• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOMONO_BURUBojová plemena - výměna zkušeností, zážitky ... ,,Bojová plemena” - výměna zkušeností, zážitky ...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIOVANNA: No jo, ono da se rozkousat dost psu, ale na to musi bejt figurant, co to fakt umi a premejsli o tom a dokazu si na toho psa fakt prijit:)
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    MATHEA: když jsem dělala s čubinou ještě sportovní výcvik tak jsem to taky nechápala, že rotvíka může nebavit obrana (na cvičáku jsem jich pár poznala), ale ten můj mi to předvedl taky :)) bohužel.. On je teda celkem nevyrovnaná povaha, takže řval na psy okolo, ale figuranta nevnímal, mohl kolem něj poskakovat jak chtěl a Arnošt ho ignoroval, ale možná kdyby byl zapálenější figurant tak to mohlo dopadnout jinak :) kdoví..
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIOVANNA: Pneu je ale prece hrozne moc dulezita!!!:))) Ty jo, tak nekousaciho rtw sem uz dlouho nevidela teda:) Ja si loni velmi uzila MS rtw v Hradci Kralove, to byla vubec podivana. A ted na tom MR fakt pekny vykony, kor na to, ze bylo nejakejch 30 nad nulou, autobusicci sikovni:)
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    MATHEA: pěkný kousky, škoda že toho mého zajímá jen pneumatika :)) na obranu házel bobek odmala.. zato seniorka byla závodní jak blázen :)
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: pekná podívaná!!!!!
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    videa z MR rtw 2011:) Moc hezky vykony tam, akorat na kontrolaku to bylo pro psy prej dost vrazedny, pac tam svitilo hodne ostry protislunicko.. Skoda, ze sem musela drepet na skoleni zrovna.
    Mi-Ji
    http://www.mi-ji.cz/
    SIEGR
    SIEGR --- ---
    RODWY: takovy lidi bych vazala na retez a do kotce s nima...! Mam pocit ze posledni dobou je nejak popularni vzit si psa z utulku, chvili ho mit, "zkazit ho" a pak ho vratit:/
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    SCHWALBE: tak fenecka z nabidky zmizela ... Tak treba mela stesti a nekdo zodpovedny se ji ujal.
    RODWY
    RODWY --- ---
    to jsem se zas po dlouhe dobe nekam podival!!
    ti se me dostat do ruky!
    treba:Argo je 1,5let starý kříženec. Pochází z útulku, takže čím přesně je křížený nevím, ale určitě s nějakou bulí rasou. Z nedostatku času se z něj stal samorost a protože je příliš temperamentní, tak mu jen pobyt na zahradě nestačí. Nudí se a začal utíkat a tak si začli sousedi stěžovat, teď je jeho život jen o laně a o kotci. Je mi ho líto a tak bych byla ráda, kdyby se našel někdo, kdo by na něj měl čas a dopřál mu štastný psí život plný procházek a různých aktivit. Je dobrý skokan a dost vynalézavý, takže je zapotřebí mít dobře zajištěný výběh či zahradu. Základní povely zvládá, je chytrý a není problém ho naučit něčemu novému a to v krátkém čase. Nedoporučuji ho k jiným psům - je dominantní a toleruje jen psy, na které je zvyklí.
    RODWY
    RODWY --- ---
    RAVNOS: ten inzerat je jeden jak druhej na dělo!!!:(
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    ERIKK: no hlavne, aby se ten "nekdo" nasel. Slecna, co to psala je evidentne prosta na rozumu:(. Nevim, jak si to jako majitelka predstavuje ( tu situaci ), nicmene asi tak jako nezodpovedne porizeni psa, ktereho dava po 11 mesicich pryc.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    SCHWALBE: no hlavne ten kdo si ji vezme by mel puvodni majitelce jasne naznacit ze zadne navstevy... bych si pak pripadal jen jak hlidani toho psa
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    RAVNOS: tak nejak, hlavne, ze sve 11 mesicni slunicko chce darovat, jakoby nevedela, ze pes je ponekud na delsi "zavazek". Jakoby si neuvedomila, ze nebude mit cas. Jen doufam, ze se nekdo smiluje a vezme si ji, aby nakonec nebyla v utulku:(.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    SCHWALBE: "ráda bych ji navštevovala"? a čo takto facku či dve?

    milujem takéto inzeráty.
    SCHWALBE
    SCHWALBE --- ---
    pardon za OT
    "Daruji 11 měsíční fenku staforda. Je to největší sluníčko, ale bohužel z časových důvodů nejsem schopná se jí naplno věnovat a přeji si, aby byla šťastná. Miluje pejsky, lidi, děti. Je hodná, doma vydrží několik hodin bez problému. Ráda bych aby měla zahradu, ráda nahání ptáky, věší se na větve, a miluje plavání. Určitě přenechám pouze do dobrých rukou a ráda bych jí navštěvovala.

    Kontakt: 725 369 189"



    nalezeno na http://www.bull-v-nouzi.estranky.cz/clanky/Daruji-_-kdo-daruje.html
    SATHIK
    SATHIK --- ---
    ERIKK: Asi bych nezaměňovala game s rvavostí u bull plemen. Game je překládán různě, je to hlavně vlastnost vytvořená uměle a je proti přírodě, že ten pes se bude rvát, dokud nebude třepat s mrtvým protivníkem, nehledě na svůj fyzický stav, jsou to psi hodně stabilní v povaze. Krom toho game u psa nezjistíš jinak než při regulérním zápase, které jsou samozřejmě nelegální. Podle toho, co píšeš, si myslím, že tvůj je puberťák, který zjistil, jak chutná vítězství nad druhým psem a zalíbilo se mu to. Zkusila bych cvičák s nějakým normálním trenérem (tzn. pozitivní motivace) a pracovala na usměrnění, ale je to běh na dlouhou trať, je to bull a s tím nutno počítat :)
    Jinak ta moje lama taky nesnáší labradory, asi je to nějaká psí sekta, něco jako pudli a jezevčíci :))
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    RAVNOS: jo a v obdobi, ked mal pes (Mike) tak 3-4 roky a fena (Amy) dorastla do dospelosti - cca 2-3 roky, tak sa mi pobili tak za mesiac a pol asi 9x. povacsine vtedy ked s nimi bola partnerka.. takze vlastne sa pobil aj s fenou..ale to sme brali, ze je boj o predposledne miesto (vtedy sa narodila aj starsia dcera)...
    takze par bitiek prebehlo a nic hrozne sa nestalo. psi po sebe likvidacne nesli a urobili si povrchove rany. takze ono to skor je viac kriku pre skoro nic... alebo len mame stastie na psov, ktori si nejdu po krku. neviem, co by sa stalo, keby na neho zautocil cudzi a este k tomu pes..
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    RAVNOS: diky za komentar :) Ja uz o tom taky vazne uvazuju ze ten cvicak by to mohl napravit.
    Kazdopadne je zvlastni ze ten muj je taky extra vysazenej na labradory a vetsi chlupaty psy. To uz miva ciro jen je vidi :D
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    ERIKK:
    nas pes robil to iste. stena vychovaval diktátom a na specificke vacsie typy psov je vysadeny (bohuzial vsetko vlciakovite, labradorovite)....feny ma rad,je s nimi v pohode.
    len tak na okraj: mame dve deti a ta starsia ma 3,5 roku a robi si so psom co chce, bez hocijakych problemov.

    zaver: nas pes dementny nie je,ale ma urcite nevyberane sposoby a ja som pocas zivota nabral tolko smerov, ze som toto chovanie "odstranil" vyhybanim sa podobnym situaciam miesto toho, aby som tomu venoval (mozno) jednorazovo vela casu.

    tl;dr - podla mna s nim blbnu hormony/vek a cvicak by to zriesil. aspon podla toho, co som pocul od inych chovatelov bojovnikov.
    ERIKK
    ERIKK --- ---
    RAVNOS: OK .)

    No vec se ma tak... Mam bulika, 2 roky veku. Dulezite uvest, ze ho mam od 8mi tydnu veku a za cely zivot nikdy nebyl vazne napadenej jinym psem, nema zadne traumaticke zazitky. Od utleho veku vencenej s jinejma psama, socializace tedy troufam si rici nebyla podcenena. Hral si s kazdym, s velkym i malym , v pohode s psama i fenama.
    Zlom nastal cca v roce veku. Behem her s psama zacal bejt obcas "nervni" (aspon ja to tak vnimam). POstavil si ciro z chlupu na zadech a obcas zavrcel. To se pomalicku stupnovalo az do chvile kdy ty hry zacli prechazet ve rvacku vyprovokovanou z jeho strany. Nikdy jsem ho nenechal porvat, vzdycky jsem ho hned odvolal (poslechne na zarvani i kdyz se chce rvat).
    Samozrejme jsem se vsemozne snazil ho pozorovat a hru uklidnit pokud jevil znamky "nerovzity".
    Tohle chovani se stupnuje.. v roce a pul jsme uz museli nechat pokusu hrat si s psama. Kazda hra skoncila do 10s jeho utokem. (dokonce i na psi se kteryma vyrustal a zna je celej zivot jako kamarady). S fenama zatim vychazel uplne skvele. Nadsene si hral a nechal si cokoliv libit. Proste fenky miloval.
    Ted jsou mu dva roky a minuly tyden me celkem prekvapil. Byli jsme venku a u me odpocival na zemi, pribehla tak rocni fenka krizence kolie, proste vesely stene co si chtelo hrat a davalo to najevo. Muj bulik jakoze nic, pohoda, cuchul si k ni jen blbe cumel jak to normalne dela. V te chvili se fenka rozhodla k nemu nejak cuchnout nebo se proste o nej otrela a on najednou vystartoval tak jako na psi. Hned na ni skocil a sel po krku.
    Samozrejme se nic nestalo, svyho blba jsem hned zpacifikoval, lidem se omluvil a fenka byla jen lehce v soku. To me mrzi.

    Jeste bych k tem jeho utokum dodal => Neni typ psa co by na kazdyho vrcel, poustel hruzu a chtel se rvat na potkani. On se tvarui v klidu, dela jakoze nic, za psem nebezi, nesteka, jen klidne stoji a necha psa prijit k sobe. V momente prvniho naznaku blizkeho kontaktu ale jakoby v nem explodovala naloz a jde tvrde do boje.

    No kdyby to delal jen na psy, nejsem z toho tak rozhozenej, precejen je to bullterier a tahle vlastnost se da cekat. Ale ted s tim utokem na fenu a jeste k tomu mladou me dost prekvapil. Ted mu neverim a nesmi si hrat s nikym. Nechci riskovat spatnej konec.

    No a muj dotaz je, jestli tohle vidite na "game" , nebo proste demenci psa.

    Rad prijmu i kritiku za vychovu, ale poslusnost zvlada i bez cvicaku bezvadne a do toho roku a pul se nejevil jako problemovej.

    Jo a jinak jeste dodatek, na lidi je samozrejme extra milej, nezavrci ani na ukrajince v noci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam