• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    REVOLT
    REVOLT --- ---
    nemoh by me nekdo poradit naky dobry hlidani pro mojeho bulika?je to 5ti letej kluk,na lidi skvelej,ale se psama to nejde.potreboval bych obcas na vykend nekdy na tyden,kdyz nekam jedu a nemuzu ho vzit sebou.nemam bohuzel nikoho kdo by me ho hlidal,tak bych rad nasel misto,kde se bude cejtit dobre a nebude na me nas... ze ho tam necham.diky
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    tak se hlasim do klubu, po dlouhem zvazovani a odlozeni porizeni stenete bulika na jaro sem dnes privezl domu ctyrleteho flekace z trojskeho utulku, byla to laska na prvni pohled, nechat sem ho tam proste nemohl.
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    NOITA: ne to ne :D podle mě je ak rozmazlená žere jí jen ty víc maštěný
    NOITA
    NOITA --- ---
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    NOITA: vege granule ? To me zajima !
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    NOITA: ja to tez upravuji hodne idividi, mladej pes dostava hodne vseho a konecne neni kost a kuze. Cube davam vic zeleniny, min priloh a min tucnejsiho masa a konecne ji drzim na pomerne normalni vaze... a pritom ma pocit sytosti, kdyz sem ji zkousela hubnout na granclich, byla porad nedozrana i na lightce.. prave ta moznost upravy podle potreb psa se mi na tomhle zradle desne libi, mimo jinejch dalsich veci:)))
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    NOITA: no ne zeleninku taky nejí ani banán podle mě je moc rozmazlená bo nevim
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZWL23: je vege? Kolegyně má psa na vegetariánských granulích a taky prospívá.
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    NOITA: asi teda indivindi :)) třeba kámošky labřice to vůbec nežere ani granulky ani maso
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZWL23: "V časovém rámci týdnů se snažíme držet této skladby jídelníčku: 50% maso, 20% kosti, 15% vnitřnosti, 15% zelenina."

    uvádějí na webu. Tj. 85% živočišné bílkoviny v krmné dávce. + nedoporučují podávat přílohy, protože nejsou pro psa přirozené. Zkoušela jsem to nějakou dobu a psi byli tak strašně hubení, že to fakt nešlo. Takže teď dávám 1/3 přílohy (ovesné vločky, rýži, těstoviny) ovčákům a pudl a vořech dostávají jen trošku, protože pak přibírají. Fena ovčáka zase musí mít víc masa než pes, protože je hubená a naopak, když psovi uberu příloh a přidám masa začne mi hubnout.... prostě ty tabulky je třeba fakt brát s rezervou.

    Jídelníček podle Barona
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    NOITA: si jo tak ted si nejsem jistej jestli ten plán byl odnich ale bylo tam tak 60% zeleniny a 40% masa
    nemůžu to najít ale byl to měsíční rozpis na snídaně a večeře docela dobrý, toho psa to baví že má každej den "něco jinýho" .... ale taky jestim pěkný sraní snídani místo sobě dělat psovi, příloha k večeři taky propsa... no hrozně sem zhubl :D
    NOITA
    NOITA --- ---
    ZWL23: JJ v podstatě jo, ale podle barona bych neřešila poměry jednotlivých složek krmné dávky. Mají tam uveden příliš vysoký obsah masa a ten může narušit vstřebávání některých živin. Argumentují přirozenou stravou vlka, jenže pes není vlk. Pes je na rozdíl od vlka všežravec. Už jsem jim i psala, ale jen mi poděkovali za zájem o jejich zboží :-))

    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    DOPA: koukni sem tady najdeš vše o přirozené biostravě :))
    jinak granulky i maso a zelenina nikitě chutná, předtím sem dával roial canin potom byla nabytější ale taky víc Sr.... :-))
    http://baron.cz/
    NOITA
    NOITA --- ---
    DOPA: hovězí je málo. Vařená nebo syrová krmná dávka by měly být rozdělena zhruba na třetiny maso a kosti, zelenina, přílohy. Ale je třeba zkrmovat různé druhy masa, vnitřnosti a kosti. Určitě přidat nějaký multivitamín a vápník/fosfor/zinek. Dávat celé vajíčka i se skořápkou (nadrcenou třeba v hmoždíři). V porovnání s granulemi, budete překvapení, kolik toho bude v misce potřeba - vysoký obsah vody dodá krmení na objemu. Jinak se držet podle kondice psa. Já mám 4 psy a každý na přechod na syrovou stravu reagoval jinak.
    DOPA
    DOPA --- ---
    Nejake zkusenosti s krmenim Bio holistickymi granulemi?
    DOPA
    DOPA --- ---
    Ahoj, psovi naskakaly nejake boule po nohach, tak menime jidelnicek - zaciname varit. Jestli tady s tim ma nekdo nejake zkusenosti, napiste, pls, kolik toho davat do misky ;) Vazi cca 28 kg. Chceme varit hovezi a pridavat testoviny, ryzi, zeleninu.
    ARIES
    ARIES --- ---
    LXRMINI: jeej, moj buduci svagor ma takeho isteho bulika menom Max ;) Este aj biele fliacky ma take iste :)))
    LXRMINI
    LXRMINI --- ---
    LIBANEC: děkujeme (já i čuma :D)
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    LXRMINI: Normalne mi pripomina kamarada :-)) ( cloveka ) Moc pekna.....
    FATBEAR
    FATBEAR --- ---
    moc pekna :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam