• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: nebo mi ho zastreli myslivec.... Ale ja to beru v potaz, ale o to vic bych se snazila u psa privolani upevnit jako krava, o to vic bych se snazila ho cvicit a mit ho aspon urvatelnyho. A ne na nej navesit, ostnac, elektriku a dej se vule bozi.

    a v poslednim postu ma bejt stoprocentne zlvadnuty..:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: ale to ja vim, ale ono si staci neco precist, zeptat se chovatele, poradit se...ale toho se nikdy nedockame, to je jina vec.

    ja taky nikde netvrdim, ze mam psiska zvladnuty, navic jsem mekon a spoustu veci jim toleruju. mam je za partaky, ne za masiny. Ale to je prave ono, ty na to jdes pres frisbee, jinej pres ostnac..to je to, co me stve..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: ok, sry, ale ja uz jsem alergicka na reakci typu "mas blby zlataky, takze terierum nemuzes rozumet" apod. Takze uz pak staci tuknuti...
    delam se psama dost, vim, ze jim rozumim, ze mam cit, neumim zdaleka vsechno, chodim si pro rady, ale tohle je zaklad..premejslet nad tim, co je lepsi pro psa.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    RAVNOS: je to o povaze majitele predevsim. Pokud vim, ze mam slabou autoritu, ze proste nemam na psychicky silnyho psa, vyberu si plemeno a jedince danyho plemene, kterej se projevuje jako citlivejsi zvire. Nebudu sahat po plemeni, se kterym si nakonec nebudu vedet rady. U toho to vsechno zacina. A pka nemusim psat, ze "je to terier, tak prece.." Ano, s terierama je prace jina, je komplikovanejsi, vyzaduju vic obezretnosti, ale jde to taky a jde to udelat prirozenou metodou..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Jde to bez ostnace, jde to bez obraceni na zada, ebz kousani do ucha... Bohuzel, vzdycky cestu voli clovek. Oba psi si ted pripravuju na zkousky, ke kazdymu musim mit jinej pristup, jdu na to tak, aby je to bavilo a o to vic spolupracuji... to je vse, co jsem chtela rict, proc hergot pouzivat tvrdy natlakovy pomucky jako je ostnac ci elektrika, kdyz to jde mnohem prijemneji, radostneji a pevneji po dobrym.. No nic, pardon.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    protoze mam zlataky, tak do toho nemam co kecat? Sry, ale poslusnost se da udelat s cimkoli, kamoska ma erdelky (to jsou terieeri, bacha jo!) a taky u nich tu poslusnost ma. Nechapu, proc resis moje psy, zda se ti, ze moje rada a pripominka je zcestna? Nikde sem nepsala, ze prace s kazdym plemenem je stejna, naopak, prace i s kazdym jedincem stejnyho plemene je jina. Ale Martin naprosto jasne napsal, ze stopovacku odhodil kvuli SOBE, ne kvuli tomu, ze by to tejralo psa.
    A mimochodem - je spousta lidi, co maj zlataky a ty jim zdrhaj za vsim, co se hne, vse je predevsim o pristupu majitele.
    GIO
    GIO --- ---
    jo, tak dobre. ale jde to i bez ostnace. ten je fakt nechutnej.))
    GIO
    GIO --- ---
    RAVNOS: to je rozdilny kus od kusu ale. jsou terieri kteri za zviretemnevybehnou nikdy a jsou labici co je pro ne honeni konicek
    GIO
    GIO --- ---
    mi prijde ze odvolatelnost je o osobitem temperamentu predevsim..
    GIO
    GIO --- ---
    nemyslim si, retriever je tez lovecke plemeno, navic prinasec, zejo..
    GIO
    GIO --- ---
    to je jedno ne? souhlasim, ze ostnac je kurevstvo a da se tim psovi dost ublizit, kdyz to ma v ruce laik.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LIBANEC: na prislapovani je dobry udelat na konci stopovacky uzel...

    MARTIN_531: srat te to muze, ale je to nejlepsi cesta, jak si privolani upevnit. Nehledej nejsnazsi cestu pro sebe, ale pro toho psa hergot... Ja mam diky tomu odvolani u obou psu i od srny, ktera se riti proti nam, nebo zajice, kerej nam frnkne v lese pres cestu. To samy s ostnacem..misto toho, abys to toho psa naucil v klidu a postupne a mel jistotu, ze kdyz treba ztrati vobojek, stejne u ty nohy pujde, rpotoze to bude mit natolik napodminovany pozitivni motivaci, sahnes po ostnaci... kerej muze bejt mimochodem pro psa v rukou laika nebezpecnym nastrojem (ja bych ho treba na cokla nedala, natolik si neverim ani nahodou, ackoli moji psi slapou). Nerikam, ze mam vse stopro, zdaleka ne, porad se ucime, ale volim cestu, ktera je prijemna pro psa!
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    ZWL23: :DD
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    jj, psychické vydírání a mimika better než výprask.
    ZWL23
    ZWL23 --- ---
    MARTIN_531: hele velkej trest deset dní navodítku .... pak taky co skrotilo mojí čubu - každej den minimálně dvacet km běhu, ktomu nějaký sprinty do protikopce pro míček a večer byla ráda že se doplazila domů ..... když sem byl v práci tak celej den odpočívala pže věděla že večer přídu a pudem běhat :))

    když nepomůže ani těch pár dní navodítku skus ho nechat doma, ukaž mu že deš ven ale že on si to nezaslouží ( s největší pravděpodobností zdemoluje byt :D ) ..... mě víc pomáhá psychické vydírání než fyz tresty ale to je asi i podle jedince
    LIBANEC
    LIBANEC --- ---
    MARTIN_531: Stopovacku drz za konec, nesmotavej ji - pes si zvykne na urcitou vzdalenost za kterou se od tebe nehne! Drz jen konec, jak se stopovacka napne privolej a psa si pritahni pokud nejde sam - tohle se musi stat vzdycky ! Postupne zacni stopovacku poustet na zem a kdyz to vypada ze ma "stopu" stopovacku treba jen pristoupni a privolej. Muj pes ted lita se stopovackou porad, spis je to uz jen takova "berlicka" pro me, ale jsem si s ni proste jistejsi a jemu nevadi - proste lita po lukach se stopovackou co taha za sebou a panicka si je jista ze kdyby ho neco " zaujalo" tak mu ji pridupne a psa ma zas pod kontrolou ;-)
    MOUXXS
    MOUXXS --- ---
    MARTIN_531: tak kdyz vis co dela nez zdrhne tak na ten okamzik cekej a zkus ho necim zaujmout hrackou trebas aby sel k tobe pak s i snim poradne hraj ne a kdyby se rozhodl bezet tak pridupni stopovacku nebo ja hazel klice ,protoze stopovacka je fakt voser hlavne v tomhle pocasi
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    GIO: nezdrhá, začal až teď po dvou měsících, prostě to stupňuje a testuje co páníček snese :( jinak funguje parádně, nenechá si pořád nic líbit od ostatních pejsků, ale v parku si všímá jen mě a s balonkem lítá max 10 metrů kolem mě, už mám zkušenej doprovod na procházky co mi řiká co dělám ve výchově špatně, ale asi sem ho měl mít dřív...
    GIO
    GIO --- ---
    jako jo, je to o nervy,ale funguje to na trenink privolavani, pokud ti takhle zdrha, neni rozumne ho moc poustet z voditka..
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    GIO: stopovačka zakoupena, aplikována, zamotána, odložena v předsíni, má ta stopovačka nějakej hlubší význam? jakože si zvykne bejt max 10m ode mě? protože mě děsně sere jí furt smotávat do ruky a přitahovat psa...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam