• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    Tyto stránky jsou věnované výměně názorů, zkušeností a zážitků s "bojovými plemeny".
    Diskuze se neomezuje pouze na standardní plemena - pitbul, staford ..., ale je otevřena i jiným, netradičním "bojovým" psům.
    Vystavujte dle libosti foto Vašich miláčků, zanechávejte linky na stránky s touto tématikou.




    rozbalit záhlaví
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KACJU: a proc proboha? Zacnete fakt s necim jednoduchym, jak psala Snela. Jak pes, tak ty si musite nejdriv vubec to prostredi na zkouskach otukat, nervy budou pracovat vam obema a tyhle "pidi" kousky sou supr na nasati atmosky a zjisteni, co musis pilovat prave proto, aby na tebe pes nehodil na zkousce bobek..
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: Nam cvicitel nabydl delat jen jednu z tehlech dvou :(.
    KACJU
    KACJU --- ---
    MATHEA: Ja vim presne ze obrana ho bude bavit vic. Stopu sme zkouseli jen tak cvicit jde mu to chape to ale nabaviho to :(. Prave to je ten problem. Jenze zase s ty obrany mam strach presne to o cem se psala. Nemam nejak psychicky ustalenyho psa (musime na to jeste pracovat) a bojim se aby neziskal o sobe predstavu ze kdyz skolil figuranta muze skolit kazdyho :). Ale zase si rikam ze by ho tam naopak naucili byt v kludu kdyz se to po nem vyzaduje.
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: jj, dam:)
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU : Proč nezačneš na něčem jednodušim ? ZOP nabo ZZO ?
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: kdyby si zistila nejaky dalsi infa o tech obranach napis mi do posty prosim moc me to zajima. Dekuju :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    KACJU: na stope musis nejdriv psa poradne rozcuchat.. ale to neni prdel, kdyz nevis, jak na to. Nehlede na to, ze spousta psu stopu odejde, ale nepracujou "srdcem". Tam musis zjistit, co bude Fidela bavit vic, imho si myslim, ze kousacky, je to energeticky a zabavny..
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no taky nejsem jeste 100% rozhodnuta, ale spis se zacinam priklanet k argumentum pro... kazdopadne mame jeste cas, zatim pracujeme na klasicky poslusnosti:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    v pripade obran hodne zalezi na stylu prace figuranta..jsou magori, co umej psa jen a jen stelovat do nejvyssich obratek, ale neumejt to uklidnit a udelat tu praci, kterou presne na svoji povahu potrebuje konkretni jedinec (a takovejch fiku jeb ohuzel vetsina). Normalne se obrany delaj od malyho stenatka a psiska s tim problem nemaj, pokud to dela fik, kterej ma cit. Pak se taky da zvedat sebevedomi, nebo delat kontrolovany emoce. A u toho, co tu zacala resit Skytha - klidne bych tam zacala delat na hadr na obranach povel "supak, hajzl, smejd" ci neco podobneho - pes se rozerve a fakt malokdo pozna, esli krici z radosti nebo z nasrani, to by mohlo pro odstraseni pripadnyho hajzla stacit bohate.
    Me se takhle naucila hlidat i moje cubina zlataka - ted uz staci, kdyz cejti, ze sem z nekoho nervni..
    KACJU
    KACJU --- ---
    SNELA: mam stejny pocit
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: ja prave nevim nevim s tou obranou :( protoze ji budem potrebovat pri zkouskach chtela sem ho misto obrany dat na stopu ale na to on je uplne levej :(.

    chcem delat bud obranářské speciální zkoušky (poslušnost, obrana) ... ZPO1, ZPO2 coz by nam slo nebo stopařské speciální zkoušky (stopa, poslušnost) ... ZPS1, ZPS2 ale musim o tom popremyslet. Celkem sem tu obranu zavrhovala ale kdyz to tu tak ctu tak to asi nebude nic tak strasnyho. No na pripravu ke zkouskam jdem az v zari do ty doby casu dost. Nasbiram info co se da a uvidim jestli ho mucit na stope nebo Fidel bude mucit figuranty.
    SNELA
    SNELA --- ---
    KACJU: taky si myslim.. spousta psu, který maj fakt silu tak to nevěděj, protože v tu ránu by se mohlo krásně změnit jejich chování..

    Některí psi to berou jako hru ( obrany) ale nektěři jdou fakt po figurantovi ( ne jakože by na něj utočli) ale neberou to jako koristnictvi.. ono to málo psych. silnejm psům má to sebevědomí dodávat právě
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: jj, jsem tam moc spokojena...:)
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: tak to samorejme, ale ani to nejde 100%...proto je imho lepsi byt pripravena na jakoukoli situaci...
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: to je supr organizace kamosim s jednim slepcem a ma tam odsud vycvicenyho psa :))
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    SNELA: no to urcite, jeste s tim zacinat nebudem...je mu teprve rok a ctvrt...jen premyslim dopredu:)
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: ja myslim ze je dulezity jako panicek vyhodnotit situaci rychleji nez pes a dat mu takovej prikaz aby k zadnymu afektu nedoslo.
    KACJU
    KACJU --- ---
    ERIKK: Ver mi ze kazdy pes to nevi. Napr. kdyby vedel Killer jakou ma silu a ze kdyby ho napadl jakykoliv clovek ze si s nim poradi vlastni silou nebyl by z nej takovej posuk.
    A na ovladani psa (a jeho sily) staci normalni vycvik poslusnosti. Kdyz nemam psychicky vyrovnaneho psa nemuzu ho cvicit na utoceni na figuranta.
    Podle meho je cviceni obrany supr vec ale pro psychycky vyrovnany psi.
    SNELA
    SNELA --- ---
    SKYTHA: a kolik že mu je ? každopádně já osobně bych počkala s obranama než dospěje a bude mít min. základy poslušnosti.. Na těch obranách je dobrý přesně to, co píšeš, ale ne každýho to ba :)

    ERIKK: no jo, jenže ty z nich maj hlídače, protože ty musej respektovat jen jedno či více ,,majitelů,, ale k ostatním lidem nemaj žádnou vazbu.. Nevim, ale myslim, že ze psa se dá snadnějš vychovat hlídač , než mu upírat něco co je pro něj přirozený a důležitý.. Jako máš pravdu v tom, že by pes neměl behat za každym, ale to můžeš vysvětlovat pesanovi, kterej to má uz v hlavě srovnaný a nechat štěndo uživat si štěnecího věku a mazlit se s každym..
    SKYTHA
    SKYTHA --- ---
    KACJU: no takhle jsem premyslela taky, ale bylo mi receno, ze to neni vedeno na cloveka, ale na korist, coz je nejdriv klasicky pesek a pak rukav, ktery ten pes na zaver vzdycky dostane na chvili na hrani... a dulezity je pro me to, ze pokud by nekdy po nekom vyjel (i po psech), tak se nauci poslouchat i v tom afektu...
    KACJU: jj, cvicej i asistencni psy....
    KACJU
    KACJU --- ---
    SKYTHA: nejni to i to sdruzeni co cvici psi pro nevidomi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam