• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    MATHEA: aničko, promiň asi sem si to vyložil všechno špatně. holt to tak neni, holt neni správný množit zdravý křížence, asi fakt jo.

    Dobrý je taky to jak píše Mykeyla a ted to odcituju .... Máš jistotu, že je udáš všechny? Jsi si jistá, že lidem, kterým je chceš dát budou zodpovědní majitelé?....

    a ted mi prosím někdo nejlíp slečna mikeyla vyjmenujte deset chovných stanic které dávají štěňata prověřeným slušným lidem u kterých se dá zaručit že psíky nezkazí a postarají se o ně. Myslíte slečny, že se na to dělá nějaká lustrace? nebo něco jako prověrka která na to dá záruku ?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    MARTIN_531: jenze tu nikdo nerika, ze schvaluje NEZODPOVEDNY mnozeni psu s PP. Proc pri debate o mnozeni (at uz krizencu ci neceho jinyho) dojde vzdycky na rozbroj mezi PP/bez PP/krizenci??Nikdo tady nerekl, ze v PP chovu je vse vzdy spravne. Ale mas evidence zvirat, vis, co ma za predky x generaci dozadu, vis, co to muze a nemusi mit. Jasne, neni to niceho zaruka, ale ja bych sla uz jen pouze budto do utulkace a nebo papirovyho psa, pokud bych chtela pesana s urcitym temperamentem, charakterem, vlohama, vzhledem....

    Zadnej takovej seznam neni a nikdy nebude, bohuzel. Takze kdyz si vyberes plemeno, pokud si vyberesp lemeno, musis nakontaktovat co nejvic lidi od nej, poptavat se po ostatnich CHS a zkoumat zkoumat, kery z tech reci se nejvic blizej pravde. Jsou chovky, o kterejch se v kynologicky verejnosti vi, ze stojej za velky h. (napr u GR Vlci step), ale nevedej to bohuzel ti laikove...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    WERUMI: a můžu se tě zeptat, co hodláš dělat s tím, když se ti štěňat narodí třeba 8, 9? Máš jistotu, že je udáš všechny? Jsi si jistá, že lidem, kterým je chceš dát budou zodpovědní majitelé? Promin, ale takové břemeno bych nést opravdu nechtěla, hlavně když si vemu, že štěňat je x (už jen tady na nyxu) a potenciálních majiteů poskrovnu..., ale je to tvá starost, ty jsi zodpovědná za své činy..
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    nerad bych tady ztrhnul diskusi o hovně, a tak radši dodám že to byl pouze nácvik lásky, ke spojení nedošlo ani nedojde. Ale miláčkové se mají rádi, škoda že se nepovedlo vyfotit jak fenka jebe arčiho do hlavy :))))

    Jinak k tomu množení, je to uplně zbytečný někomu něco vysvětlovat, apropo nejsou lepší zdraví kříženci než defektní čistokrevní psy? sem rád že mám krásnýho psa co má relativně dobrý zdraví.

    Když do toho holčina jde s tím že má fenu vyšetřenou a požaduje jistotku i z druhý strany měli byste jí složit poklonu a sobě dát mokrej hadr na hlavu, dokud se tady budou množit nemocný papírový psíci jako králici můžete hudrovat akorát od klávesnice, lepší by bylo ale šoupat nohama.

    Nemá cenu udělat registr poctivejch a nepostivejch chovatelů/množitelů? sám začínám uvažovat o feněti a info by se hodilo
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    HYSTERIA: jak kdy a jak v čem...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    STANLEZ: co je špatnýho na tom, když se množej kříženci? Tak aby jsi pochopil, dám příklad: Převážná většina lidí náš případ znají, budu se už x krát opakovat. Kdyby moje fenka nepocházela z dvou odlišných plemen, kdyby jeden z rodičů nebyl dalmatin bez PP u kterého pravděpodobně majitel neřešil vyšetření sluchu BAER, které se u dalmatinu s PP dělá povinně, jinak štěně nedostane papíry, tak by můj pes nebyl HLUCHEJ a to je sakra důvod k tomu, aby se nemnožili, neb je to velmi často důvod, aby se štěně utratilo...a to mi věř, že to takhle spousta lidí řeší....TAKŽE ŘÍKEJ SI CO CHCEŠ, ALE U NEKONTROLOVANÉHO MNOŽENÍ PSŮ NEMŮŽEŠ ZARUČIT 100% ZDRAVÍ PSŮ, natož povahové vlastnosti a to je sakra důvod, proč to nedělat ty inteligente....
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---


    mladýmu se zapalujou tlapy :)
    TUKI
    TUKI --- ---
    WERUMI: taky se omlouvam za rozvireni hladiny u teto diskuse. kdo neuvidi neuveri. a prosim nemazat.
    ANA
    ANA --- ---
    tak ja sem radsi hodim fotku naseho maxe, ktery se uz naucil nosit pneu jako velkej kluk...a sam:)

    SNELA
    SNELA --- ---
    WERUMI: to by me teda straaasne zajimalo cim jsem te ja urazila a jakou nadavku jsem na tebe pouzila.. asi jsi moje prispevky cetla spatne.. no nic, at se ti zadari, co si zaslouzis...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    STANLEZ: tohle vyjde na stejno z kynologickeho hlediska.
    STANLEZ
    STANLEZ --- ---
    SKRITEKB: no a to je odpověď pro tebe: Je snad lepší když sem slečna pastne fotku svý fenky a hledá pro ní "ideálního" psa než aby jí pustila do parku a čekala, kterýho fešáka si vybere ona. Nebo?
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    SNELA: tak je jasny, ze je to pripad od pripadu. ale vseobecne jsou na tom stale lepe vorisci.
    SNELA
    SNELA --- ---
    HYSTERIA: no řekla bych , že bejvávalo a ted je to spís naopak.. ale je to individualní
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    STANLEZ: vorisci jsou geneticky lepsi nez psi preslechteni, jenze timto trendem ktery jsem dole popsala dochazi i k pomalemu upadku jinak geneticky mnohem zdravejsich vorisku.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    STANLEZ: v tom pripade je mi to jasne.
    STANLEZ
    STANLEZ --- ---
    HYSTERIA: no tak s tim můžu jen souhlasit. Se slečnou, kterou ste tady z mého pohledu pranýřovali, ale jak říkám, četl jsem je zbytek promazané diskuze, máme zítra psí rande. Nečekejte, že půjdeme na genetickou prohlídku, stejně jako nepůjdu na genetickou prohlídku sebe než splodím svoje dítě. Ale vězte, že pokud z toho vzejdou štěňata, tak o ně bude dobře postaráno nebo pro to uděláme max.


    SNELA: no já právě na něco takového narazil, ale už nemám chuť to hledat

    Já bych děti/zvířátka klidně srovnal, protože se obojí musí dělat s rozumným uvážením a zodpovědností, přesně jak si psala(Hysteria).


    A ještě jeden dotaz. Říkáte, že máte bohaté zkušenosti. To jsou opravdu oříšci geneticky rizikovější na nemoci, mutace a podobné věci než čisté rasy? Já mám totiž naprosto opačné zkušenosti.

    Každopádně respekt těm z Vás, který se tady staráte o opuštěný zvířátka.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    STANLEZ: V prve rade bych tu vubec nesrovnavala clovek/zvire (viz. ty detske domovy)
    Tady nikdo nikomu to pravo neupira. Jak jsem zde jiz psala, nejsem proti ROZUMNEMU mnozeni krizencu (z genetickeho hlediska je to zasobarna kvalitnich genu, kdyz clovek zodpovedne krizi zdrave jedince, a ANOu papiraku to plati stejne, kdyby se na to chtel nekdo odvolavat). Pokud by slecna mela i po geneticke strance fenku zdravou a stejnym zpusobem vybirala i psa na kryti, je to dle meho v poradku, reknu o slecne ze je zodpovedna a je zarucena podpora kvality genu a zdravi do budoucna.

    Jenze lide mnozi sve Aliky a Betusky, protoze jsou pro ne proste nejlepsi, nebo s predstavou, ze je to dokonce nutnost a u fenek prevence nemoci. O tom, ze pocet krizencu a opustenych psu a stenat je alarmujici ani neluve, bylo by dobre, kdyby lidi zacali premyslet a bud mnozit zdrave jedince nebo nemnozit vubec a vzit si pejska z utulku, kterym se diky "stenatku po nasem uzasnem Alikovi" snizuje sance na novy domov.
    Vsichni co se tu do toho angazujeme mame co docineni s opustenymi zviraty, nebo primo pro nejakou organizaci ci utulek pracujeme. To ze se zde vyjadruji i lide s bohatymi zkusenostmi s vycvikem ci veterinarnim vzdelani neni bohuzel jen tlachani do vzduchu, vime o cem mluvime.

    Lide, co si chteji nechat sveho pejska jen tak vrznout, nebo z vyse uvedenych duvodu jsou pro me sobecti a dle meho nazoru nikdy nebyli v utulku a ani o tuto problematiku nezavadili.
    SNELA
    SNELA --- ---
    STANLEZ: nikdo ji tu nenadával .. něktěří lidi taky nemaj děti nikdy.. jenže argumenty, že o štěnata bude postarány, jsou k hovnu, když to nikdy neví dopředu ,)
    SNELA
    SNELA --- ---
    SNELA: ale máš pravdu, je to její věc a my bohuzel můžem jen diskutovat a radit...
    STANLEZ
    STANLEZ --- ---
    SKRITEKB: no vidíš a spousta žen si takhle nebo ve spermobance svého partnera najde. Jde o to, že pes si hledat svého partnera na internetu nebude, takže když už mu někdo hledá takového, který k němu aspoň velikostně pasuje a nenecháš to jen na něm a jeho pudech, tak seš hned hloupý idiot?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam