• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    BRUKEV: jo tak to sedi, na stesti to prestalo, ale uz to vypadalo ze skoncime doma s plastovym zahradnim nabytkem a krabicema ;-) Jinak - u nas hodne vydaju za veterinare typu:

    Snedl hacek z vanocniho stromku
    Popichan vosama
    Snedl na ulici granule neznameho slozeni
    popichan vosama
    :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ted me napada, nejvic utratis za nahradu veci, ktere ti jako stene rozhryze. My ted po roce kupujeme nove povleceni, lino do kuchyne atd. :) Do půl roku to nemelo smysl kupovat nove, vse roztrhal. Ted co s nama spi v posteli uz si sve perinky netrhá:))
    RODWY
    RODWY --- ---
    HEADTEKK: poradne si to rozmysli,kazdopadne neni spatny koukat po utulcich.)tyhle plemena jsou bohuzel k mani dost casto:(
    jinak si myslim,ze hodne zalezi na puvodu,chovu!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHOTOUCHOVAK: S tím krmením to máme podobně. Taky granule kombinuju s obyč stravou.
    Na druhou stranu, nejvíc vysolí v prvním roce za veta. Očkovačky atd. Ten obojek, vodítko, postroj, to už není taková pálka. Hlavně spíš ty hračky. I když od tý doby co máme Konga, tak ho ještě nezničil.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    PERIFERI: Třeba STB co máme mi nepřijde zas tak náročněj na stravu. Kupujeme 18kg pytel purinu za cca 1500,- a vydrží nám na čtvrt roku. Do toho sem tam rejže, konzerva, zelenina nebo ovoce. Ale dohormady s vetem, a dalšíma výdajema za nutný věci (vodítko, obojek, košík, pelech, hračky atd...) se to nasčítá do zajímavějších částek :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    U krmiva bych ubral, od 1200 se to dá, navíc můžeš kombit obyč stravu a ne granule, ale vet je peklo:)
    PERIFERI
    PERIFERI --- ---
    HEADTEKK: Pokud plánuješ pořídit psa a nemáš na něj finance tak ho ani nepořizuj - zmíněná plemena nejsou na údržbu nejlevnější - pokud chceš mít zdravé zvíře tak počítej že kvalitní kmivo ti spolkne ty 2000,- za dva měsíce a přidej spoustu dalších neplánovaných i plánovanách výdajů jak píše AIKKA.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    HEADTEKK: nakonec kdyz sectes vydaje za lekarskou peci, nezbytna ockovani a odcerveni a jina nepredpokladana vysetreni, kvalitni krmivo a dalsi nutnosti,nejakych deset nebo patnact tisic za psa z prukazem se v tom hrave ztrati;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To je i SBT a AST. Bez průkazu koupíš vše levněji.
    HEADTEKK
    HEADTEKK --- ---
    BRUKEV: Zkratka si k nemu vybudovat nejakej vztah, proto si ho chci koupit pze je to kamos:-) chtel bych spis ridgebacka ale ty sou drahy..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HEADTEKK: Je to omšelé téma. Všechna "bojová plemena" mají k chovu asi následující pravidla.

    1) rvali se, mají to v genech. Proto je třeba vždy počítat s tím, že můžou být nepříjemní na psy
    2) obecně v 99% jsou neagresivní k lidem, ale můžou být nepříjemní ke psům. Náš SBT je mazel jak prase, pesani miluje, ale jakmile na něj nějaký zavrčí, tak se naježí jak kňour a nenechá si nic líbit
    3) proto hlavní pravidlo. Nepořizuj si ho na ego. Jsou to plemena, která ti dodají respekt i když je máš na vodítku, není třeba je učit k agresivitě. Nejsou hloupí, poznají, když tě chce někdo napadnout, takže i když jsou normálně hodní, na případného agresora si klidně troufnou. Neprovokuj lidi tím, že pudeš chodit se psem bez vodítka a chvástat se, že přiběhne na zavolání. Poškozuje to pověst, až jednou nepřiběhne a někoho rozseká:)

    Obecně. Normální psi to jsou, rodinu mají rádi, ale je třeba se jim věnovat. Ale to nijak přehnaně, prostě normálně. Náš pes umí sedni, lehni, ke mně, čekej, zůstaň, štěkej. S těmito povely vystačím. U nohy ho nedriluju, chodí v poho. Na cvičák neplánuju. S pesany vychází v poho i bez cvičáku a obrany s ním neplánuju.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    od id tabo mam ted doma pujcenou tuhle knizku, muzu jenom doporucit vsem, co chteji co nejvic pochopit mysleni psa, jak s nim pracovat bez nasili a kriku (system prestan delat nepristojnosti, protoze tady mam pro tebe neco mnohem zabavnejsiho)


    http://www.eruditus.cz/knihy/tamar-geller-andrea-cagan/pes-nejdrazsi-pritel-cloveka

    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    HEADTEKK: nemam pita ale bulika - pevna ruka je u nas na druhym miste...tedy hned po lasce ;-) Nerikam ze ho mlatim, to vubec ne, ale chodili jsme na cvicak a ted kdyz uz nechodime mi stejne neda nic zadarmo....vsechno je vylozene "vydreny" ! Kdybych na nej nemela cas, asi by nas "sezral" .-)
    Jinak pridavam se ke koupi psa s PP prave u techto plemen je velmi dulezite znat povahu rodicu ! ( ne ze u jinych by to tak nebylo )
    PERIFERI
    PERIFERI --- ---
    HEADTEKK:...nějakej výcvik potřebuje každej pes a v pubertě je pevná ruka potřeba u yorkšíra i pita (záleží ale na konkrétní povaze konkrétního štěněte), bez PP bych tyhle plemena ale fakt nebral páč nevíš co máš vlastně za psa....
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HEADTEKK: mám pitbulku 7 let, je to temperamntní torpédo, který je zároveň neskutečně umazlený a ta nejsladší fenečka pod sluncem když něco chce nebo spí...a tvrdá jsem k ní teda fakt nebyla, přišla k nám jako zubožený nalezený nemocný štěně, takže byly spíš tendence ji rozmazlovat
    HEADTEKK
    HEADTEKK --- ---
    Popripade kdybyste nekdo vedeli o stenatku pitbula nebo stafordskyho bulla bez pp do 2000 tak dejte vedet:))
    HEADTEKK
    HEADTEKK --- ---
    Mam takovou otazku vzdycky jsem chtel pitbula ale vsichni mi ho rozmlouvaj ze mu jednou hrabne a zacne zabijet vsechno.. Je na nej potreba tvrda ruka a nebo si k nemu vybudovat pratelsky vztah abych tomu predesel? je potreba vycvik??
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    HULENKA: Síla, o tom jsem doposud neslyšela! My zase máme doma jiné oční potíže...
    HULENKA
    HULENKA --- ---
    http://www.eyevet.info/luxlens.html

    je to primarni luxace cocky... nemoc...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    HULENKA: Co to je PLL?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam