• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    LOULOU: parada
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    MARTIN_531: On to dela sam a strezi to jako poklad. Ale navod je snad celkem snadny. Rikal neco o louhovani v lihu pres silonku - aby to byla jen vodicka bez zbytku - teda skoro hneda. Lih z lekarny, proposlis od vcelare. Ale zjistim presny postup a poslu.
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    LOULOU: ja bych na propolis prisahal, pouzivam to sam jako desinfekci, nebo kdyz me boli v krku, a samo s tim strikam i psa, kdyz se zrani venku, nebo kdyz vyndam kliste, beru jodisol a pak to este zdabluju propolisem, treba po hodince. A variantu v lihu bych bral hned, zeptas se kamarada kam na to ?
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    K ranam po psim boji - kamarad nam dal propolis v lihu a fungoval zazracne - vycistil rany a zacelil je - jednalo se ale o cerstve a povrchove rany prakticky hned po boji. Oproti ranam, co si Homie prinesl z utulku, se tyhle krasne zcelily a jsou hladke - ostatni jsou hrbolate.
    Jinak pouzivame Betadinu a ted na pekne oteklou ranu (bud vosa/srsen/vcela nebo trn) Visnovskeho balzam. Zatim to ustupuje, ale nechce se tomu.
    Jak se mi totiz zda, tak to doktori nicim jinym neresi...
    LOULOU
    LOULOU --- ---
    Nam se ted hara Bina a Homisek je extra startovaci. Neni mozny, aby se k nam pes ani priblizil. Hlida uplne neskutecne. Pes se sotva priblizuje a on uz knuci/bruci, jak by po nem chtel skocit.
    Jinak taky nerozlisuje fena/pes - je to drzy, pujde to k zemi. Stekat a vrcet na nej nikdo nebude! :-) Ale sranda to neni. A ted, co se harame, tak je to uplne sileny. Ale aport je nej nej a nereaguje na nic jen na micek - paradoxne nechce ani poslouchat - jen aportovat.
    Bina je uplne v klidu, chodi na volno a paradne reaguje na odvolani od psu (i kdyz ma sve dny, kdy jakoze neslysi), dokonce je odvolatelna od "trestani" a projevu dominance, ktery zkousi na stenata, mlady psy a fenky a fenky mensi nez ona. Takze je to podle me normalni. Ukaznuje mlady psy a dava najevo, ze se nepodridi. Ale je mozne, ze to dela proto, ze to delali na ni jako na stene jiny psi.
    BEATY
    BEATY --- ---
    MALLORYNOX: aha...
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    BEATY: nejsem a o utulku jsme se dozvedely az z utulku, pac puvodni panicka byla asi moc moc statecna, kdyz nedokazala rict, ze ho nezvlada.. takze kdybychom meli tuseni, ze se neco takovyho deje, bud si jista, ze by k tomu nedoslo. A nebylo to stene, dala ho tam po 4 letech.
    BEATY
    BEATY --- ---
    MALLORYNOX: ty jsi panicka mamky pejska od Martina? jsi nechala dat stene do utulku? nebo to nejak nechapu :-)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    PAVLINKA: ta kastrace se mi zda levna, za tolik nam vybrali pred rokem kocoura
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    MARTIN_531: hodny pan doktor!.) cena prizniva, taky sem si vsimla, ze casto davaji leky pro lidi, ktery koupis normalne za nic a oni si ho pekne nauctuji, tim, ze je mama doktorka sem si to casto zlevnila a pak sem i vedela co vzit, co ne

    MATHEA: jj, to jsem taky zjistila, ale ty ceny jsou opravdu hodne rozdilny, ted jsem jeste dostala kontakt na pana doktora na Kladne, kamaradky kolegyne nedavno nechavala fenku kastrovat a stalo je to 800, tak sme panu doktorovi napsala a on mi odpovedel, ze pri nas by to bylo 800 - 1200, ta dotycna byla ale velmi spokojena...

    1200 to je paradni cena, ale zas se bojim, prze je to opravdu velky rozdil...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    PAVLINKA: cena se pohybuje ve velkym rozpeti predevsim kvuli narkoze (vaha feny, ale i zpusob narkozy).
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    PAVLINKA: me kamarad vyslal na kliniku MVDr Naxery s tím že sou dobrý a prej za lidovku a nechal sem tam 300,-kč s tím že mi dali sebou tenazym za 130,-Kč kterej se muze do budoucna este hodit :) dostal injekci Norocilinu, samotnej úkon stál kilčo a zbytek byl nějakej materiál na zalepení. Ošetřil nás pan dokrot Diviš a rovnou nás pozval na očkování, poradil jak ho mám dál ošetřovat a byl hrozně hodnej, až sem byl z toho mile překvapenej, sestřička archinu rozmazlila piškotama a on pak ani semnou nechtel jit :)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    MARTIN_531: rozrizly? chudera:) je pravda, ze lepsi letet k vete, ale na druhou stranu ti pak muze i obyc zanet zacit silene lecit a taha z tebe penize, ja teda letim hned, ale pak doma castokrat zjistim, ze by stacil bactroban.)

    btw: kastrovali ste nekdo fenku? me dost zarazila cena, pan Lonsky rikal 4.500, ale u nas zarohem od 4.500 az 9.000 !!! na strankach to samo nemaj, prze kazdy pripad je individualni....) moje penezenka je taky dost individualni zalezitost.)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    FATBEAR: uz sem byl u pana doktora u vin. nemocnice, kamarad mi ho doporucil, rovnou nas prijal do pece a pochvalil jak je archie peknej kladrubak :) ma to rozriznuty a vybranou infekci, dostal sem nejakou strikacku kterou mu mam zejtra narvat do rany a napustit mu to znova, jmenuje se to Tenazim.
    FATBEAR
    FATBEAR --- ---
    MARTIN_531: hele stima kousancema to nebrat na lehkou vahu jakokoliv kousnuti k doktorovi , nevis jak na tom ten pes co ho kousnul byl plus sliny atd. , jak fibi byla pokousna taky to vypadalo na malou ranku a jeste dobre ze sme sni sli jinak by to mela co nevidet hnusne podebrany a buch vi co by vic ztoho bylo
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    PAVLINKA: no prave ze je to bull, z toho mam takrikajic tezkou hlavu, a sme nemocny :o( zanitilo se mu kousnuti na papuli a ma to plny hnisu, kze rano jdeme k panu doktorovi :o(
    PAPAVLIS
    PAPAVLIS --- ---
    taky s trochou do mlýna...
    najdi 10 rozdílů....
    1)prase může na stůl, pes ne
    .....

    PICT0019.JPG (819184 B)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    MARTIN_531: my sme na tom dost podobne, obecne si myslim, ze oni nerozlisujou pes, fena, stene, djaba a znam i vic bulliku, vylozene stenata nemusej, jak na ne lezou, otravujou, chvili to vydrzi, ale pak je potresta, akorat, ze je to velka tlama a ten pocin vypada jako, ze ho zabije....uz sem to tu psala, zjistila sem, ze jakmile to necham na ni, je totalne v klidu a nerekl bys, ze by kdy do nekoho kousla, jakmile ji hlidam, vyjede, podle me to zkousi, hrajou si kam az muzou a jen nekdo ma nervy je nechat, ja je nemam a proto si myslim, ze to dela, minule sem si az rikala, jakyho z ni delam zabijaka, pritom se nerve o nic vic nez kterejkoliv jinej pes, co znam..ale je to bull a v hube ma jak nakladak no:)) a krom privazani ji k ty jabloni a nevsimani si ji nefunguje nic ani facan:)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    MALLORYNOX: jo to můžem, budu rád
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    MARTIN_531: domluvim se s Veronikou a musime se sejit, i se Sedrinou, zajimalo by me, jak bude reagovat na mamu po takovy dobe... treba by to necemu mohlo pomoct, co ja vim... mrzi me to, ze takhle zlobi:(
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    MALLORYNOX: jo to kdybych vedel, ale vzhledem k tomu ze z utulku sem privezl archieho kterej ani nesednul a na privolani temer nereaoval bych rekl, ze bud je mega vychcanek a nechava se znova cvicit, nebo je proste palicatej bejk. To co s nim delam ma vysledky, na tom se shoduje kamarad kterej mi pomaha, ale snasenlivost s ostatnima psama je na bodu mrazu, v podstate je jen jedina fena se kterou si muze hrat a to jen proto ze ji neubeha, jemu nedela problem vystartovat ve hre ani po sedmimesicni fence zase jinyho kamarada. Maly psy okamzite prispendluje, ale prekvapilo me onehda kdyz sem ho nechal pred vecerkou a po navratu kolem nej behalo asi pet podvratacku nejakejch zevlaku, asi na bandu si netroufne. To cim sem si jistej je minimalne rok prace, pak mozna uplne zvladneme poslusnost, ze zacatku sem udelal par chyb, nemel sem dostatecnou autoritu, spis sem ho rozmazloval a na pevnou ruku sem presel tak pred dvema mesici, vysledky jsou, sedni, k noze, ke me, pomalu, netahej, fuj, nesmis, dolu, pak chodnik ale to myslim umel, jinak vsechno za tunu piskotu a susenejch masicek, treba takova chuze vlevo, to nemame zvladnuty jeste ani ted, ted se snazim o cekej, pac, lehni a dokonce mame bonusovy cislo, kdyz zatleskam archie zasteka a vyskoci, obcas se to povede a ja ho chytim do naruci :) to lidi cumi buhvi jak neni vycvicenej, ale to umel sam. Sedrynka je krasna
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam