ...ale presne ,jak rikas je lepsi je aspon trochu znat !!!!
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    BRUKEV: jj presne tak je to nejistota znamej ma stafordu po vybornejch papirovejch rodicich a mel ji za par ,protoze ma modry oci a nechce ji na vystavy a je uzasna, po pravde ja bych si neporidil zadnyho psa pokud bych nepoznal oba rodice (aspon trochu)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Oui.
    Papírák chovný - vyšší cena, ale je jistota o povaze obou rodičů, rodové (povahové) linii atd.

    Nepapírák - nižší cena, ona povahová a rodová jistota je tam slabší. Ovšem pozor. Nepapírák může být pes po papírových rodičích, u nichž něco způsobilo, že nejsou chovní. Může to být vážnější porucha jako např. problémy s kyčlemi, ale třeba i taková malichernost, jako že mají předkus, chybí jim zub, mají nakřivo ocásek, nestandartní barvu. Pokud nechceš papíráka na výstavy a pro chov, ale hledáš nějakou jistotu o pohodové povaze, hledej zde. Když se narodí ve stanicích štěnda, často se najde i takové, které má výše uvedené vady a je jasné, že nebude chovné. Chovatelé je pak prodají za lepší cenu. Navíc i oni budou raději, když ho prodfají nějakému milujícímu zájemci a nebudou pak stresovat co s ním.

    Nepapírák ovšem je i jedna z výše uvedených možností, kde jeden z rodičů je "neznámý". Zde je možné vše. Přínos čisté krve může zkvalitnit zdravotní stránku (není tam třeba plemenná přešlechtěnost), ale taky vznikají různé kombinace: nervozák po jezevčíkoví, útěkář po bíglovi, uštěkaný po loveckém plemenu, skvělý na agiliti po border kolii:)

    Každopádně milující, rozumný a normální majitel dokáže výchovou vlastnosti korigovat.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    NENUFER: "Co ja viem tak vecsinou velky pes ktory si je isty svojou silou nema potrebu utocit na malych psov pretoze mu za to proste nestoja.".... ano, ale to se vyvýjelo u toho plemene x desítek let.

    ADL: "papírový pes najde vždycky domov, protože jsou ( jak už jsi napsal ) žádanější."....nenapsal jsem, že papíroví psi jsou žádanější, ale, že neni žádané křížení silnějších plemen. Neni to o tom, že můžeš řikat "já mám papíráka", ale o tom, že si platíš určitou jistotu.

    Stafordi byli šlechtěni k boji, k boji se zvířetem, ale jedinec, kterej vyjadřoval agresi vůči člověku byl utracenej a to se vyvýjelo právě těch x let. Kde máš jistotu, že ("třeba teď vím o jedné stafordí slečně, co čeká mimina a neví se s kým") ten Někdo nebyl agresivní?

    Já Tě nenabádám, aby sis kupovala psa s papírama, jen mi tyhle věci přijdou jako špatný argument k tomu, aby sis kupovala psa bez papírů :-)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ADL: hlavne musis byt dosledna a trvat si na svojom pretoze inak ti ten pes prerastie cez hlavu:-)
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    ADL: Problem u nepapieraka je ze netusis co ti z toho vyrastie. A vecsina malych plemien su nervozaci takze kludnejsi ten vysledok podla mna na 90% nebude :-)
    Co ja viem tak vecsinou velky pes ktory si je isty svojou silou nema potrebu utocit na malych psov pretoze mu za to proste nestoja.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Jinak těmi "zkušenými chovateli" jsem nemyslel, že by tu snad byli lidi bez zkušeností, ale šlo mi spíš o informace. Na nyxu se člověk může zeptat na pár konkrétních věcí a většinou se mu dostane správné odpovědi, ale když sem někdo napíše "chci psa, co proto mám udělat?", myslim si, že pes, kterýho si ten člověk pořídí bude chudák.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    ADL: Tak to bych si troufnul oponovat. Na štěňata s PP narážíš právě proto, že není zájem o křížení silnějších plemen. Pokud chceš psa, určitě sis pročítala pár rad od zkušených chovatelů (nechci se tu nikoho dotknout, to vůbec, ale napsat na nyx nestačí) musíš číst a zjistit si co nejvíc informací, pak bys taky věděla, proč to neni žádoucí. Stafordi jsou vesměs klidní...zkřiž ho s jezevčíkem a doufej, že mu zůstane povaha staforda. Nemluvě o dědičných nemocích a podobně.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADL: čistě podle mě málokterej z těchto psů zaútočí na jinýho psa jen tak "pro radost" a proto, že je "bojovej", podle mě útočí jen když jsou fakt vyprovokovaní nebo napadení...
    já s rotwicí na cvičák chodila, mezi psama se pohybovala běžně, ale kamarádka s nima prostě není...pitbula k nám přišla když už jsme měli další 2 pesy, taky je zvyklá, a přesto se s psama mimo svou domácí smečku nepřátelí...ani jedna nikdy nezaútočila ani se nepoprala, prostě jen vrčí a štěkají a dávají najevo, že se přátelit nehodlají
    je to fakt "kus od kusu", ale nevěřím, že by tihle psi byli "zabijáci" :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    BRUKEV: proč by tě někdo kamenoval? je to prostě fakt a víc než u jiných plemen u těchto psů záleží na majiteli a jeho výchově/přístupu...já mám "bojový" dvě, rotwici a pitbulu, přičemž rotwice je ostrá jak na cizí lidi tak na psi, pitbula naopak lidi zbožňuje, ale na psi je ras, než se k nám dostla, tak ji jako štěně zmasakrovala smečka psů a holt se to později projevilo...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ADL: Určit, zda je pro Tebe staford vhodný z netu nemůžu. Dle toho, co jsi napsala, jak se mu chceš věnovat atd., by se dalo uvažovat že ji, ale: plno lidí má plány co bude, jak bude... Po půlroku se psem ale často mění názor. Pes je zátež na celý (jeho) život. Je to jako mimino, i když je dospělý.

    Do bytu je staford ok, musíš jen klasicky venčit.
    Problémy: potřebuje vybíjet energii, jinak ti začne ničit byt, hlavně pokud bude sám. Aspon většině známým to takhle dělal. Ale pak se uklidní, jak doroste.

    A klidně mě za tohle doporučení ostatní ukamenujte, ale: je to "bojové plemeno". To znamená a lidi je ok, ale s pesanama může být problém.Pokud si netroufáš, že ho zvládneš, choď na cvičák, zvykej na psy, at mu v mládí hlavně žádný pes neublíží. Hlavně hlídat v pubertě, tam si hledá ego a může být agres.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ADL: na výchovu je to náročný, s tím počítej...a když přijde období puberty, je docela dobře možný, že ti bude demolovat byt nebo ničit věci...ale to dělá každej druhej puberťák a po čase to odezní
    BEATY
    BEATY --- ---
    ADL: pokud budes delat to co pises proc ne.. podle me je blbost, ze Staford je nevhodny do bytu, zalezi na vychove!! a jak urcite vis, tak ta je kua dulezita... takze pokud si troufas a opravdu CHCES!!!! good luck
    VELKEJ
    VELKEJ --- ---
    hlavne kdyz ji chutna :)
    HULENKA
    HULENKA --- ---
    VELKEJ: to my trdlo zadny rozmaceny granule nechce :))) pekne to chrousta a desne ji to bavi... akorat mi prijd ena tak maly briskko tri velke davky denne zbytecna zatez... ale ona vypada ze ji to nevadi
    VELKEJ
    VELKEJ --- ---
    HULENKA: taky mam MBT a kdyz byl hodne malej, ze jsem mu granule musel macet vodou, dostaval tak trikrat, ctyrikrat po mensich davakach. Co ma druhy zuby dostava jednou rano a jednou vecer a nevypada, ze by si stezoval...
    PARILOSSS
    PARILOSSS --- ---
    HULENKA: Tak to uz je ciste na tobe..... :)) .....zas takovy hovado snad nejses ne..? :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam