• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    PERIFERI
    PERIFERI --- ---
    EWICZKAAA: Nechápu todle množení mixů těhle plemen....
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    Zdravim, mám 4letýho pitbulla kříženýho s argentinskou dogou a hledám mu nějakou pitbullčici, argentinu, případně staffordku na štěňátka...je to fpoho, hodnej, psychycky vyrovanej pes...kdyžtak mrkněte na http://evickaaa.rajce.idnes.cz/MARFIK_doma%2C_na_prochazkach%2C_na_vyletech%2C.../ nebo http://evickaaa.rajce.idnes.cz/Marf%2C_moje_stesticko_--%29%29/ a taky na http://evickaaa.rajce.idnes.cz/Marfik_a_jeho_kamoska_Janica/
    PERIFERI
    PERIFERI --- ---
    SIIMA: Paráááda....
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    SIIMA: hned bych jedno brala ale psa si muzu dovolit az po maturite... bohuzel musim pockat do kvetna
    LANTANA
    LANTANA --- ---
    NOITA: díky moc za dpověď, ja jsem něco takového tušila, ale nevěděla jsem, jak se přesně zachovat. Je mi jasný, že ho nemůžu nechat hrát si tímhle stylem, ale nevěděla jsem, jak podpořit to správné chování, protože je zase důležité, aby si v tohle věku hodně hrál.. takže ještě jednou díky, pokusím se jednat podle návodu..
    SIIMA
    SIIMA --- ---
    spolužačka offnyx nabízí štěňata Cane Corso s PP, je jich dvanáct, takže zuřivě shání zájemce. více tu http://bajacanecorso.ic.cz (vč. kontaktu, já nic víc nevím).
    NOITA
    NOITA --- ---
    Majitel druhého psa má z počátku významnou roli - musí svého odchytit ve stejném okamžiku jako ty. Pokud svého psy držíš, nemůže mu druhý lézt po hlavě.
    NOITA
    NOITA --- ---
    LANTANA: Zavčasu začni s přerušováním hry. Popros majitele druhého psy, aby také spolupracovali, pokud odmítnou nedovol svému psu dočasně hrát si s jejích mazlem. Až se naučí sebekontrole a přivoláš ho ze hry, může si s nimi normálně hrát. Hru psů přerušte okamžitě, jakmile začne být tvé štěndo příliš divoké a vzrušené. V první fázi si pro psa dojdi, chytni ho za obojek a ihned odměň lákavým pamlskem a pusť zpět do hry. Má se naučit, že jeho odchycením hra nekončí. Z počátku hru přerušujeme každých 15 - 30 vteřin. Nauč psa dobře reagovat na jméno. Okamžitě a bez diskuze se musí otočit ať se děje, co se děje. V další fázi si dojdi blízko na dotek k hrajícímu si psovi a vyslov jeho jméno, pokud se otočí, odlákej ho kousek k sobě na pamlsek, chytni za obojek, odměň a chvíli podrž u sebe (2 - 3 vteřiny) a zase pusť hrát se slovy "volno" nebo "jdi si hrát". Pokud se po vyslovení jména neotočí, postupuj jako v první fázi a krom toho v jiných situacích zpevňuj reakci na jméno. Krátké time outy (ukončení hry) jsou nejlepším způsobem, jak naučit psy sebekontrole. Když ukončíš hru se psy, v podstatě psa trestáš za nevhodné chování (vrčení, divoké honění, zastrašování, šikanu, intenzivní kousání apod.) Příště si dá větší pozor. Je to ovšem třeba dělat důsledně, dlouho a opakovaně. Psi mají různé herní styly a liší se podle plemen. Vrčení nemusí nic znamenat a je přirozenou součástí hry, pokud je ovšem příliš intenzivní, časté a spojené s projevy šikany (dlouhé držení druhého za kůži, snaha ho často povalit, znemožňování pohybu apod.) je třeba zasáhnout. Psi se nerodí s dovedností si dobře hrát, tu se učí během častých a řízených sociálních interakcí (hry s ostatními psy různých plemen, citlivosti a velikostí). Stejně jako maminky na písečku by neměly dovolit Pepíčkovi mlátit Mirečka lopatičkou a sypat mu písek do očí, nemůžeme my dovolit, aby byla hra psů příliš divoká.
    LANTANA
    LANTANA --- ---
    zdravim, nemate nekdo radu, jak trochu srovnat prilis sebevedomy 3mesicni stene? S oblibou v parku na ostatni psy pri hre docela slusne vrci.. :-/ rada bych predesla pozdejsim problemum..
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    GIO: no klidna a vyrovnana jsem...:) a na psa budu mit spoustu casu.. Navic i kdyz sem prazacka bydlim hned u obrovskyho lesa tze idealni prostredi..:)
    GIO
    GIO --- ---
    SIEGR: nojono.. pokud jsi klidas a vyrovnany, muzes z molossu urcite vybirat dal, äle neco mene vzrusiveho..
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    GIO: dik moc... Jsem zacatecnik a AD me fakt uchvatila ale spis zvolim neco jinyho. Jen mam problem vybrat neco vhodnyho protoze se mi libi sama "problematicka" plemena..
    GIO
    GIO --- ---
    ale rozhodne nesouhlasim se vsim, co je na tom webu.. toz tak.)
    GIO
    GIO --- ---
    boxik nase zkusenosti je myslim velmi trefny
    http://www.argentinskadoga.cz/informace%20o%20plemeni.htm
    GIO
    GIO --- ---
    a zapomnela jem na zdravotni problemy, mivaji problemy se sluchem, dost casto, a to taky vyznamne ovlivnuje jejich psychickou pohodu.. hlussi byvaji ostrazitejsi a tudiz ostrejsi, s vekem se to vetsinou zhorsuje..
    GIO
    GIO --- ---
    SIEGR: jsi zacatecnik?

    rozhodne je to orisek, pro vyrovnaneho cloveka, a stejne nemas jisty, jake ero ti vyroste, mivaji hodne problematickou povahu. kazdopadne pro me jeden z nejkrasnejsich psu, ale dovolit si ho nemuzu, nemam ne nej ani povahu ani trpelivost..(krom toho, ze mam asi castecny mix AD a uz i to v kombinaci s ostatnimi plemeny v nem je docela mazec..)


    co se te vychovy tyce, chce to pevnou ale laskavou ruku, zadny dril nefunguje, zadne nasili taky ne, ale taky clovek nesmi byt mekosrdcatej, jinak ti ta bila potvurka okamzite preroste pres hlavu.. dalsi veci je, ze je to hodne individualni tvor, takze podle me nejsou moc vhodny do mesta, do venceni v parku a tak, protoze co ma pes ze zivota, kdyz je furt na voditku, protoze ho otatni psi moc nebavej.. takze k baraku s detma jako hlidac, samozrejme se splnenim tech psychickych vlastnosti panicka idealni pejsek, i k detem, deti obvykle milujou..

    tohle je jen obecny samozrejme, urcite existuji vyjimky, ktere se s pejsky skvele snesou, jsou mirne a lehce vychovatelne, ale bude to zlomek jejich populace, ten pes byl k necemu vyslechten a drzi si ty povahove rysy dost kvalitne i dal..
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    zdravim..mate nekdo zkusenosti s argentinskou dogou? jaka je na vychovu a tak?
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    LIBANEC: lol
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    DRUMID23:myslela jsem psa , ale pritelkyne taky :-)
    DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    LIBANEC: myslis psa nebo moji pritelkyni :D
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    DRUMID23: paani, krasnej vylet :-) supr kocka !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam